25 / 04 / 2024

istanbul konut fiyat artışı

istanbul konut fiyat artışı

Knight Frank tarafından yayınlanan Global Kentler Fiyat Endeksi 2018 ikinci çeyrek raporuna göre, İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü. İstanbul konut fiyat artış liginde 39'uncu sıraya geriledi.

Konut metrekare fiyat artışında İzmir, İstanbul'u geçti!

Ege'nin incisi olan İzmir'de konut metrekare fiyat artışı, mart sonu itibarıyla son 5 yılda yüzde 108,6 artarak İstanbul'u solladı. 

İstanbul'da konut fiyatlarının en çok arttığı ilçeler!

Son bir yılda Türkiye genelinde fiyatların yüzde 11,5 oranında arttığını ifade edenRE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, Aynı dönemde İstanbul’daki satılık konut fiyatlarında görülen artışın yüzde 8,1 ile sınırlı kaldığına dikkat çekti...

Knight Frank Birincil Küresel Kentler Endeksi raporu açıklandı!

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 41 şehrindeki lüks konutların fiyatlarına ilişkin hazırladığı raporu yayımladı.

İstanbul'daki konutlarda aşırı değerlenme durdu!

İstanbul'da 5 yıllık dönemde konut fiyatlarında aşırı değerlenme gözlemlendiği, 2016 ve sonrasında ise fiyat artış hızının beklentilere paralel hareket etmeye başladığı belirlendi.

İstanbul konut fiyat artışında dünyada 17’nci sıraya geriledi!

150 dünya kentini kapsayan rapora göre bu yılın 3'üncü çeyreğinde İstanbul fiyat artışında 14 basamak birden geriledi. Ankara ve İzmir de düşüşten nasibini aldı.

İstanbul konut fiyat artışında dünya zirvesinde!

İstanbul'da ev fiyatları son 1 yılda yüzde 20 arttı. Dünyanın 150 şehri arasındaki fiyat artışı liginde İstanbul 3. sırada yer alırken, ilk 5’te Çin’den 4 kentin adı var.

İstanbul konutta kalite artışında sınıfta kaldı!

Türkiye’de konut fiyatları yeni yılla birlikte hız kesti. Ocak ayında Türkiye Konut Fiyat Endeksi sadece yüzde 0.52 arttı. Konut fiyatlarındaki artışı masaya yatıran Merkez Bankası’nın raporuna göre bu dönemde kaliteli konut sayısı da fiyatı etkilemiş.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 23 zamlandı!

Türkiye genelinde yeni konut fiyatları yeni yıla yüzde 0.68 düşüşle başlarken, konutlarda genel fiyat artışı ise yüzde 0.52 olarak gerçekleşti. Türkiye genelindeki yıllık yüzde 17.5 artışa karşın İstanbul'daki fiyat artışları ise yüzde 23.41'i buldu.

İstanbul konut fiyat artışlarında dünyada 3. oldu!

Dünyada ortalama yüzde 4.4 artan konut fiyatları İstanbul'da yüzde 25, İzmir'de yüzde 16.5 Ankara'da ise yüzde 12.4 yükseldi. Knight Frank'in araştırmasına göre, konut fiyatlarının en çok arttığı 20 şehirden 3'ü Türkiye'de bulunuyor.

1987 yılında Etiler'de 500 milyon liraya villa!

Reşat Altın'ın 109 bin 702 liraya satıldığı 1987 yılında, Etiler'de 756 metrekare bahçe için iki katlı bir villa 500 milyon liraya satılacakmış. Cemil Topuzlu'da ise 325 metrekare büyüklüğündeki daire 325 milyon liraya satılacakmış.

İstanbul konut fiyat artışında şampiyon oldu!

İstanbul yüzde 17.5'lik yıllık konut fiyat artışıyla tüm iller arasında şampiyon olurken, aynı zamanda yatırımcısına en çok kazandıran kent oldu. İstanbul'u yüzde 10.2 artışla İzmir ve yüzde 9.7 artışla Ankara izledi.

