25 / 04 / 2024

istanbul limanları

istanbul limanları

1947 yılında Bayındırlık Bakanı olan Cevdet Kerim İncedayı, İstanbul'da iki limanın yapılacağını açıklamış. Bu limanlardan büyük olanı Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olacakmış ve Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1939 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

1935 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

1935 yılında İstanbul Limanı ıslah edilecek!

1935 yılında İktisat Vekaleti deniz işlerinin ıslahına dair beş senelik bir program hazırlamış. Bu program çerçevesinde İstanbul Limanı ihtiyaca göre genişletilecek ve genişletilecekmiş. Bu işe toplam 1 milyon lira sarf edilecekmiş.

1993 yılında Ambarlı'da ilk özel liman inşaatı devam ediyormuş!

1993 yılında Kumcular Derneği tarafından yaptırılan Ambarlı-Haramidere arasında 2 bin 400 metre uzunluğunda, 10 milyon ton kapasiteli, tam donanımlı ilk özel limanın inşaatı devam ediyormuş.

İstanbul Boğazı'na 4 yeni tekne park geliyor!

İSPARK Bebek, Beykoz, Kuruçeşme ve de Paşabahçe'de toplam 810 kapasiteli tekne park yapımı için gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladı.İstanbul Boğazı'na 4 yeni tekne park geliyor.

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Aliağa limanları sorunlarla boğuşuyor!

Habaş, Ege Çelik, Batı Çim, İDÇ, Ege Gübre, TCE Ege ve de Nemport limanlarına yapılan ziyaretlerde, yetkililerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Aliağa limanları sorunlarla boğuşuyor.

ÇED turizm tesisleri ve yat limanları için değişikliğe gidiyor!

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliği değişiklikliğinin detaylarına ulaştı. AB'ye uyumlu hale getirilen ÇED yönetmelik taslağıyla, turizm tesisleri ve yat limanları için önemli bir değişikliğe gidiliyor.

The İstanbul Edition’a uluslararası Sürdürülebilirlik Ödülü!

EDITION markasının Avrupa’daki ilk oteli, The Istanbul EDITION; dünya üzerinde 50 ülkenin katılımı ile gerçekleşen International Hotel Awards’da ‘2014 En İyi Sürdürülebilir Otel Ödülü’nün sahibi oldu.

Sembol İstanbul'da üç farklı ödeme sistemi!

Sembol istanbul projesi hızla yükseliyor. 3 resideııce ve 1 AVM'den oluşan Sembol İstanbul A ve B bloklarda residence dairelere, C blokta ise konut ve home ofislere yer veriyor.

Kanal İstanbul fiyatları çıldırttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, kamuoyuna " Çılgın Proje " olarak lanse edilen Kanal istanbul Projesinin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi.

Boğaçayı projesi, Kanal İstanbul kadar önemli!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Boğaçayı projesinin kente 40 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirtti. Türel 'Boğaçayı projesi Kanal istanbul kadar önemli' dedi.

Nemrut Limanları inceleme gezisi gerçekleştirildi!

Aliağa Ticaret Odası tarafından düzenlenen; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcilerinin de katılımlarıyla Nemrut Limanları ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Bölgesi’nde inceleme gezisi gerçekleştirildi...

Skyland İstanbul projesi 3 kule halinde yükseliyor!

Eroğlu Gayrimenkul'lün istanbul Seyrantepe'de konumlandırdığı, Skyland İstanbul; AVM, ofis, otel ve rezidans ile karma bir yaşam alanı sunuyor. Proje farklı yüksekliklerde 3 kule ve bu kuleleri birleştiren bir meydandan oluşuyor.

Rings İstanbul'da 50 ay 0 faiz!

Rings istanbul'da hemen teslim daireler 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sunuluyor. Rings istanbul'da yer alan bahçeli ve orman manzaralı teraslı evler ile Rings Rezidans'ta yer alan daireler bu kampanya kapsamında yer alıyor.

Rings İstanbul'da teslimler hemen yapılıyor!

Selin Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Rings İstanbul'da hemen teslim daireler 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sunuluyor. Rings istanbul, 499 ev ve 99 rezidans daireden oluşuyor.

42 Maslak Contemporary İstanbul’un yeni iş ortağı!

Sanat ve yaşamın iç içe geçtiği 42 Maslak, Türkiye’nin ve bölgenin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un ortak sponsoru olarak önemli bir iş birliğine imza attı.

Çırağan Palace Kempinski İstanbul'a 'En iyi Denizaşırı İş Oteli' Ödülü!

Çırağan Palace Kempinski istanbul, dünyanın en önemli seyahat dergilerinden biri olan Conde Nast Traveller'ın ingiliz baskısının okurları tarafından bir kez daha "Okur Seyahat Ödülleri 2014"de dünyanın en iyi otelleri arasında seçildi.

istanbul limanları Haberi

istanbul limanları



İstanbul'da iki liman yapılacak


Büyük liman Anadolu Yakası'nda, şehre ait asıl liman Yedikule'de olacak


     Şehrimizde bulunan Bayındırlık Bakanı B. Cevdet Kerim İncedayı dün Üsküdar'a geçmiştir. Bayındırlık Bakanı Üsküdar - Şile yolunu teftiş ettikten sonra otomobille İzmit'e gitmiştir. Bir gece İzmit'te kalacak ve orada inşa edilecek bazı yolları teftişten geçirecektir.

     Evvelki gün Umumi Meclis'te İstanbul Limanı hakkında bir müzakere cereyan etmişti. Bu arada limanın Haydarpaşa'da yapılmasının hükümetçe kararlaştırıldığı söylenmişti. Dün bir muharririmiz, kendisiyle görüştüğü Bayındırlık Bakanı'ndan liman hakkındaki malumatı rica etmiştir. B. Cevdet Kerim İncedayı bu mesele hakkında şunları söylemiştir: 

     - Müstakbel büyük limanın İstanbul'un Anadolu Yakası'nda...