23 / 04 / 2024

istanbul mega proje

istanbul mega proje

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi: "Muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde bu denli büyük ve heyecan verici altyapı projeleri üzerinde çalışılmıyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

100 milyar dolarlık mega yatırımlar hızlanacak!

Cumhurbaşkanı tarafından 65. Hükümet’i kurmakla görevlendirilen Yıldırım’ın yatırım ajandası hayli kalabalık. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak 100 milyar doları aşan yatırımların Yıldırım döneminde hızlanması bekleniyor.

AK Parti'nin tek başına iktidar olması mega projeleri hızlandıracak!

AK Parti’nin tek başına iktidarı, ulaştırmadan, savunma sanayisine enerjiden iletişime kadar birçok mega projeyi hızlandıracak. Bu projelerden bazıları şu şekilde;

Ahmet Davutoğlu İstanbul'daki mega projeleri yakından takip etti!

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevinde bir yılı dolan Ahmet Davutoğlu, 27 Ağustos tarihinden bu yana, yurtiçi ve yurtdışında yoğun bir mesai harcadı.

İdris Güllüce'den Büyük İstanbul Tüneli açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Sn.Başbakanımız ile birlikte İstanbul Mega Proje Tanıtım toplantısındayız.Bu muhteşem proje Türkiye'nin son 12 yılda geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli bir örnek.Gurur duyuyorum" dedi

İstanbul trafiğini rahatlatacak mega projeyi 1 ay içerisinde açıklayacağız!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un trafik sorununu rahatlatacak ‘sürpriz bir mega proje’ üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bir ay sonra açıklayacağız” dedi..

Ankara'da bin 804 konutluk mega proje için düğmeye basıldı! AVM ve 945 ofis de var!

SY Güneş Enerjisi, başkent Ankara'daki yeni projesi için düğmeye bastı. Projede 1.804 konut, 224 ticari ünite ve 945 ofis yer alacak.

TOKİ'den İstanbul'da dev adım! Tam 2 bin 544 konutluk 5 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, mega kent İstanbul'da 2 bin 544 konutluk 5 yeni proje inşa edecek. Projelerin ihaleleri Kasım ve Aralık aylarında yapılacak.

TOKİ İstanbul projesi için tarih belli oldu! Tam 1.650 konutluk 2 yeni proje geliyor! Hemen bu tarihe bakın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, mega kent İstanbul'da 1.650 konutluk 2 yeni proje inşa edecek.

Bakandan son dakika Kanal İstanbul açıklaması! Gurur projesi adım adım hayata geçirilecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mega proje Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü 26 Şubat'ta açılıyor! Büyük gün geldi!

Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan mega proje olan ve 18 Mart 2017 tarihinde temeli atılmış olan simgelerin köprüsü şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde açılışın 26 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması hedefleniyor.

Öz Mega Proje Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Mega Proje Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  50 bin TL sermaye bedeli Güler Danacı kuruldu.

Kanal İstanbul ile hangi ülkeler kazanç sağlayacak?

Kanal İstanbul'un çevreci proje olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, mega proje ile tüm Karadeniz ülkelerin kazançlı olacağı dile getirdi. 

Kanal İstanbul mega projelerin yeni örneği!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Burhanettin Duran bugünkü köşesinde Kanal İstanbul'u kaleme aldı. 

Kanal İstanbul'dan sigorta teminatı!

Mega proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul Projesi için geri sayım başladı. Asrın projesinden geçen gemilerin taşıdığı yük, risk ve tehlike boyutu şimdiden tartışılmaya başladı

İstanbul'da proje aşamasındaki metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında metro hatlarının ağını genişletmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 199,40 kilometre metro hattı inşası için çalışan belediye proje aşamasındaki hatlarla ile de 808,50 kilometre ağa ulaşmayı hedefliyor.

Candemir İnşaat İstanbul'da proje üretecek!

Gaziantep'te rezidans projelerine imza atan Candemir İnşaat, yapı sektöründeki deneyimini İstanbul'a taşıyarak Plusera İnşaat adıyla projeler gerçekleştirecek.

CHP ve İyi Parti Kanal İstanbul güzergahından arazi mi satıyor?

Çılgın proje, mega proje gibi isimlerle adlandırılan Kanal İstanbul'un güzergahında bulunan arsaları CHP ve İyi Parti gruplarının sattığı iddia ediliyor...

Mehmet Nuri Ersoy: Ege'ye 2 mega proje geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Çeşme ve Didim bölgesinde iki büyük proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeler doğaya saygılı, geri dönüşüme duyarlı, yatay mimari uygulanmış" dedi...

istanbul mega proje Haberi

istanbul mega proje

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, İstanbul'da yapımları süren mega projeleri öven haber yayımladı.


Gazetenin "Boğaziçi'nin dünya inşaat şampiyonları" başlığıyla yayımlanan haberinde, İstanbul'da gerçekleştirilmekte olan üçüncü havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya tüneli gibi büyük projeler tanıtılarak, bunların dünyadaki en büyük projeler arasında yer aldığı belirtildi.


Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Tahmin edilemeyen büyüklükteki köprüler, nefes kesici bir şekilde yapılan tüneller ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri. Tüm bunlar, gelecek yıllarda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye çalışan Türkiye'nin mega projeleri. Muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde bu denli büyük ve heyecan verici altyapı projeleri üzerinde çalışılmıyor."  


İstanbul'daki deprem olasılığının bile bu büyük projeleri durduramadığı ifade edilen yazıda, "Şehirler her zaman doğal ulaşım yollarının kıyısında kurulmuştur. Ancak sadece su yollarının değil, kıtaların...