28 / 03 / 2024

İstanbul-İzmir Otoyolu

İstanbul-İzmir Otoyolu

CHP Grup Başkanvekili Özel, "İstanbul-İzmir arasını kısaltacağı belirtilen İstanbul-İzmir Otoyolu'nu kullanan otomobillerin sadece gidiş için 256,3 TL ödeyeceği dikkate alındığında, bu otoyolun vatandaşlarımızın sırtına bindirdiği yük de ortadadır" dedi...

İstanbul-İzmir otoyolu ve İzmir-Ankara YHT mecliste!

İstanbul-İzmir otoyolu ve İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattının ne zaman tamamlanacağına ve maliyetleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda 20 kilometrelik kısım açıldı!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun 20 kilometrelik kısmı Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Arslan'ın yanı sıra CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından hizmete açıldı.

Türkiye, mega projelerle gelişiyor!

Türkiye’nin her karışının ulaşılabilir kılınması için, dünyanın ilgiyle takip ettiği, ileri teknoloji ve kaynak gerektiren mega projeler hayata geçiriliyor. Mega projelerle Türkiye’nin çehresi değişiyor.

İstanbul-İzmir Otoyolu için 1,7 milyar TL kamulaştırma ödendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Bursa'dan İstanbul'a gidecekler en fazla 45 dakikada İstanbul'a kesintisiz bir ulaşımla varmış olacaklar" dedi.

İstanbul-İzmir otoyol projesi ne zaman bitecek?

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate düşürecek 433 kilometrelik otoyol projesinin yüzde 48'i tamamlandı. Peki İstanbul-İzmir otoyol projesi ne zaman bitecek?

İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin yüzde 48'i tamamlandı!

İstanbul ve İzmir arasında ulaşım süresini 3.5 saate düşürecek, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometreden oluşan İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin yüzde 48'i tamamlandı.

İstanbul-İzmir otoyolu hizmete giriyor!

Makyol Genel Müdürü Alp Girgin ve şirket danışmanlarından Gülsin Akman, Gemik Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulunu ziyaret ederek, İstanbul-İzmir otoyolu inşaatı hakkında bilgi verdi.

Körfez geçişinde iki yaka birleşti!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinde bir eşik daha aşıldı. Çalışmanın kritik noktası olan Körfez Geçişi'nde, kılavuz halat kabloları çekilerek iki yaka birleştirildi

İstanbul-İzmir otoyolunun maliyeti refinansmanla düştü!

Deutsche Bank, İstanbul-İzmir otoyol projesinin birinci faz finansmanında refinansman teklifinde bulundu. Projeyi üstlenen konsorsiyum, 8 Türk bankası ile masaya oturdu ve düşük faizle kredi yenilendi.

Marmara Bölgesi otoyolla ring haline getiriliyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2015 yılı bütçesi sunuş konuşmasını yapan Bakan Elvan, Marmara bölgesindeki yol çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

İstanbul-İzmir otoyolu Eskihisar-Topçular hattına yüzde 40 kayıp yaşatacak!

İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Köprüsü ile beraber İDO’nun işlettiği Eskihisar-Topçular hattında yüzde 40 kayıp yaşanacağı belirtiliyor, Ahmet Paksoy, fiyat avantajıyla etkiyi en aza indireceklerini söyledi...

Remzi Kozal: Gayrimenkulde fiyatlar yükselişe geçiyor

Tüm Mühendisler ve Mimarlar Birliği Platformu Genel Başkanı Mimar-Ekonomist Remzi Kozal, "Gayrimenkulde fiyatlar yükselişe geçiyor" dedi

Otoyol İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı başlayacak

Bakan Yıldırım, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun nereden başlayacağına ilişkin tartışmaya "Her iki taraftan başlayacak" sözleriyle nokta koydu

İstanbul-İzmir otoyolu projesine iki teklif verildi

Yaklaşık 20 yıldır gündemde bulunan ve son dönemin en büyük yatırımlarından biri olacak İstanbul-İzmir otoyol projesi için açılan ihaleye 2 ayrı teklif verildi

İstanbul'dan İzmir'e kaç liraya gidilir? İşte otoyol fiyatları ve ücret hesaplama detayları!

