20 / 04 / 2024

istanbul levent metro

istanbul levent metro

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Levent-Hisarüstü metro inşaatını resmen üstlendi.

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılış tarihini resmen duyurdu. İşte İstanbulluların merakla beklediği o tarih...

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbulluların merakla beklediği 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'inin tamamlandığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir

Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değerleme raporu yayınlandı. Peki Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değeri ne oldu?

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

Delta Hotels By Marriott İstanbul Levent yarın açılıyor!

Delta Hotels By Marriott İstanbul Levent yarın açılıyor. Otelde, 232 oda ve gün ışığı seçenekli 7 tane toplantı salonu yer alıyor. 

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

Sheraton İstanbul Levent açıldı!

İstanbul’un iş ve yaşam merkezleri arasında yer alan Levent’te bulunan Sheraton İstanbul Levent açıldı...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, KİT Komisyonu'nda İstanbul Havalimanı metrosuna ilişkin konuştu. Keskin'in verdiği bilgilere göre; Kâğıthane-İGA Haziran 2021'de, Gayrettepe-İGA 2021 sonu, Halkalı-Başakşehir-İGA ise 2022 yılı sonunda açılacak...

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

istanbul levent metro Haberi

istanbul levent metro

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Levent-Hisarüstü metro inşaatını resmen üstelendi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talebini uygun bulan Ulaştırma Bakanlığı, Levent-Hisarüstü metro inşaatını resmen üstlendi. Bu proje Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul'da inşa edeceği ilk metro olarak kayırlara geçti.


Devir için gerekli Bakanlar Kurulu kararı imzaya açıldı. Ulaştırma Bakanlığı bu hattı devraldıktan sonra yeni ihaleye çıkamayacak. Mevcut yükleniciyle yola devam edecek. Hattın işletmeye açılması için 200-250 milyon TL daha yatırım yapacak. 


Projenin özellikleri


Söz konusu metro projesi Hisarüstü'nü Levent Metro İstasyonu'na bağlayacak. Hisarüstü'nden Levent'e 5 dakikada erişim sağlanacak. Seferler 4 dakikada bir yapılacak. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, söz konusu hattın 27 Ekim 2013'ten önce hizmete verilmesinin mümkün olup olmadığı sorusunu, ''Bu tarihe yetişebilir. Buna gayret göstereceğiz'' diyerek yanıtladı.


Cironun yüzde 15'i hazineye


Kaynaklar inşaatı tamamlandıktan sonra hattın işletilmek üzere İstanbul...