28 / 03 / 2024

İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi

İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Son Dakika haberi.. İETT başta olmak üzere İstanbul'da minibüs, servis, taksi, metro ve Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam yapıldı. Öğrenci akbili ve tam akbil zamlı fiyatları kaç lira oldu. İşte detaylar...

Bisiklet ile scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha akıllı ve modern ulaşım sistemlerine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Bu kapsamda bisiklet ve scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz” diye konuştu.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatı devam edecek mi?

İBB'den Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatına ilişkin yapılan açıklamada, metro ve karayolu inşaatının devam edip edilmeyeceğine ilişkin girişimde bulunulmadı dendi...

İzmir'de metro ve tramvay projeleri vaktinde tamamlanacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ilettiği metro projelerini yakından takip ettilerini belirterek, metro ve tramvayda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eksikliklerini tamamlaması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'e metro ve millet bahçesi müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, Yükselen Gaziantep Vizyon Projeleri'ni açıkladı. Projeler arasında metro ve millet bahçesi de var...

Arnavutköy metro ve mega projelerle yeni İstanbul olacak!

İBB Başkanı Uysal, ilçenin ulaşım sorununun 3 ayrı metro hattı ve yeni otobüslerle çözüleceğini söyledi...

Ankara'daki metro ve monoray sistemi çalışmaları mecliste!

Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğu ve monoray sistemine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli’ye yeni metro ve tramvay hatları geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente yeni metro ve tramvay hatları kazandıracak.

Kağıthane metro ve 3. Havalimanıyla uçacak!

Ferko Line projesinin değerlendirme toplantısında açıklamalar yapan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Kağıthane'deki fiyatların metro ve yeni havalimanıyla yükseleceğini söyledi.

Metro ve Havaray projeleri Tuzla’da konut fiyatlarını artırdı!

Tuzla’da, inşaatına çok yakın bir sürede başlanması beklenen metro ve Havaray projeleri, konut fiyatlarını etkiledi.

İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Haberi

İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.


“İstanbul, Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi”ne ilişkin planlar, 24 Şubat-24 Mart arasında askıya çıkarıldı. Projeye Kağıthane Hamidiye Mahallesi, Anadolu Caddesi 59 numara yer alan bina sahipleri itirazda bulundu.


İtiraz dilekçesinde, şunlara yer verildi: Değeri daha düşük yapıların, eski yapıların, yeşil alanların ya da az katlı yapıların olduğu güzergâhın seçilmesi Devletimizin minimum maliyetlerle işi tamamlamasını sağlayacaktır. Projenin uygulamaya geçmesi durumunda mevcut ada parsel üzerinde bulunan binamızın yakınından ya da altından ya da köprüyol (viyadük) ile üstünden geçmesi bizi psikolojik olarak rahatsız etmekte. Ayrıca mülkiyetlerimizin değer kaybına neden olacak.”


İBB Meclisi’nde bu ay görüşülen itiraz, Komisyonun, söz konusu...