25 / 04 / 2024

İstanbul metro ağı

İstanbul metro ağı

2000 yılında 8.5 kilometre metrosu olan İstanbul, şu anda 150 kilometrelik raylı ulaşım hattına sahip. 156 kilometrelik metro inşaatı ise devam ediyor. Devam eden projelerle birlikte 2019 yılının sonunda İstanbul, 489 kilometrelik raylı sistem ağıyla örülecek. Hedef ise bin kilometrelik metro.

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro çalışmaları durmuş!

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro güzergahında yapılan metro çalışmaları Tünel'deki Fransız Sarayı olarak bilinen binada çatlamalar meydana getirmiş. Fransız Konsolosluğu mahkemeye başvurması üzerine İBB metro çalışmalarını durdurmuş.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

1992 yılında İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış!

1992 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı planlanan İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış. 625 milyar liraya ihale edilen dört kilometrelik metro inşaatında üç istasyon bulunacakmış.

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu?

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu? soruları vatandaşlar tarafından sürekli sorulmaktadır. İşte detaylar!

Metro açılışı 2021!

Milyonlarca insanın yaşadığı mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hızlandı. İşte metro açılışı 2021 tarihleri...

İstanbul'da hangi metro hattı ne zaman açılacak?

İBB yönetimi, geçmiş yıllarda beklenen düzeye ulaştırılamayan raylı sistemleri hızla geliştirmek için düğmeye bastı. İstanbul'da raylı sistemlerin uzunluğu 425 kilometreye ulaşacak. Peki hangi metro hattı ne zaman açılacak? İşte İstanbul'un açılacak metro hatları...

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

İstanbul'da metro ağı 324 kilometreye ulaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden projeler tamamlandığında İstanbul'da 324 kilometreye ulaşacak bir metro ağının olacağını belirtti.

İstanbul'da 2021'de 5 yeni metro açılacak! 

İBB 2021 yılında 5 yeni metro hattı açacak. Peki yeni açılacak metrolar nereden geçecek? Ev alacaklar nereye yatırım yapmalı? İşte detaylar...

Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu istifa etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu, istifa etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan 'metro' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, belediyelerin metro gelirlerine yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu değişiklikle belediyeler yüksek bedelli metro yatırımlarına kavuşmaktadır." denildi.

Başakşehir en fazla metro ağı olan ilçe olacak!

Başakşehir Belediye Başkanı ve AKP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Kartoğlu, ''Ulaşım olarak da kesişen noktadayız. Yeni yatırımlar ile birlikte en fazla metro ağı olan ilçe olacağız” dedi.

Dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri!

Günümüzün büyük kentlerinde en önemli ulaşım araçlarının başında yer alan metro hatları hızlı ve güvenli bir yolculuk fırsatı sunuyor. İşte dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri...

İstanbul'da hedef 1.000 kilometrelik metro ağı!

2000 yılında 8.5 kilometre metrosu olan İstanbul, şu anda 150 kilometrelik raylı ulaşım hattına sahip. 156 kilometrelik metro inşaatı ise devam ediyor. Devam eden projelerle birlikte 2019 yılının sonunda İstanbul, 489 kilometrelik raylı sistem ağıyla örülecek. Hedef ise bin kilometrelik metro.

3. Havalimanı için metro-hızlı tren çalışmaları başlıyor!

İstanbul’un Yeni Havalimanı için fizibilitesi tamamlanan metro ve hızlı tren ihalesine çıkılıyor. Havalimanı güzergâhında 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni hattın mevcut metro ağları, Marmaray ve metrobüsle entegre olacağı belirtildi

İstanbul metro ağı Haberi

İstanbul metro ağı

Çok değil bundan 17 yıl önce 8,5 km’lik haritada adeta bir solucanı andıran Taksim-Levent metrosu açıldığında İstanbul metrosu, New York, Paris, Moskova gibi metropollerin örümcek ağına benzeyen metro haritalarıyla kıyaslanırdı. İBB’nin ilk etapta hayata geçen projeleriyle İstanbul 2004 sonuna kadar raylı ulaşım ağını 45 km’ye çıkardı. 2004-2016 arasında inşaatı tamamlanan 100 km’lik metro hattının hizmete girmesiyle toplam raylı sistem ağı 150 km’ye ulaştı. Her geçen gün büyüyen ve göç alan İstanbul’un en büyük sorunu olarak trafik yoğunluğu ilk sırada geliyor. Toplu taşımayı geliştirmek için bir çok projeye imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hali hazırda 156 km’lik metro hattının inşaatına devam ediyor. Metrodan hava raya kadar yapılacak projelerle metrobüsteki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.


Hedef 1000 km’lik metro

İlerleyen inşaat teknolojisi sayesinde tamamen...