26 / 04 / 2024

istanbul Necip Fazıl Müzesi

istanbul Necip Fazıl Müzesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı açıklamada, şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek için bir müze veya kültürevi açacaklarını dile getirdi.

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

Beylikdüzü Lotus İstanbul'da hemen tapu fırsatı!

Lotus İnşaat tarafından, Beylikdüzü Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde inşa edilen Lotus İstanbul projesinde son aşamaya gelindi. Tapuların hazır olduğu projede teslimler Şubat 2024'te yapılması planlanıyor. Beylikdüzü Lotus İstanbul ile ilgili ayrıntılar...

Nm Group İnşaat Sağlık Turizm Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nm Group İnşaat Sağlık Turizm Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Davut ve Necip Fazıl Aksoy ortaklığında kuruldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den çocuk kütüphanesi müjdesi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Necip Fazıl Kültür Merkezi arka kısmında yapımı süren yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Güngör, bölgeye bütüncül bir kültür merkezi kazandıracaklarını açıkladı.

Ece Dağıstan Say ve Fazıl Say ayrı evlerde yaşıyor!

Fazıl Say ile evlenen Piyanist Ece Dağıstan Say, Nişantaşı'ndaki dairesinin düzenini bozmadı. Ece Dağıstan Say, Fazıl Say ile aynı mahallelerde ayrı evlerde yaşadıklarını söyledi.

Ece Dağıstan Say ve Fazıl Say ayrı evlerde yaşıyor!

Fazıl Say ile evlenen Piyanist Ece Dağıstan Say, Nişantaşı'ndaki dairesinin kapılarını Elle Decor Dergisi'ne açtı. Ece Dağıstan Say, Fazıl Say ile aynı mahallelerde ayrı evlerde yaşadıklarını söyledi.

Sultanbeyli’de yeni parseller askıda!

Sultanbeyli’de 1561'inci parselin Necip Fazıl ve Hasanpaşa mahallelerinde kalan kısmı askıya çıktı. İlçenin tüm mahallelesinde kadastro ölçümleri devam ederken, parseller tapu verilmeye hazır hale getirilecek.

Sultanbeyli'de tapular dağıtılıyor!

Sultanbeyli'de 9 mahalleyi kapsayan 1561 parselin ilk tapular veriliyor. En büyük parsel olan Sultangazi 1561, Hasanpaşa’dan başlayarak Necip Fazıl Mahallesi’nde sona eriyor.

İstanbul'a Necip Fazıl Müzesi inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı açıklamada, şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek için bir müze veya kültürevi açacaklarını dile getirdi.

Ümraniye İnkılap ve Necip Fazıl Mahallesi imar değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye'de İnkılap ve Necip Fazıl Mahallesi'nde yer alan bazı alanlara ilişkin imar planı değişikliğini askıya çıkardı...

Necip Fazıl Müze Evi kuruluyor!

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Necip Fazıl Müze Evi'nin kurulması için ilk adımı attı.

Ümraniye Necip Fazıl'daki düşük imar, dönüşümü yavaşlatıyor!

Seçildiği günden beri Alo Muhtar hattıyla mahallelerin sorun ve şikayetlerini anında cevaplayarak sorunları çözüme kavuşturan Ümraniye Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Kadir Delbalta, muhtarlık çalışmalarını ve İstanbul'daki muhtarların sorunlarını anlattı.

Osmanlı Fazıl Karakoç Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı Fazıl Karakoç Yapı İnşaat Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Meryem Karabul ve Fazıl Karakoç imzasıyla kuruldu.

istanbul Necip Fazıl Müzesi Haberi

istanbul Necip Fazıl Müzesi


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek için bir müze veya kültürevi açacaklarını belirtti.

Başkan Uysal, 5. Uluslararası CNR Kitap Fuarında Kısakürek'in vefatının 35. yıl dönümü dolayısıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin hazırladığı "Bir Şiir/Bir Hayat-Çile" sergisini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Necip Fazıl projesini açıklayan Mevlüt Uysal, Fazıl'ın son yüz yılda ülkenin yetiştirdiği en önemli fikir insanlarının başında geldiğini belirterek, Necip Fazıl gibi önemli bir isim için hazırladıkları projenin kitap fuarıyla kısıtlı kalmasını istemediklerini söyledi.

Mevlüt Uysal, şöyle konuştu:

"Bu serginin İstanbul'da daimi olmasını istiyoruz. Kısa zamanda İstanbul'a kazandıracağımız Necip Fazıl Kültür Evi, Necip Fazıl Müzesi -ismi ailesi nasıl isterse- için bu...