29 / 03 / 2024

İstanbul metrekare fiyatı

İstanbul metrekare fiyatı

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul metrekare fiyatında en uygun dünya şehri!

ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, dünya büyük şehirlerinde m2 bedeli ile birinci sırayı 8.413 Euro ile Paris aldığını, İstanbul’un ise 720 Euro ile en uygun fiyatlı dünya şehri olarak son sırada olduğunu belirtti.

İstanbul’da evlerin yarısında metrekare fiyatı 5 bin TL’yi aştı!

Bilinen konut projelerinde metrekare fiyatı 8 bin lirayı aşarken, İstanbul'da ucuz ev bulma neredeyse imkansız hale geldi. Dar ve orta gelirli için ev üretimi azaldı

İstanbul'da evlerin metrekare fiyatı 2 bin 60 TL!

Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Türkanık: "İstanbul'da ev için harcanan para metrekare başına 2 bin 60 lira. Bu rakam Türkiye genelinde 1690 lira civarlarında" dedi.

İstanbul’da metrekare fiyatı 3 bin lirayı geçti!

Konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiği İstanbul'da metrekare ortalama satış fiyatı ilk kez eylül ayında 3.000 lirayı gördü. Geçtiğimiz yıl bu rakam 2.450 lira ortalamasındaydı.

İstanbul'da metrekare fiyatı 3.000 lirayı geçti!

İstanbul'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı ilk kez 3.000 lirayı geçti. Son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe 2.977 lira ile Eyüp oldu.

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sosyal yardım kapsamındaki konut alımları için belirlediği standart konut metrekare fiyatı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 4 arttı.

İstanbul'da deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş!

İstanbul'da günümüzde arsa fiyatları zirveyi görürken 1941 yılında deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş...

İstanbul’da 1 metrekare konut fiyatı 42 bin TL'ye, Türkiye genelinde ise 28 bin TL'ye yaklaştı!

GYODER'in Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 3. Çeyrek Raporu’na göre, Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27,840 liraya ulaştı. İstanbul'da ise en yüksek metrekare fiyatı 41,766 TL oldu.

Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti!

İstanbul Anadolu Yakası ve Bağdat Caddesi, son dönemlerde gayrimenkul yatırımcıları için de öncelikli hedefler haline geldi. Açıklanan rakamlara göre, Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti.

Ev fiyatları yüzde 110, kira fiyatları yüzde 138 arttı! Evlerin ortalama metrekare fiyatı 19 bin 536 TL oldu

Bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 110, kiralar ise yüzde 138 artış gösterdi. Yıllık değer artışı en fazla olan iller Kırklareli, Edirne ve Zonguldak olarak sıralandı. Evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 19 bin 536 TL oldu.

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi! Ev almak gitgide zorlaşıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, konut fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Buna göre; Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za

Ortalama satılık konut metrekare fiyatı 15 bin TL'ye ulaştı! Ev alacaklar dikkat! 

Geçtiğimiz senenin Kasım ayına göre, Türkiye genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı yüzde 174,1 arttı ve 15 bin 072 lira oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Konut fiyatlarında dolar bazındaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 2022 Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre yıllık konut kredisi faizinin en düşük senelik yüzde 18,61 olduğu piyasada ortalama metrekare fiyatının 836 doları aştığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

Prefabrik evlerde metrekare fiyatı 2 bin 490 TL'den başlıyor! En uygun prefabrik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sosyal konut projeleri bu kadar gündemdeyken alabileceğiniz en uygun fiyatlı ev seçeneği olan prefabriklerde metrekare fiyatı 2 bin 740 TL. 1+1, 2+1, dubleks, bahçeli, balkonlu ve daha birçok seçeneği bulunan prefabrik evlerin 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Lüks inşaat metrekare fiyatı 2019!

2019 yılında uygulanacak lüks İnşaat maliyet bedelleri geçtiğimiz ay Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edildi. Peki, lüks inşaat metrekare fiyatı 2019 ne kadar oldu?

İmar barışında metrekare fiyatı ne kadar?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Belge alınırken belli oranlarda bedel ödemesi de yapılıyor. Peki, imar barışında metrekare fiyatı ne kadar?

İstanbul metrekare fiyatı Haberi

İstanbul metrekare fiyatı

İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. (İGD), “Gayrimenkul Piyasası Araştırması” raporunu yayınladı. Rapora göre; arsa sahiplerini yakından ilgilendiren kentsel dönüşüme ilişkin güncel veriler paylaşıldı. Araştırma, özellikle İstanbul’da deprem riski olan mevcut binalarını kat karşılığı ile yenilemek isteyenlere kentsel dönüşüm sürecinde anlaşma yaparken kat karşılığı oranları hakkında bilgi veriyor.

İstanbul konut piyasasında arsa sahibine düşen kat karşılığı oranında bölgedeki yeni konut fiyatlarının birinci derecede etkili olduğunu belirten İGD Sorumlu Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, “İzmir depremi sonrası, İstanbul için yaptığımız araştırmamızda kat karşılığı oranlarının tespit edilmesinde konut birim metrekare fiyatları çok daha fazla önem kazandı. Araştırmamızda özel bir alan ayırdığımız bölümde, İstanbul’daki arsa sahiplerinin paylarına verilerle ışık tutuyoruz. Araştırmaya göre, İstanbul’da deprem riski yüksek olan bölgelerde yer alan konutlarını yenilemek isteyenler...