İstanbul - İzmir Otoyolu geçiş ücreti ne kadar 2022 sorusunun yanıtı merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki seyahat etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği otoyollar arasında yer alan İstanbul - İzmir Otoyolu ücreti nasıl hesaplanır?

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Konut yatırımının yeni yıldızı İzmir!

Son dönemlerde özellikle beyaz yakalıların birinci tercihi haline gelen İzmir, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun sağladığı avantajlarla konut sektörünün parlayan yıldızı haline geldi.

Mega projeler İzmir gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılmasının ve faiz oranlarındaki indirimin İzmir gayrimenkul piyasasını yüzde 30-40 hareketlendirerek konut satışlarını artırdığını belirtti...

İstanbul-İzmir Otoyolu İzmir'e değer kattı!

İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmir'deki konut piyasası canlandırdı. İMDER Başkanı İsmail Yıldırım, "Bu otoyol sayesinde İzmir kısa süre içinde bir cazibe merkezi haline gelecek" dedi...

Konut yatırımının yeni yıldızı: İzmir!

Özellikle beyaz yakalıların en çok tercih ettiği İzmir'de İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılması ile konut sektörü de hareketlendi.

İstanbul-İzmir Otoyolu gayrimenkul sektörünü olumlu etkiledi!

İzmir Coldwell Banker Liva Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Yalınızoğlu yaptığı açıklamada, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılmasının İzmir’in gayrimenkul sektörünü olumlu etkilediğini söyledi.

İstanbul-İzmir arasında kısalan yol tasarrufu artıracak!

Yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanan İstanbul-İzmir Otoyolu ile birçok alanda tasarruf sağlanması ve çevre kirliliğinin azaltılması planlanıyor.

CHP'den İstanbul-İzmir Otoyolu eleştirisi!

CHP Grup Başkanvekili Özel, "İstanbul-İzmir arasını kısaltacağı belirtilen İstanbul-İzmir Otoyolu'nu kullanan otomobillerin sadece gidiş için 256,3 TL ödeyeceği dikkate alındığında, bu otoyolun vatandaşlarımızın sırtına bindirdiği yük de ortadadır" dedi...

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda viyadük yalıtımında ODE imzası!

Türkiye’nin en büyük otoyol projesi olan İstanbul – İzmir otoyolunun birçok noktası ODE Viyadük Membran malzemesiyle kaplandı.

Bursa Şehir Hastanesi resmen açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’ya gelerek, Türkiye’nin en büyük yatırımı olan İstanbul – İzmir Otoyolu ile Bursa Şehir Hastanesi’nin açılışlarını resmen gerçekleştirdi.

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul-İzmir Otoyolu Haberi

İstanbul-İzmir Otoyolu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu Ortak Açılış Töreni'nde kamu özel işbirliği projeleriyle ilgili sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bu projelerle ilgili "millete yalan söylendiğini" iddia eden Özel, Erdoğan'ın törende, "Biz zaten kendi cebimizden para vererek bunu yaptırmıyoruz. Biz buraya yıl, ay, gün koyuyoruz. Bu kadar gün, ay, yıl çalıştırmak suretiyle bu hastaneyi şu, şu, şu evsafta yapacaksın diyoruz. Buna yap-işlet-devret denir." açıklamasında bulunduğunu ifade etti. 

Özel, "Evet kendi cebinden vermiyor ama milletin cebinden alıp, müteahhitlere aktarıyor. Hem de bunu 'hane halkına transfer' adı altında yapıyorlar." diye konuştu.

Karayolları Genel Müdürlüğünün hane halkına transferler kalemine 2020 yılı için 6 milyar 210 milyon, 2021 bütçesine ise 6 milyar...