29 / 03 / 2024

İstanbul kentsel dönüşüm rakamları

İstanbul kentsel dönüşüm rakamları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebi üzerine, ülke genelinde toplam 140 bin 325 konut ve de iş yerinde risk tespiti yapıldı.

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

İstanbul'da kentsel dönüşüm için yeni öneri! Milyonları ilgilendiriyor!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği'ne göre son 9 senede Türkiye'de riskli raporu alan 240 bin binanın 215 bini yıkımı gerçekleştirildi. 25 bin bina ve bu binalardaki 90 bine yakın bağımsız bölüm de suyu-elektriği kesik şekilde yıkılmadan bekletiliyor.

2019 İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019 yılında ne kadar olacağı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar oldu?

İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Kentsel dönüşümümde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

İşte İstanbul'un kentsel dönüşüm projeleri!

İstanbul kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyor. 19 ilçede 48 alanın riskli ilan edildiği bölgede inşaat firmaları boy gösteriyor.

İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2017!

Bilindiği üzere kentsel dönüşümde kira yardımı bedelleri şehirden şehire farklılık gösteriyor. Peki, İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2017 ne kadar?

Hüseyin Samut: Kentsel dönüşüm insan hayatına endeksli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu desteğiyle İstanbul Marriott Otel Şişli’de “2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” düzenlendi. Hüseyin Samut İstanbul Kentsel Dönüşüm Kongresi’ni değerlendirdi.

İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden rapor uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, riskli yapı tespit raporu için lisanslı kuruluşları uyardı. İşte müdürlükten yapılan o uyarı... Ayrıca kira yardımını hala alamayanlar için de önemli bir açıklama var...

İdris Güllüce, Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

İstanbul programı kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tarlabaşı’ndaki kentsel dönüşüm alanına giderek çalışmaları yerinde inceledi...

Kentsel dönüşüm için İstanbul’a destek kuvvet!

Kentsel dönüşüm projelerinde hazırlanan riskli yapı tespit raporu incelemeleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün çevre illerdeki personeli 30 inşaat mühendisi geçici olarak İstanbul’da görevlendirildi. Mühendislerin görevi 15 Mayıs'ta sona erecek.

İstanbul’un Kentsel Dönüşüm Endeksi çıkarıldı!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Raporu içindeki “Potansiyel Kentsel Dönüşüm Alanları Haritası” ve Kentsel Dönüşüm Endeksi, dönüşümün hangi bölgede avantajlı olup olmadığını gösteriyor. İşte İdeaist Planlama'nın hazırladığı Kentsel Dönüşüm Endeksi...

İstanbul kentsel dönüşüm rakamları Haberi

İstanbul kentsel dönüşüm rakamları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların başvurusuyla şimdiye kadar ülke genelinde toplam 140 bin 325 konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlenirken, bu birimlerin yaklaşık 96 bini İstanbul'da bulunuyor.


Türkiye'de 20 yıllık süreçte afet riski taşıyan yaklaşık 6,5 milyon yapının yıkılacağı kentsel dönüşüm çerçevesinde, ilan edilen riskli alanların dışında vatandaşların talebiyle risk tespiti gerçekleştirilen binaların sayısı artıyor.


Bu kapsamda, ülke genelinde 121 bin 248 konut, 19 bin 77 iş yeri olmak üzere toplam 140 bin 325 birimde risk tespit edildi.


Risk tespiti yapılan 84 bin 242'si konut ile 11 bin 806'sı iş yeri olmak üzere toplam 96 bin 48 bağımsız birim, İstanbul'da bulunuyor. Geriye kalan toplam 44 bin 277 riskli konut ve iş yeri ise diğer illerde yer alıyor.


-Hangi...