23 / 04 / 2024

İstanbul raylı ulaşım haritası

İstanbul raylı ulaşım haritası

2005 yılında 22 kilometre uzunluğunda ve 260 milyon dolara (348 milyon 400 bin lira) mal olması beklenen Kadıköy - Kartal metro hattının yapım ihalesi yapılmış.

İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul'daki ulaşım ücretlerine zam kararı alındı.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara ulaşım müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un ulaşım sorunlarıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

İstanbul yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı ulaşım 2019!

İstanbul Havaalanı faaliyete geçti. Vatandaşlar da İstanbul yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı ulaşım 2019 gibi soruları araştırmaya başladı. İşte İstanbul Havalimanı ulaşım bilgileri...

İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir, havalimanı ulaşım yolları 2019!

Dünyanın en büyük alanına sahip olan İstanbul Havalimanı, 6 Nisan’da sabah 10.00’dan itibaren yolcularını ağırlayacak. Peki İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir 2019, İstanbul havalimanı ulaşım yolları 2019...

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar belediyelerden tahsil edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan teleferik, füniküler, monoray, metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar ilgili belediyelerden tahsil edilecek...

Bursa Şehir Hastanesi'ne raylı ulaşım sağlanacak!

Ulaşım Master Planını Beşevler Küçük Sanayi Esnafı ile paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1.355 yataklı Şehir Hastanesi’ne vatandaşların daha rahat ulaşımının sağlanması için Emek’ten bir raylı sistem hattı planladıklarını dile getirdi. 

Konut fiyatlarına ulaşım dopingi!

İstanbul’da ulaşım hatlarının geçtiği bölgelerde konut fiyatları adeta uçuyor. Anadolu Yakası'nda Sancaktepe ve Pendik, Avrupa Yakası'nda ise Kağıthane ulaşım hatlarına bağlı gelişimleriyle dikkat çekiyor.

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.

İstanbul'un ulaşımını rayına oturtacak planlar yolda!

Kentleri geleceğe taşıyacak modern ve insan odaklı imar planlarına imza atan İmpo İmar ekibi, megaşehir İstanbul’un ulaşım projelerinin planlamasına da el attı.

Ulaşım hatları konut fiyatlarını etkiliyor!

REIDIN tarafından istanbul Raylı Sistem ve Mehrobüs Hatları Konut Değer Haritası yayınlandı. Analize göre, ulaşım hatları ve yatırımları konut fiyatlarını artırıyor. İstanbul'un en pahallı durakları belirlendi.

İstanbul raylı ulaşım haritası Haberi

İstanbul raylı ulaşım haritası



Başbakan'ın 'İstanbul rüyası' gerçek oluyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanı olduğu dönemde, Kadıköy'den-Kartal'a kadar yapmayı planladığı, ancak o dönemde hükümetin izin vermediği raylı sistemi gerçekleştiriyor.


    İETT tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan 22 kilometre uzunluğunda ve 260 milyon dolara mal olması beklenen 13 istasyonlu raylı sistem, Kadıköy'den Kartal'a kadar 'yeraltından' (bir iki noktası yer üstü olmak üzere) 34 bin yolcu taşıyacak. Böylece, raylı sistemlerin yapımını, yürütümünü üstlenen İETT'nin Genel Müdürü Muammer Kantarcı'nın deyimiyle, 0-1 karayolundaki 'Başbakan'ın rüyası' gerçekleşecek, İstanbul bir büyük atardamara daha kavuşacak.


HAVALİMANI-KARTAL 1 SAAT 


    Marmaray'ın da devreye girmesiyle, Kartal'dan...