23 / 04 / 2024

istanbul parkları

istanbul parkları

1937 yılında İstanbul'un ihtiyacı olduğu park ve bahçe ihtiyacı giderilecekmiş. Prost, şehirde şehirde yedi büyük park ile on üç umumi bahçe ve büyük camilerin de etrafında meydanlar açılmasına karar vermiş.

İstanbul’a devasa park geliyor!

New York’taki Central Park’tan bile büyük şehir ormanı İStanbul Elmalı Gölü çevresinde kuruluyor.Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Elmalı Şehir Ormanı İstanbul’da kuruluyor.

İstanbul'da bir çok şehir parkı hayat bulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un bir çok yerinde yeşil alandan oluşan park inşa ediyor. Zeytinburnu, Bakırköy, Kadıköy, Beylikdüzü, Çağlayan ve Fatih ilçelerinde yeni şehir parkları kuruluyor...

İstanbul'da parklar nefes aldırıyor!

Bayram tatili sonrası metropol stresi üzerinize fazla geldiyse, kendinizi parklara atın. Şehrin her iki yakasına nefes aldıran geniş yeşil alanlar, yaz sonunun tadını çıkarmanız için birebir

İstanbul’un iki yakasında deprem parkları açıldı!

Marmara depreminin 21. yıldönümünde İstanbul’un iki yakasında da ilk deprem parkı açıldı. İmamoğlu’nun vaadi olan deprem parkları zamanla İstanbul genelinde açılacak.

İstanbul deprem parklarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 17 Ağustos’ta Ataşehir Deniz Gezmiş ve Topkapı’da deprem parklarını açacak. 

İstanbul'un yüzölçümünü arttıran parklar!

İstanbulda’da Maltepe ve de Yenikapı’ya deniz doldurularak yapılan biri dünyanın en büyüğü iki şehir parkı, İstanbul’un yüz ölçümünü arttırdı... İşte İstanbul‘un yüz ölçümünü arttıran parklar...

Apart Park, İstanbul'da sokağa parkı önleyecek! Apart park nedir?

İstanbul sokaklarındaki yol üstü parkların önüne geçilerek otopark sorununa çözüm sağlayacak Apart Park projesi 5 ilçede başlıyor. Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sancaktepe ve Kağıthane’de yapılacak Apart Parklarda sokak sakinlerine otopark hissesi veri

Çocuk parklarında sigara içilmeyecek mi?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucu ve sigara ile ilgili alınacak yeni önlemleri açıkladı. Buna göre artık çocuk parkları da sigara yasağı kapsamına alınacak. Yetişkin parklarının da sadece bir bölümünde içilebilecek.

İstanbul Boğazı'na 4 yeni tekne park geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK), İstinye ve Tarabya 'dan sonra İstanbul Boğazı'na yeni tekne parklar kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

İstanbul EDITION’a ‘En İyi Lüks Otel Ödülü’ verildi!

EDITION markasının Avrupa’daki ilk oteli, The Istanbul EDITION; Luxury Lifestyle Awards tarafından düzenlenen uluslararası yarışmada ‘Lüks Otel’ kategorisinde birinciliği elde ederek, ödüllerine bir yenisini daha ekledi...

Milli parklar yönetmeliği 2014!

Milli park, bilimsel ve estetik bakımdan, milli ve milletlerarası ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarına deniyor. İşte milli parklar yönetmeliği 2014...

Güneşli'de benzersiz bir proje: Divan Suites İstanbul G-Plus

Türkiye'nin otelcilik ekolü Divan Grubu, Mar Yapı işbirliğiyle, İstanbul'un yükselen yatırım merkezi Güneşli'de önemli bir projeyi hayata geçirdi. Divan Suites istanbul G-Plus, 120 Standart Oda, yer alıyor.

İstanbul'un en büyük parklarından, Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı açıldı!

Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Gençlik Parkı’nın açılışı ve 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda Uğur Işılak, Gaziosmanpaşalılara bir konser verdi.

Fortis İstanbul Basın Ekspres Yolu'nda yükseliyor!

Gate inşaat tarafından hayata geçirilecek olan Fortis istanbul projesi Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan Aslan Tır Garajı arazisinde inşa edilecek. Fortis İstanbul projesi 391 adet daire ve 18 adet dükkandan meydana geliyor.

Quasar İstanbul yaşam merkez olmayı hedefliyor!

Türkiye ve dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi olan Quasar istanbul, İsviçre'nin kalite, mükemmeliyet ve konfor anlayışını Türk misafirperverliği ve kültürel zenginliğiyle buluşturarak lüks yaşam merkezi olmayı hedefliyor.

Yeni parklar ile Bolu'nun çehresi değişecek!

Bolu'ya yeni bir çehre kazandıran Bolu Belediyesi, parklara büyük önem veriyor. Bolu Belediyesi 13 yeni parkın yapımına devam ederken diğer yandan da parkların revize çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

istanbul parkları Haberi

istanbul parkları



Yedi büyük park, 13 umumi bahçe yapılacak


Şehrin bir çok yerlerinde geniş meydanlar açılacak


    Şehircilik mütehassısı B. Prost'e, İstanbul'un imar planı hakkında tetkiklerine devam ediyor. Şimdiye kadar mühim esaslar kararlaştırılmıştır. Bunların arasında şehirde bir çok park ve bahçeler yapılması vardır.

    İstanbul'da bahçe ve park ihtiyacı çok büyüktür. Anneler, dadılar küçük çocuklarını götürecek yer bulamıyorlar. Hava almak isteyenler için de bir iki parktan başka hiç bir yer yoktur. 

    Bu sebepledir ki Taksim Meydanı gibi küçük bir meydan akşamları hıncahınç kalabalık oluyor, caddelerde insan seli akıyor. 

    B. Prost bir kısmı İstanbul'un yangın yerlerinde olmak üzere yedi büyük...