25 / 04 / 2024

istanbul Kanal İstanbul projesi son durum

istanbul Kanal İstanbul projesi son durum

Kanal İstanbul, Marmaray, Ankara-İstanbul YHT, 3. havalimanı, Büyük İstanbul Tüneli Projesi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi İstanbul projeleri, Türkiye'nin çehresini değiştirecek.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

İstanbul, Kanal İstanbul'la nefes alacak!

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul'un trafik sorunu ile ilgili konuştu. Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un rahat bir nefes alacağını söyledi.

Uğur Barış Karabulut: Kanal İstanbul 'Kanal' değil 'Kente Kanal' projesidir!

Başakşehir CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Barış Karabulut, Kanal İstanbul Projesine dair çarpıcı açıklamalar ve sorularda bulundu...

Kanal İstanbul projesi Boğaz turizmini canlandıracak!

TEKNİK projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması beklenen Kanal İstanbul projesi, İstanbul'daki 'Boğaz turizmi'ni şahlandıracak. Ulusararası gemi trafiğinin Kanal'a kayacağı projeyle, boğaz sadece turistik gemi geçişlerine sahne olacak.

F. Güldemet Sarı: Kanal İstanbul'da çarpık kentleşme olmayacak!

F. Güldemet Sarı, Habertürk'e konuştu. Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirten Sarı,"Sıfırdan her şeyi ile dört dörtlük bir ilçe inşa edilecek ve burada hiç bir şekilde çarpık kentleşme olamayacak" dedi

Kanal İstanbul için YİD'deki yasaya düzenleme getirilecek!

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılması planlanan Kanal İstanbul için, YİD'deki ilgili yasaya düzenleme getirilerek 'kanal” ifadesi eklenecek. Böylece ihale süreci hızlandırılıp projenin ilk etabının 2023'e yetiştirilmesi öngörülüyor.

Kanal İstanbul’a ilk kazma 2016 yazında vurulacak!

Türkiye’nin mega projelerinden Kanal İstanbul’da çalışmalar hızlandı. 64. Eylem Planı’nda yer alan dev projenin ilk kazması 2016 yazında vurulacak. 15 milyar dolarlık projede 500 bin nüfuslu 2 şehir yapılacak.

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar ne zaman başlayacak?

İstanbul'un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yılsonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Selin Böke: Bizim 100 günlük mali yükümüzle Kanal İstanbul'un bedeli aynı!

Selin Sayek Böke “ CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı.” dedi.

Kanal İstanbul projesi yıl sonuna kadar başlıyor!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmaları başlıyor. Projede fizibilite hazırlıkları tamamlanırken, ilk kazmanın yıl sonuna kadar atılması bekleniyor.

Kanal İstanbul yıl sonuna kadar başlayacak!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmaları başlıyor. Kanal İstanbul için daha önce hazırlanan kentsel tasarım projeleri tekrar ele alınırken, sonrasında imar planı yapılacak.

Kanal İstanbul'da çalışmalar başlıyor!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Kanal İstanbul projesi arazi fiyatlarını arttırdı!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Kanal İstanbul'un yeri henüz açıklanmadı ancak güzergahta olacağı tahmin edilen yerlerde arazi fiyatları tavan yaptı.

istanbul Kanal İstanbul projesi son durum Haberi

istanbul Kanal İstanbul projesi son durum

Kanal İstanbul, Marmaray, Ankara -İstanbul YHT, İstanbul'a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3 Katlı Büyükİstanbul Tüneli Projesi'nin aralarında bulunduğu İstanbul'un mega projeleriyle Türkiye'nin çehresi değişiyor.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, son 13 yılda gerçekleştirdiği 260 milyar liranın üzerindeki yatırımla, aralarında Marmaray, Ankara -İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) gibi büyük projeleri hayata geçirdi. İstanbul'a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü),  İstanbul-İzmir Otoyolu projelerinin yapımına başlanırken, 3 Katlı Büyükİstanbul Tüneli Projesi, Kanal İstanbul ve Ankara-İstanbul arasını 1 saat 15 dakikaya düşürecek Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu Projelerinin ihaleleri için hazırlık çalışmalarına başlandı.


İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü) projelerinin bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Gelecek yıl ise Avrasya Tüneli tamamlanacak. Kanal İstanbul Projesine...