24 / 04 / 2024

istanbul otogar

istanbul otogar

İstanbul’a yapılacak 5 yeni cep otogarının yerleri belli oldu. Trafiği rahatlatacak yeni duraklar Sultangazi, Avcılar, Ümraniye, Tuzla ve Ataşehir'e yapılacak. İşte o projenin detayları....

İstanbul'da 6 bölgeye yeni otogar geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 6 bölgede yeni otogar için çalışmaların başladığını ve bu otogarların 2016-2017 gibi tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

İstanbul'a 6 yeni otogar müjdesi!

Mevcut Bayrampaşa'daki otogarı da üstünü tamamen yeşil park haline getirip, alt katlarını otopark yapmayı düşündüklerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bunun yerine İstanbul'da 6 ayrı noktada otogar yapacaklarını söyledi.

İstanbul'da 2017'de 6 farklı noktada otogarlar devrede olacak!

İstanbul'da 6 farklı noktada otogar yapılacağını belirten Kadir Topbaş, “Otogarların sistemleri değiştirilir hale geldi. Alibeyköy'de şu anda bir cep otogarı yaptık. " dedi.

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

İBB, İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanları kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminalinde yer alan ticari alanları işletmeye verecek. Söz konusu ihale 15 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul Otogarı'nda kiralama dönemi başladı! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenler'de bulunan İstanbul Otogarı'nda yeni kiralama döneminin başladığını duyurdu. 

Büyük İstanbul Otogarı’nda kiralar 5 bin ile 15 bin TL arasında!

Büyük İstanbul Otogarı’nı 9 Eylül 2019’da İBB devraldı. Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, otogardaki kiralara ilişkin konuştu.

İBB: İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı otoparklarının İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki kararına karşı eski işletmeciler tarafından açılan dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı esnafında iş yeri kiralama şartlarına tepki!

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki iş yeri sahipleri, işletmenin İBB'ye devredilmesinin ardından yeni sözleşmelerde ortaya çıkarılan şartlara tepki gösterdi...

İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanlar yıllık 26.8 milyon TL'ye işletmeye verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminali'nin ticari alanlarını işletmeye verecek.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul Otogarı kamunun idaresinde!

Gündeme dair açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Otogarı ile ilgili olarak, “Gece orada dolaşmak mümkün değildi. Artık orası kamunun idaresinde, denetiminde" dedi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul’a iki yeni otogar yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için hazırladıkları çözüm planlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. İmamoğlu, Taksim meydanındaki düzenlemenin öncelikli olduğunu belirtti ve İstanbul'a iki yeni otogar yapılacağını duyurdu.

İstanbul Otogarı'ndaki 868 iş yerinden 300'ü ruhsatlı!

2017 yılı İBB Raporu'nda yer alan bilgilere göre; İstanbul Otogarı'nda bulunan 868 işyerinden sadece 300 adedi rushatlı. Faaliyetten yasaklanan iş yerleri ise mühürleri koparıp faaliyetlerine devam ediyor. 

Lüks Zafer Turizm Seyahat Ticaret Limited Şirketi Büyükşehir İstanbul Otogarı Şubesi açıldı!

Lüks Zafer Turizm Seyahat Ticaret Limited Şirketi Büyükşehir İstanbul Otogarı Şubesi bugün Bayrampaşa'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Büyük İstanbul Otogarı kaçak mı işletiliyor?

Otogar Esnaflar Derneği, Büyük İstanbul Otogarı'ndaki sorunlara ilişkin hazırladıkları dosyayı Kadir Topbaş'a sundu. Dernek, Topbaş'tan tahliye ihtarnamesinin arkasında durmasını istediklerini belirtti.

İBB, Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi kararında geri adım attı!

İBB, Avrasya Terminal İşletmeleri Şirketi'nden, Büyük İstanbul Otogarı'nı 15 gün içinde tahliye etmesini istemişti. Büyük Otogar Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, İBB'nin tahliye kararı konusunda geri adım attığını söylüyor...

istanbul otogar Haberi

istanbul otogar

İstanbul trafiğinin rahatlaması şehirlerarası yolculuğun daha konforlu hale gelmesi amacıyla yeni cep otogarlar inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla otogarların şehir merkezinin dışına çıkarılması amacıyla proje çalışmalarına başlanmıştı. Etüt çalışmaları son aşamaya gelen cep otogarlarının 2'si Avrupa Yakası'na (Sultangazi, Avcılar) 3'ü Asya Yakası'na (Ümraniye, Tuzla, Ataşehir) inşa edilecek.


Etüt çalışmalarının ardından inşaatın bu yıl içerisinde başlaması hedefleniyor. Yolcuların rahat ulaşımı için otogar ile metro, metrobüs, tramvay gibi ulaşım ağlarına ve merkezi noktalara özel toplu taşıma seferleri düzenlenerek trafiğin bir nebze olsun rahatlaması amaçlanıyor.


2 MİLYON YOLCU AĞIRLAYACAK


Her biri ayda ortalama 2 milyon kişiye hizmet vermesi beklenen cep otogarlarında sosyal donatı alanları, otopark, çocuk oyun parkı, alternatif ulaşım imkanları ve dijital takip ekranları yer alacak.


YEŞİL ESENLER


22 yıldır hizmet...