24 / 04 / 2024

istanbul metro haritası

istanbul metro haritası

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın 2021 bütçesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da 251 kilometre yapımı devam eden metro hattı bulunduğunu, İstanbul'u örümcek ağı gibi donattıklarını söyledi.

İstanbul metro ağlarıyla ulaşımda çağ atladı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç "İstanbul son 20 yılda çok değişti. Çok büyük projelerle tanıştı. Bugüne kadar ortaya konulan hizmetleri tamamlayacak, bir adım daha ileri taşıyacak projelere ihtiyacı var" diye konuştu.

İstanbul raylı sistem haritası 2019!

İstanbul her geçen gün metro ağlarıyla örülüyor. Daha konforlu ulaşım için hayata geçirilen projeler emlak fiyatları doğrudan etkiliyor. Peki İstanbul'un metro açısından en zengin ilçesi hangisi? İşte İstanbul'un raylı sistem haritası 2019...

İstanbul'da açılacak yeni 18 metro hattı!

İstanbul'da inşaatı devam eden toplam 18 metro hattı bulunuyor. 2023 sonrasında 1,100 kilometreye çıkması hedeflenen raylı sistem yatırımlarında çalışmalar tam gaz devam ediyor...

İşte İstanbul'un 5 yeni metro hattı!

İBB Başkanı Topbaş, İstanbullulara 5 yeni metro hattı müjdesi verdi. Topbaş, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, ihale süreçleri tamamlanan İstanbul’daki yeni metro hatlarının yakında yapım çalışmalarının başlayacağını açıkladı.

Avrupa Yakası metro projeleri!

İstanbul Avrupa Yakası metro projelerini mercek altına aldık. İşte tüm detayları ile İstanbul’un bir ucundan bir ucuna ulaşımı saatlerden dakikalara indiren o Avrupa Yakası metro projeleri…

Anadolu Yakası metro projeleri!

İstanbul Anadolu Yakası metro projelerini mercek altına aldık. İşte İstanbul’un bir ucundan bir ucuna ulaşımı saatlerden dakikalara indirecek olan o Anadolu Yakası metro projeleri….

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Tüm İstanbul'un zemin kalitesini ve fay hatlarının geçtiği noktaları öğrenebileceğiniz İstanbul Jeoloji haritası yayınlandı. Siz de evinizin altında fay hattı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız tıklayıp öğrenebilirsiniz.

İstanbul metro ağlarıyla örülüyor!

İstanbul’un kangrene dönen trafik düğümünün çözüme kavuşturulması için en büyük atılım, ulaşım alanında gerçekleştirildi ve önceki yönetimin durdurduğu ya da hiç başlamadığı 10 hatta birden raylı sistem inşaatlarına start verildi.

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İstanbul'da yer alan metrolarda bulunan ticari alanlar ihaleyle kiraya verilecek. İlk ihale 4 Ağustos'ta yapılacak.

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi bugün Beykoz'da bin TL sermaye bedeli ile Oya Dağıstanlı tarafından açıldı.

İstanbul'da 2 senede 30 kilometrelik metro hattı açıldı!

İstanbul'da yeni metro hatlarının çalışmaları hız kesmiyor. 29 Ekim’de hizmete sunulması hedeflenen Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı ile İstanbul’da son 2 senede 30 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı devreye alınmış olacak. 

İstanbul'da 2024'e kadar 102.2 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki metro hattı inşaatlarına ilişkin bilgi verdi. İmamoğlu, hizmete açılacak raylı sistemlere ilgili olarak, "2019-2024 yılları arasında yılda 20,44 kilometre ortalama ile toplamda 102,2 kilometre hattı hizmete açacağız" dedi.

İstanbul'a 91 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hattı projeleri hakkında açıklamada bulundu. 

İstanbul'da 2021'de hangi metro hatları hizmete açılacak?

Bir televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılı sonu itibarıyla hizmete açılacak metro hatları hakkında açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da 2021'de 2 metro hattı daha açılacak!

İstanbul raylı sistem ağlarıyla örülüyor. İBB tarafından 2020'de açılan ve önümüzdeki 4 sene boyunca açılması planlanan toplam 10 raylı sistemle birlikte 100.3 kilometre uzunluğunda yeni hatlar raylı sisteme dahil edilmiş olacak. Peki yeni metro hatları ne zaman açılacak?

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlara metro müjdesi!

Milyonlarca insanın yaşadığı mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları da tam gaz devam ediyor. Peki mega kentte bu yıl hangi metro hatları hizmete açılacak?

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

istanbul metro haritası Haberi

istanbul metro haritası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın 2021 bütçesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT Haber'de yer alan habere göre; İstanbul'da 251 kilometre yapımı devam eden metro hattı bulunduğunu anlatan Karaismailoğlu, Ulaşım Master Planı çerçevesinde yapılan söz konusu hatların, İstanbul'u örümcek ağı gibi donattığını söyledi. 

Bugün için İstanbul'da 1 yıl sonra, 10 yıl sonra, 50 yıl sonra ne yapılacağının belli olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, "İstanbul için bir şeyler yapmak isteyenler, belediyenin raflarındaki dosyaları aşağı indirmeleri yeterlidir" dedi.

Haydarpaşa Garı'nın kullanılmaması dolayısıyla gelen şikayetler üzerine konuşan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var. Marmaray'a Sirkeci'den Kadıköy'e, Ayrılıkçeşme'ye 5 dakikada gidebiliyorsunuz. Ayrılıkçeşme'den Kadıköy Kartal hattına binip Pendik Tavşantepe'ye kadar gidebiliyorsunuz. Pendik Tavşantepe'den önümüzdeki yıl Sabiha Gökçen...