İstanbul, konut fiyat artışında lider oldu!

3 büyük ilin konut fiyat endeksleri değerlendirildiğinde, Haziran ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla % 1.62, % 1.05 ve %1.17 oranlarında artış görüldü...

Antalya ve İstanbul konut fiyat artışında küme düşmek üzere! En çok artış hangi ilde?

2023 Aralık'a ilişkin konut fiyat artışı rakamları il il açıklandı. Peki hangi il şampiyon oldu? Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu! Üç büyük şehrin en pahalısı İstanbul!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Konut fiyat endeksi yüzde 174,3 arttı! İstanbul'da fiyatlar resmen uçtu!

Kasım 2022'de bir önceki aya göre yüzde göre yüzde 3,8 yükselen Konut Fiyat Endeksi, 2021'in aynı ayına göre yüzde 174,3 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 1 milyon 720 bin 160 TL oldu! Antalya, Kocaeli ve İstanbul zirvede! 

Endeksacom’un verilerine göre; Türkiye'de Kasım itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 185 seviyesinde oldu. Türkiye'de ortalama konut fiyatı 1 milyon 720 bin 160 TL olurken, en yüksek değer artışı yaşanan iller de açıklandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! İstanbul, İzmir, Ankara zirvede!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, köşesinde Türkiye'deki konut fiyatlarını kaleme aldı. Yıldırım, Türkiye'nin konut fiyat artışında dünyayı solladığına dikkat çekti. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

İzmir'de konut fiyat artışı İstanbul'u solladı!

Türkiye'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 10,6 artış gösterdi. İstanbul'da konut fiyat artışı ise Türkiye ortalamasının altında kaldı. Konut sektörünün en canlı yaşandığı megakent İstanbul'da metrekare fiyatları bir yılda yüzde 5,8 yükseldi.

Hedonik Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Aralık 2017 dönemine ilişkin konut fiyat endeksi sonuçları açıklandı.

Satılık konut fiyat endeksi Ocak'ta yüzde 0,85 arttı!

REIDIN Emlak Endeks: 2. el konutlar fiyat endeksleri 2018 Ocak ayı sonuçları yayınlandı.  Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0.85 oranında arttı.

Yeni Konut Fiyat Endeksi Ocak'ta yüzde 0,22 arttı!

GYODER, Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Ocak 2018 Raporu'nu açıkladı.

Konut Fiyat Endeksi Kasım'da yüzde 11,33 yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2017 yılı Kasım ayı ’Konut Fiyat Endeksi’ verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi Kasım ayında yüzde 11,33 yükseldi.

Hedonik Konut Fiyat Endeksi Kasım 2017'de yüzde 0,48 arttı!

Hedonik Konut Fiyat Endeksi (HKFE), Kasım ayında Ekim ayına göre yüzde 0,48 artarak 213,49'a yükseldi.

Yeni Konut Fiyat Endeksi 2017 Aralık'ta yüzde 0,39 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık 2017'de yüzde 0,39  oranında arttı. 

istanbul konut fiyat artışı Haberi

istanbul konut fiyat artışı

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 43 kentindeki lüks konut piyasasına ilişkin rapor hazırladı. Global Kentler Fiyat Endeksi 2018 ikinci çeyrek raporuna göre, İstanbul konut fiyat artış liginde 39'uncu sıraya geriledi. İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü.

Toronto ilk sırada

Global Kentler Fiyat Endeksi 2018 ikinci çeyrek raporuna göre, Haziran ayı itibarıyla son bir yılda ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği yer, yüzde 11.9 ile Çin'in Guangzhou şehri oldu. Singapur, yüzde 11.2'lik yükselişle listenin ikinci sırasında yer aldı. Üçüncü ise yüzde 10.3'lük artışla İspanya'nın başkenti Madrid oldu. 2018'in ilk yarısında konut fiyatları yüzde 11 ile en çok Kanada'nın en büyük şehri Toronto'da arttı.

2012'den bu yana en kötüsü

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre; lüks konut...