25 / 04 / 2024

İstanbul otel yatırımları

İstanbul otel yatırımları

Yeni otel yatırımları Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da hız kesmiyor. 'Yatırım niyeti beyanı' olarak kabul edilen teşvik belgesine bağlanan komple yeni otel proje sayısı da bunu ortaya koyuyor. 

İstanbul’a 50 yeni otel geliyor!

Yılın ilk 3 ayında yüzde 30 doluluk artışı yaşayan İstanbul’da otel yatırımları da hız kazandı. Otel projelerini yakından takip eden Hotelya’nın Genel Müdürü Zümrüt Doyran yaptığı açıklamada “Halen 50 otelin yapımı devam ediyor” diye konuştu.

İstanbul’da otel yatırımlarının geri dönüş süresi uzadı!

Turizmde otel yatırımları 5 yıl aradan sonra yükselişe geçerken TÜROB Başkanı Timur Bayındır bu sürenin uzadğını açıkladı. 

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye genelinde otel yatırımlarında artış trendinin devam ettiğini ve İstanbul'un yatırımlarda uzun bir aradan sonra ilk sıraya yerleştiğini açıkladı.

İstanbul'a 1.3 milyar dolarlık yeni otel geliyor!

TÜROB aşırı otel arzına dikkat çektiği araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 186 bin yatak kapasitesi bulunan ve inşaat maliyeti 4.5 milyar dolar olan İstanbul otellerine, turizmdeki sıkıntılara rağmen olağanüstü bir hızla yenileri ekleniyor

Taşyapı'dan İstanbul'a 3 otel yatırımı!

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Türkiye'ye yabancıların gelmeye devam edeceğinden hiç kuşkum yok. O yüzden turizm yatırımlarımız da sürüyor. İstanbul'da 3 otel yatırımız var." dedi.

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Bu yılın ilk 5 aylık döneminde ise ülke genelinde toplamda 31 ayrı şehirde 86 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı. Toplamda 1 milyar 388 milyon lira harcanarak tamamlanacak yatırımlar sonrasında sektörde 4 bin 326 yeni ek istihdam sağlanacak.

Otel yatırımları İstanbul'un turizm haritasını değiştiriyor!

Turizm sektörünün yaşadığı olumsuzluklara rağmen İstanbul yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şehre yönelik otel yatırımları yeni bölgelere yayılarak turizm haritasını değiştiriyor.

Toğrul Gönden: İstanbul'da otel yatırımları artacak!

Turizm potansiyeli bakımından Londra, Paris, Bangkok ve Singapur'dan sonra 5’inci sırada yer alan İstanbul, en hızlı büyüyen turizm destinasyonlarından biri. Toğrul Gönden İstanbul'daki otel yatırımlarını değerlendirdi...

Otel yatırımcısı Karaköy’e akın etti!

Salıpazarı-Karaköy hattı, otel yatırımcılarının istilasına uğradı. Bölgede 10’dan fazla yeni otel inşaatı var. Markalı hazır giyim, restoran, kuyumcu, halıcı ve hediyelik eşyacılar da bölgede yer arıyor…

Marmaray 5 yılda otel sayısını yüzde 30 artıracak!

Henüz açılmadan 5 yıldızlı 15 otel ile ortalama 600 milyon dolarlık yatırımı bölgeye çekmiş bulunan Marmaray'ın önümüzdeki 5 yılda otel sayısını yüzde 30 artıracağı öngörülüyor..

İstanbul iş oteli yatırımında gözde şehir oldu!

İstanbul dünya ekonomisinin buluşma noktalarından birisi haline geldi. Şehir her gün ayrı bir büyük uluslararası kongreye ev sahipliği yapar hale geldi. Yerel ve yabancı otel zincirleri bir dizi iş oteli yatırımı yapıyor...

İstanbul otel yatırımları bakımından dünya liderliğine oynuyor!

İstanbul yatırım bakımından New York, Londra, Paris dışındaki otel yatırımları bakımından dünya liderliğine oynuyor...

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

The Nirvana İstanbul Otelcilik Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

The Nirvana İstanbul Otelcilik Yatırımları Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Çiçen tarafından kuruldu.

Eksen Otel Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Eksen Otel Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Eksen Otel Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi'nin merkezi Beykoz'da yapıldı.

Arıer Otel Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Arıer Otel Yatırımları Anonim Şirketi Beyoğlu'nda Hakan Arıer tarafından kuruldu.

Asrı Ala Otel Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Asrı Ala Otel Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de Mustafa Polat tarafından kuruldu.

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.

Kilit Grup otel yatırımlarını hızlandırıyor!

Turizm sektöründe 2023 yılı itibariyle toparlanma olacağını dile getiren Kilit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, yeni konsept otel yatırımlarına hız vereceklerini dile getirdi. 

Dosso Dossi Hotels Grubu'nun yatırımlarında önceliği İstanbul!

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan yaptığı açıklamada, "Otel yatırımlarına devam kararı aldık. Şimdilik önceliğimiz İstanbul" dedi.

Yeni otel yatırımları pandemide katlandı!

Türkiye'de Kovid-19 salgını sürecinde 2020 yılında 137, 2021'in yedi aylık döneminde de 60 komple yeni otel yatırımına teşvik belgesi alındı. Türkiye'de 2023 yılına kadar da 20'si İstanbul'da, 14'ü Antalya'da olmak üzere toplam 99 yeni otel daha faaliyete geçecek. 

Emir Yurt Ve Otel Yatırımları Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emir Yurt Ve Otel Yatırımları Turizm Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 250 bin TL sermaye bedeli Abdunnur     Yalçın Serdal Durdar tarafından kuruldu.

Orka Holding'ten Muğla'ya 140 milyon Euro'luk otel yatırımı!

Türkiye'nin tatil bölgelerine yaptığı otel yatırımları ile adından söz ettiren Orka Oteller Grubu Muğla'ya yeni bir otel yapmaya hazırlanıyor.

Kangal Otel Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Kangal Otel Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi  Kadıköy’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Veli Başarır tarafından kuruldu.

Kilit Grup yeni otel yatırımları için düğmeye bastı!

Turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kilit Grup, yeni otel yatırımları için start verdi.

İstanbul otel yatırımları Haberi

İstanbul otel yatırımları

Yeni otel yatırımları Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da hız kesmiyor. 'Yatırım niyeti beyanı' olarak kabul edilen teşvik belgesine bağlanan komple yeni otel proje sayısı da bunu ortaya koyuyor. 

Dünya'da yer alan habere göre; seyahat endüstrisinde koronavirüs salgını ortamında, 2020'de bile Türkiye genelinde teşvik belgesine bağlanan toplam 137 komple yeni otel projesinin 24'ü Antalya, 18'i İstanbul için oldu. 

Otelleri işletmede olanlar plansız yeni otel yatırımlarının arz/talep dengesini bozduğuna, fiyatların düşmesine sebep olduğuna dikkat çekiyor ve bu sebeple karşı çıkıyor. Fakat son yıllarda yavaş da olsa yeni otel yatırımları kıyı bölgelerinden Anadolu'ya yayılıyor. Bu arada başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde şehir otelciliği yabancı zincir ve markaların ilgisini çekiyor.

İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli otel sayısı 2010'da 373 iken, 2021'de 721'e ulaşarak...