20 / 04 / 2024

istanbul iptal edilen imar planları

istanbul iptal edilen imar planları

Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilen fakat AVM yapılmak istenen Küçükçekmece’deki 1 milyon metrekarelik arazi kurtuldu.

Zamlar iptal edilmişti! Akaryakıt fiyatlarına dev artış

Yurt dışı petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve dolar kurundaki yukarı yönlü hareket pompaya yansıyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde iptal edilen benzin zammı bu gece yarısında itibaren geçerli hale geldi.

Benzinde iptal edilen zam yarın geliyor! Sürücüler dikkat: Tabelalarda yarın tam bu kadar artış olacak!

Geçen cumartesi günü benzine zam geleceği açıklanmış ancak ardından bu zammın iptal edildiği duyurulmuştu. O zam yarın geliyor. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

11 Mart’ta hangi uçuşlar iptal edildi? Pegasus, THY, Anadolu Jet’ten uçak bileti alanlar ne yapacak?

İstanbul ve yurdun birçok kentinde yağan kar yağışı nedeniyle Anadolu Jet, Pegasus ve THY, seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşları iptal edilen yolcular, ‘’Hangi uçuşlar iptal edildi? Uçak bileti olanlar ne yapacak?’’ sorularının yanıtını arıyor…

THY ve Pegasus uçak seferlerini iptal etti! İşte iptal edilen seferlerin tam listesi...

Megakent İstanbul'da aralarında olacak şekilde pek çok kent için kar yağışı uyarısı verildi. Kar yağışı gerekçesiyle birçok uçak seferinde iptaller de duyurulmaya başladı. İşte Türk Hava Yolları'nın ve Pegasus'un iptal edilen o uçak seferleri...

Kanal İstanbul iptal edilmedi! 1 ihalesi iptal!

Danıştay tarafından, Kanal İstanbul geçişi çerçevesinde Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan demiryolu hattının pazarlık usulüyle ihaleye verilmesini hukuka aykırı olarak belirledi ve ihale için iptal kararını verdi.

Abdül Batur'dan iptal edilen Gültepe İmar Planları açıklaması! 

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkeme tarafından iptal edilen Gültepe İmar Planları projesi hakkında açıklama yaptı.

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul'un güzergahındaki 1.7 milyon metrekarelik alanın planı değişti!

Kanal İstanbul'un 1.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarında yine değişiklik yapıldı. Mahkeme kararı ile iptal edilen planların yerine hazırlanan imar planları şimdi de itirazların ardından yeniden düzenlendi.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Bursa'da iptal edilen metro hattı ihalesinde yeni gelişme!

Danıştay tarafından iptal edilen Bursa metro hattı ihalesi aynı firmaya yeniden ihale edildi. İhale tutarı  1 milyar 950 milyon 628 bin TL oldu. 

DHMİ'nin iptal ettiği kira tutarı 105 milyon TL oldu!

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Kovid-19 salgını sebebiyle ertelenen, iptal edilen ve indirim yapılan tutarlarla ilgili açıklamalarda bulundu. DHMİ, 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin kira bedellerine de yüzde 50 indirim yaptı. Buna göre iptal edilen kira tutarı da 105 milyon TL oldu...

İptal edilen Yeşilköy Sahil projesi yeniden hayata geçiyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski başkan Kadir Topbaş'ın projelerinden biri olan ve 2017'de iptal edilen Yeşilköy Sahil Bandı projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

istanbul iptal edilen imar planları Haberi

istanbul iptal edilen imar planları

İstanbul Küçükçekmece'de yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazi kampüslerini bir araya toplaması için Marmara Üniversitesi'ne tahsis edildi. Fakat daha sonra ana kampüsün Maltepe'de yapılmasına karar verilince söz konusu yeşil alan AVM, rezidans ve otel imarına açıldı. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, istinaf Mahkemesi arazinin imar planlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

KAMU YARARI YOK

Mahkeme kararında; uygulama imar planının kamu yararı, planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı olarak yapılıp onaylandığı bildirdi. 1 milyon metrekarelik alan yaklaşık 140 futbol sahası kadar bir alana denk geliyor.

Konu gündeme geldiğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı plan değişikliğine Küçükçekmece Belediyesi'nin o dönemki CHP'li meclis üyeleri Erhan Aslaner, Bekir Güler, Nurettin Aydın ve Enis Koçak tarafından iptal davası açmış ve İstanbul 12. İdare Mahkemesi davayı 12 Aralık 2018 tarihli kararla reddetti. Bunun üzerine CHP'li...