24 / 04 / 2024

istanbul otel kiraları

istanbul otel kiraları

Turizm krizi İstanbul’daki otel fiyatlarına da yansıdı. Kentin en merkezi noktasında günlük 17 liraya bir otel odasında kalmak mümkün. 3 yıldızlı otellerde aylık oda kiralamak ev kiralamaktan ucuza mal oluyor

İstanbul'da kiraların en çok arttığı ve düştüğü ilçeler hangisi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul'da ev bulamadık" açıklaması yeni tartışmaları alevlerken İBB'ye bağlı İPA'nın konut kira fiyatlarına ilişkin raporu dikkat çeken bir gerçeği ortaya koydu.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

İstanbul'da kiralar yüzde 701 arttı: Megakentten göç artıyor! İşte konut sorununun çözümü için 11 öneri...

İstanbul’daki kira ücretleri, tersine göçün en önemli sebepleri arasına yerleşti. Evden çıkmak zorunda bırakılan kiracılar yeni ev bulamadıkları için megakentten göç hızlandı. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? İşte 11 öneri...

İstanbul'da kiralar 20 bin lirayı geçti!

Fahiş kiralar vatandaşın belini büküyor. Ev sahiplerinin fahiş kira zammı enflasyonu derinleştiriyor. İstanbul’da ortalama 20 bin TL’den başlayan kiralar, bazı bölge ve dairelerde 200 bin TL’yi görüyor.

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Deprem sonrası İstanbul'da kiralar uçtu! Bu ilçelere giden boş dönüyor

Deprem felaketinin ardından İstanbul'da kira fiyatları arttı. Endeksa'nın yaptığı çalışmaya göre; şubat ayında kira değeri en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en az artış görülen ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler olarak karşımıza çıkıyor.

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…

Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır büyük deprem beklenen İstanbul’da, kiralık emlak fiyatları adeta uçuşa geçti.  Depreme karşı zemini sağlam yerlere taşınmak isteyenlerin de etkisiyle kiralar artış eğilimine girerken, Şile, Ataşehir ve Beşiktaş kiraların en fazla yükseldiği ilçeler ol

İstanbul'da kiraların en çok yükseldiği ilçeler belli oldu!

Endeksa, Şubat ayında meydana gelen deprem felaketi sonrası İstanbul'daki kiralık konut piyasasını inceledi. Peki Şubat ayında kira değeri en fazla artan ilçeler hangileri oldu?

İstanbul’da kiralar düştü mü? İstanbul’daki kiralara dair son durum!

İstanbul’da kiralar düştü mü, Hangi ilde kiralar ne kadar düştü? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Kira fiyatları yüz güldürmeye mi başlıyor? İstanbul’da kiralar düştü mü?

İstanbul’da kiralar düştü mü, İstanbul’da kiralar düşüyor mu? şeklindeki sorular sorulmaya başlandı. İşte merak edilen detaylar!

İstanbul'da kiralar tırmanmaya devam ediyor!

İstanbul'da kira artışları tırmanmaya devam ediyor. İstanbul sakinleri artan kira fiyatları karşısında tepkilerini dile getirdi.

İstanbul’da kiralar düşecek mi?

İstanbul'daki kira artışlarıyla ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Mustafa Kemal Işık “Konut kiralarındaki artış trendi sürecek” dedi.

İstanbul'da kiralar hangi mahallelerde arttı?

Mega kent İstanbul’un son 1 senede kiralık daire fiyatları yüzde 50’nin üzerinde yükselen 50 semti hangisi? İşte o mahalleler...

istanbul otel kiraları Haberi

istanbul otel kiraları

Turizm krizi İstanbul’daki otel fiyatlarına da yansıdı. Kentin en merkezi noktasında günlük 17 liraya bir otel odasında kalmak mümkün. 3 yıldızlı otellerde aylık oda kiralamak ev kiralamaktan ucuza mal oluyor


Türkiye’nin en fazla turist çeken şehri İstanbul’da otelcilik sektörü zor durumda. Artan terör olayları turist sayısında azalmaya sebep olurken otellerde doluluk ve fiyatlar da dip yapmış durumda. Kentteki çoğu otel turist sayısındaki azalış sonrası oda fiyatlarında ciddi bir indirim yapmak zorunda kaldı. Galata’da 3 ranzanın bulunduğu 6 kişilik bir hostel odasında gecelik 17 lira ödeyerek megakentte konaklanabiliyor. 38 metrekarelik alana sahip oda için ödenen fiyatın içerisinde tek kişilik yatak ücreti, ortak mutfak, klima, ücretsiz internet ile özel banyo ve tuvalet gibi hizmetler de yer alıyor. Galata Kulesi’ne 350 metre mesafede...