24 / 04 / 2024

İstanbul konut harcamaları

İstanbul konut harcamaları

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'un enflasyonunu açıkladı. İstanbul'da konut harcamalarında yüzde 0,88 azalma yaşandı...

Konut harcamaları Kasım'da yüzde 0.81 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da konut harcamalarında Kasım ayında yüzde 0.81 artış yaşandı..

İstanbullular en çok konuta para harcıyor!

TÜİK'in önceki gün açıkladığı bölgesel hanehalkı tüketim harcamalarına bakıldığında İstanbullular en çok konuta para harcıyor. 

Konut ve kira harcamalarına en yüksek pay İstanbul'un!

TÜİK tarafından açıklanan 2016 yılı hanehalkı tüketim harcaması araştırmasına göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge TR1 İstanbul Bölgesi oldu

İstanbul'da konuta yapılan harcamalar 0,12 arttı!

Nisan ayından beri düşüşe geçen konut harcamaları Haziran ayıyla beraber yükseldi. Konut harcamaları haziranda yüzde 0,12'ye kadar arttı.

İstanbul, konut ve kiraya en fazla harcama yapan il oldu!

Türkiye genelinde konut ve kiraya en fazla; gıdaya en az harcama yapan il İstanbul oldu. İstanbul'da haneler 100 birimlik tüketimin 29 birimini konut ve kiraya yatırırken; gıda ve alkolsüz içeceğe ayırdıkları miktar 16'da kaldı.

Konut ve kira harcaması en çok İstanbul'da yapıldı!

Hanehalkı tüketim harcamalarının yüzde 24,5’i İstanbul’da gerçekleşirken, konut ve kira harcamaları en yüksek payı alıyor.

İstanbul'da konut ve kira harcamalarının payı yüzde 28,9!

Türkiye genelinde toplam tüketim harcamasının yüzde 24,5'i İstanbul'da gerçekleşti. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 28,9 ile İstanbul olurken Ortadoğu Anadolu bölgesinde bu pay yüzde 22,3 olarak gerçekleşti.

İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İstanbul konut sayısı 2023! Hemen bu rakamlara bakın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında uzmanlar İstanbul depremine de dikkat çekti. Peki İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İşte İstanbul konut sayısı 2023...

TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? İstanbul’da kaç tane sosyal konut yapılacak?

TOKİ İstanbul projeleri gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Vatandaşlar TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? sorusunun cevabını merak ediyor.

TOKİ'den İstanbul'a 7 bin 587 yeni konut geliyor! İşte TOKİ İstanbul projeleri 2022'de son durum!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul'da toplamda 7 bin 587 konutluk projelerin inşaat çalışmalarına hızla devam ediyor. TOKİ İstanbul'un hangi ilçesinde kaç konut projesi yürütüyor. İşte ilçe ilçe TOKİ 2022 İstanbul konut projeleri...

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı.

İstanbul konut piyasası Haziran 2021'de ne oldu? 

MinLlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Haziran ayı raporu yayınlandı.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı...

İstanbul konut piyasası Mayıs 2021'de ne oldu? 

Mintlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Mayıs ayı raporu yayınlandı. 

Konut harcamaları Nisan ayında yüzde 0,81 arttı! 

İTO Nisan 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.81 arttı.

İstanbul konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İstanbul konut projeleri 2021...

Dünyada konut fiyat artışında hangi il şampiyon oldu?

Yüksek enflasyon ve TL'deki değer kaybı Türkiye'yi konut fiyat artışında zirveye götürdü. Sırasıyla Ankara, İzmir ve İstanbul konut fiyatlarının dünyada en çok artış gösterdiği iller oldu.

Konut harcamaları Mart ayında yüzde 1,23 arttı! 

İTO Mart 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 1,23 arttı.

Konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı!

İTO Ekim 2020 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı

İstanbul konut harcamaları Haberi

İstanbul konut harcamaları

İstanbul'da, Kasım'da bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,24 azalırken, toptan fiyatlar ise yüzde 0,18 arttı.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), 1995 bazlı verilerine göre, Kasım 2018 itibarıyla Ücretliler Geçinme İndeksi yıllık ortalama yüzde 12,99, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi yıllık ortalama yüzde 16,82 yükseldi.

Habertürk'e yer alan habere göre, İstanbul'da kasım ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,24 azalırken, toptan fiyatlar ise yüzde 0,18 arttı.

-Sektörel bazda değişim oranları

Perakende fiyatlar, Kasım'da bir önceki aya kıyasla giyim harcamalarında yüzde 0,42, gıda harcamalarında yüzde 0,28, ev eşyası harcamalarında yüzde 0,03, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0,02 artış yaşandı.

Aynı dönemde ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 2,52, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 0,88, konut harcamalarında yüzde 0,88 azalış izlenirken, diğer harcamalarda fiyat...