19 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir Otoyolu projesi

İstanbul-İzmir Otoyolu projesi

İstanbul-İzmir otoyolu ve İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattının ne zaman tamamlanacağına ve maliyetleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda sona geliniyor!

İstanbul-İzmir Otoyol Projesi’nin yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. Dev otoyol 2019’da açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz yaparız, siz hayal bile edemezsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Akhisar mitinginde halka hitap ederken, "İstanbul-İzmir Otoyolu aynı zamanda Manisa'nın projesi değil mi? Ey Bay Kemal, senin havsalan böyle bir şeyi alır mı? Sen hayal bile edemezsin. Biz yaparız, siz hayal bile edemezsiniz" dedi...

İstanbul-İzmir Otoyolu projesinde sona doğru!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan  Türkiye'nin en büyük projelerinden İstanbul-İzmir otoyolu projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. 

İstanbul-İzmir otoyolu projesine ilişkin 6 sorun mecliste!

İstanbul-İzmir otoyolu projesi kapsamında kesilen ağaçlar TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Özel, sorularını Bakan Arslan'a sordu..

İstanbul-İzmir Otoyolu TBMM'de konu oldu!

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İstanbul-İzmir Otoyolu'na ilişkin soru önergesi hazırladı. Büyükataman sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti..

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun üçte ikisi tamam!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun üçte ikisi tamamlandı.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yüzde 52'si tamamlandı!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 3,5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 52'si tamamlandı. Şu ana kadar projeye 11,2 milyar lira harcandı.

İstanbul-İzmir Otoyolu için 1,7 milyar TL kamulaştırma ödendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Bursa'dan İstanbul'a gidecekler en fazla 45 dakikada İstanbul'a kesintisiz bir ulaşımla varmış olacaklar" dedi.

İstanbul-İzmir Otoyolu'na günde 4 milyon dolar harcanıyor!

Yaklaşık 8 milyar dolara mal olması beklenen İstanbul-İzmir Otoyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Günde 4 milyon dolar harcandığını belirten Bakan Veysel Eroğlu, "Projenin yüzde 40'ı bitti" ifadelerini kullandı.

İstanbul-İzmir Otoyolu projesi ile Bursa Mustafakemalpaşa değerlenecek!

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İstanbul-İzmir Otoyolu ile hem organize sanayinin hem de ilçenin rahat ulaşım açısından değer kazanacağını söyledi...

İstanbul'dan İzmir'e kaç liraya gidilir? İşte otoyol fiyatları ve ücret hesaplama detayları!

İstanbul - İzmir Otoyolu geçiş ücreti ne kadar 2022 sorusunun yanıtı merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki seyahat etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği otoyollar arasında yer alan İstanbul - İzmir Otoyolu ücreti nasıl hesaplanır?

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin Malkara-Çanakkale kesimi 19 Mart'ta trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Alyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale' arası kesiminin trafiğe açılacağını duyurdu.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Arsa-arazi fiyatlarına Kuzey Marmara ve İzmir-İstanbul Otoyolu dopingi!

Yakın zamanda inşaatı tamamlanan Kuzey Marmara ve İzmir-İstanbul Otoyolu projesi bölgedeki arsa ve arazilerin değerini ikiye katladı. İzmir’de arsa fiyatların son 1 yılda yüzde 49, son 4 yılda yüzde 133 artış gösterdi

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Aydın-Denizli otoyolu projesi meclis gündeminde!

Aydın-Denizli otoyolu projesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi mecliste!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündeminde!

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Nakkaş-Başakşehir kesimi 21 Mayıs’ta ihaleye çıkıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Nakkaş-Başakşehir kesimi 21 Mayıs'ta Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ihale edilecek…

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesiyle Karadeniz ile Akdeniz kara yolu bağlantısı, 6 saate inecek...

Konut yatırımının yeni yıldızı İzmir!

Son dönemlerde özellikle beyaz yakalıların birinci tercihi haline gelen İzmir, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun sağladığı avantajlarla konut sektörünün parlayan yıldızı haline geldi.

İstanbul-İzmir Otoyolu projesi Haberi

İstanbul-İzmir Otoyolu projesi

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İstanbul-İzmir otoyolu ve İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattının ne zaman tamamlanacağına ve maliyetlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kılıç sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Kılıç önergesinde "İzmir’i, Türkiye’nin en önemli lojistik merkezlerinden biri haline dönüştürecek olan ulaştırma yatırımlarının bir an önce tamamlanıp hizmete girmesi, hem ülke hem de bölge ekonomisi açısından büyük önem taşımaktadır. Ancak bu projelerin ne zaman tamamlanıp hizmete sunulacağı konusunda yetkililerin yaptığı açıklamalardan kaynaklı soru işaretleri bulunmaktadır." dedi. 

"2012 yılında temel atma töreni sırasında İzmir - Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesinin 2017’de tamamlanıp hizmete gireceği belirtilmişti. 2018 yılı sona ermesine karşın projenin 2019’da mı, 2020’de mi tamamlanacağı konusunda farklı, açıklamalar yapılmaktadır. Öte yandan geçen sene Ekim...