20 / 04 / 2024

istanbul imar planları

istanbul imar planları

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

İstanbul’da 13 bin hektarlık alanın imar planı bitirildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir genelindeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözüme kavuşması amacıyla “imar planlama” çalışmasını hayata geçirdi. İstanbul'un 21 ilçesinde 3 milyon nüfusu etkileyen alanda çalışmalar yapıldı.

İstanbul'da askıya çıkan imar planları SMS'le cepte!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şeffaf ve katılımcı anlayışla "Askıda Plan SMS'le" hizmetini hayata geçiriyor. 

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir’in, 3 etap halinde hazırlanan ana imar planları da mahkeme tarafından iptal edildi. İşte mahkemenin sunduğu gerekçeler...

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Kanal İstanbul'un imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir için hazırladığı imar planlarını yapılan itirazlar sonrasında değiştirme kararı aldı. 

Kanal İstanbul Projesi imar planlarına itiraz için son gün 24 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e son şeklini vererek askıya çıkardığı imar planlarına itiraz süresi 24 Nisan'da sona eriyor. 

Kanal İstanbul'un imar planlarıyla neler değişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesinde vatandaşların itiraz ettiği planlar bugün askıdan inecek. Peki Kanal İstanbul'un imar planlarıyla neler değişecek?

Kanal İstanbul'un imar planları ne anlatıyor?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'da çalışmalar hızla sürüyor. Peki Kanal İstanbul imar planları ne anlatıyor?

Kanal İstanbul'un imar planlarının 3 etabı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Proje alanını kapsayan, "İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planlarının 7 etabından 3'ünü onayladı...

Kanal İstanbul'un imar planları askıya çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme raporunu ve 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladı. Temmuz başında proje kapsamında imar planlarının askıya çıkması bekleniyor.

İstanbul Havalimanı'na gidecek iki metro hattının imar planları onaylandı!

İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatlarının imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

İstanbul'un imar planlarına ilişkin 6 soru mecliste!

İstanbul'un imar planları TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

istanbul imar planları Haberi

istanbul imar planları

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim "İstanbul nasıl kurtulur?" başlıklı yazısında İstanbul'un çarpık kentleşme sorunu ve yapılması gerekenlerini kaleme aldı. "Şehrin çeperinde bulunan alanlar hızla iskân edilir ve buralar belediye sınırı dışında kabul edildiği için çarpık kentleşmeye ses çıkarılmaz. Böylelikle kendi bildiğine gelişen bir yeni İstanbul oluşur. Bundan böyle ne yapılabilir? Bunun için yeni yöntemler gerekmektedir" diyerek yazısına başlayan Genim devamında şunları yazdı...

"Bazı şehirler imar ve asrileşmek hususunda fazla ihmalkâr davranarak, eski hallerini olduğu gibi muhafaza ederler ve seyyahların ve artistlerin bir ziyaret yeri olurlar. Böyle şehirler gayrı sıhhi ve yaşamaya gayri müsaittir (Venedik, Bruges gibi). Buna mukabil, bazı şehirler, ancak birkaç mühim abide muhafaza eder, diğer yerlerini en asri şekilde imar eder (Berlin gibi). Bu surette Berlin hem...