29 / 03 / 2024

İstanbul raylı sistem ağı

İstanbul raylı sistem ağı

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "2023'e gelindiğinde İstanbul Londra'dan da Moskova'dan da daha fazla raylı sistem ağına sahip olacak." dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometre oldu!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağının toplam uzunluğunun  340 kilometreye kadar çıktığını belirtti. 

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da inşası süren raylı sistem çalışmalarıyla ilgili konuştu.

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 354,3 kilometreye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu raylı sistemlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İstanbul'daki 251 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 354,3 kilometreye yükselteceğiz." dedi

İstanbul'un raylı sistem uzunluğu 363 kilometreye ulaşacak!

Raylı sistem projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'un raylı sistem uzunluğunu 363 kilometreye ulaşacağını kaydetti.

7 ile 185 kilometrelik raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere 7 ayrı şehirde 14 hatta yaklaşık 185 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapım çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Önceki gün Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattının TBM indirme töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yapılan raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 263 kilometreye ulaştı!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul’un metro ağını anlattı. " Şu anda 75 kilometre inşaatı devam eden 10 raylı sistem hattımız var" diyen Alpkökin, "En büyük hayalimiz şu anda devam eden projelerin devreye alınması" dedi.

İstanbul'a iki yeni raylı sistem hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan İstanbulluları sevindiren haber geldi. Karaismailoğlu, "İstanbul'a (Altunizade-Çamlıca ve Kazlıçeşme-Sirkeci hatları olmak üzere) iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz" dedi.

İstanbul'da 2029 hedefi: 622.15 kilometre raylı sistem ağı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki raylı sistem hattı uzunluğunun 2024 -2029 arasında yeni hatlarla birlikte, 622,15 kilometreye çıkacağını söyledi. İmamoğlu, HIZRAY için 2021'de ihaleye çıkacaklarını kaydetti.

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2021 yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kent içi ulaşım projeleri bütçesinden en fazla payı mega kent İstanbul alırken söz konusu ödeneğin 3 milyar 45 milyon lirası İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Bağlantıları Projesi içinkullanılacak

İstanbul’un raylı sistem ağı 360 kilometreye ulaşacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un raylı sistem ağı toplamda 360 kilometreye çıkacak" dedi ve hayata geçirilmesi planlanan metro hatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Türkiye, tarihinde ilk kez, aynı anda 10 ayrı hatta birden raylı sistem inşaatı çalışmasına tanıklık edecek" dedi

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

İstanbul raylı sistem ağı Haberi

İstanbul raylı sistem ağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu düzenlendi.

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, sempozyumla yeni yönetim sisteminin yerel yönetimlere etkisinin değerlendirileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yıldırım, 1994 kampanyasında Erdoğan'ın önünde çöp, çukur, çamur, hava kirliliği ve susuzluk meseleleri olduğunu anımsattı. 

Bugünün sorunlarının bunlar olmadığını, genel anlamda AK Parti'nin hizmet belediyeciliğiyle bunların çok geride kaldığını belirten Yıldırım, "O yüzden o dönemdeki belediyeciliğe bir sıralama yapılacak olursa, şimdi 'Endüstri 4.0' deniliyor, belediyecilik 1.0, şimdiki belediyecilik 4.0 belediyeciliğidir." diye konuştu.

Yıldırım, değişen, gelişen şartlarda yeni sorunlarla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

"Z kuşağı dediğimiz bir kuşak var, 2000 yılından sonra doğanlar." diyen Yıldırım, bu kuşağın 1994'leri, 1994'ün İstanbul'unu bilmediklerini...