29 / 03 / 2024

istanbul kira fiyatları

istanbul kira fiyatları

Geçinemiyoruz Platformu tarafından hazırlanan Kadıköy Haziran Ayı Kiralık Konut Raporu'na göre, ilçede kiralık ilanların ortalaması 19 bin 438 Türk Lirası'na ulaştı...

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Günlük kiralık konut pazarı büyümesine devam ediyor. Bir senede yüzde 10 yükseliş kaydedilen günlük kiralık evlerde pazarın yüzde 52'lik kısmı megakent İstanbul'da yer alıyor.

İstanbul'da kira ortalaması asgari ücretin üzerine çıktı! Bin liradan ucuz kiralık daire yalnızca o 16 şehirde kaldı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut kiraları son 1 yılda yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Tapusorcom tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektörü Piyasa Analizi 2022 1. Çeyrek’ raporuna göre ülke genelinde il bazında 1000 TL altında kiralık konut bulunan şehir sayısı 16’ya indi.

İstanbul'da yüzde 161 arttı! Fiyatlar yükselişleri durmuyor!

Emlakjet tarafından açıklanan veriler kapsamında Şubat 2022'de Türkiye genelinde satılık ev fiyatları aylık ortalama yüzde 8 yükseliş sergilerken yüzde 119 artış kaydedildi. 

İstanbul'da konutta hangi ilçeler öne çıkıyor? 

Koronavirüs krizi sonrası normalleşme başlaması ile beraber ve dövizdeki kurun artışıyla Türkiye'de konut krizi yaşanmaya başladı. Uzmanlar İstanbul'da konutta ön plana çıkan ilçeler hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 71,43 arttı!

İstanbul'da konut giderleri kapsamında kira maliyetlerinin son bir yılda yüzde 71,43 yükseldiği belirlendi. 

Metropollerde konut kiraları cep yakıyor!

İstanbul’daki ortalama kira fiyatları, dünyanın önemli metropollerinin gerisinde kalıyor. Şehir merkezlerindeki 2+1 evlerin baz alındığı araştırmalarda Berlin’de 1400 avro olan kira ortalaması, Madrid’de 1350, Roma’da 1250, Paris’te ise 2200 avroya kadar yükseliyor.

İstanbul'da kiralık ve satılık konut fiyatları uçtu!

İstanbul'da kiralık ev bulmak için bir konut tutmak için en az 4-5 bin TL bütçe ayrılması gerekiyor. Satılık evlerin fiyatları ise neredeyse anlık değişmeye başladı.

İstanbul'da en çok hangi ilçedeki evler tercih ediliyor?

Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2021 yılı sonuçlarına göre; meskenlerde doluluk oranı en çok artan ilçelerden biri Kağıthane oldu. İlçe gençlerin kiracı olarak tercih ettiği bölgelerde ilk sırada yer aldı.

Kiracılar yüksek kiralar için harekete geçti!

Artan kira ücretleri karşısında kiracılar imza kampanyası başlattı. 'Kiralara Üst Sınır Getirilsin' sloganıyla başlayan imza kampanyası kısa sürede büyük destek gördü. 

İstanbul'da kiralar tırmanmaya devam ediyor!

İstanbul'da kira artışları tırmanmaya devam ediyor. İstanbul sakinleri artan kira fiyatları karşısında tepkilerini dile getirdi.

Kiralık evler daha hızlı kiracı bulmaya başladı!

“sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporunun 10.'su resmen açıklandı. Raporda yer alan bilgilere göre, kiralık evler daha hızlı kiracı bulmaya başladı...

İstanbulluların yüzde 95’i kiralardan şikayetçi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA)'ndan yapılan araştırmaya göre; İstanbul'da yaşayan vatandaşların yüzde 95'i yüksek kiralar nedeniyle şikayetçi. 

İstanbul'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

Konut kira fiyatlarında yaşanan artış hız kesmiyor. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde konut talebinin yükselmesi kiraların yüzde 50 artmasına sebep oldu.

İstanbulluların derdi yüksek kiralar!

Halktv yazarlarından İsmail Saymaz bugünkü yazısında İstanbul'daki yüksek kiraları kaleme aldı.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

Çanakkale'de konut kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye başladı. Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi.  Peki kira fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Kira fiyatları açısından Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'da ilçeden ilçeye göç başladı. Ocak ayında 2 bin lira olan kira şimdi 20 bin liraya yükseldi.

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) konut fiyatlarındaki artışa ilişkin raporunda orta ve düşük gelir grubunun ev sahibi olmasının imkansızlığı dikkat çekti. Rapora göre 2019’dan bugüne İstanbul’da en çok kira artışı yüzde 961’le Üsküdar’da gerçekleşti.

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Konut kira fiyatları, ülkenin gündeminden düşmüyor. Vatandaşlar, yükselen kira fiyatları karşısında ezilirken yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte kiraların artıp atmayacağını merak ediyor. 

istanbul kira fiyatları Haberi

istanbul kira fiyatları

Hayat pahalılığına karşı gerçekleştirdiği  araştırmalarla bilinen sivil toplum örgütü Geçinemiyoruz Platformu megakent İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alan ev fiyatlarındaki yükselişle ilgili bir rapor hazırladı. 

Geçinemiyoruz Platformu tarafından hazırlanan Kadıköy Haziran Ayı Kiralık Konut Raporu'nda kiralardaki yükselişin altı çizildi. 

Peki Kadıköy'de kiralık ev fiyatları ne kadar? İstanbul'da kiralık ev fiyatları arttı mı? İşte megakent İstanbul'un kiralık konut fiyatlarındaki son durum...

Bir internet sitesindeki ilanların karşılaştırıldığı rapora göre Kadıköy'de, Haziran ayı itibariyle kiralık ilanların ortalaması 19 bin 438 Türk Lirası olarak gerçekleşti. 20 bin Türk Lirası ve daha düşük fiyatlı ilanların ortalaması ise 2 bin 892 Türk Lirası olarak belirlendi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Geçinemiyoruz platformunun yayımladığı raporda, "Haziran ayında kiracıları ilgilendiren en önemli gelişme Borçlar Kanunu'nda yapılan geçici düzenleme ile 1...