25 / 04 / 2024

istanbul riskli bina sayısı

istanbul riskli bina sayısı

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği'ne göre son 9 senede Türkiye'de riskli raporu alan 240 bin binanın 215 bini yıkımı gerçekleştirildi. 25 bin bina ve bu binalardaki 90 bine yakın bağımsız bölüm de suyu-elektriği kesik şekilde yıkılmadan bekletiliyor.

İstanbul'un binalarında durum vahim!

Türkiye'nin birçok şehrinde deprem tehlikesi bulunuyor. Türkiye'de yaklaşık 7 milyon yapının depreme karşı riskli olduğu belirtilirken; 1.5 milyonun ise dönüştürülmesi gerekiyor. Özellikle İstanbul'da durum oldukça ciddi. 

10.5 milyon insan çürük binalarda oturuyor!

Konutların yüzde 80’inin yaşlı statüde olduğu ve 10,5 milyon insanın çürük yapılarda oturduğu ülkemizde, rant kavgası kentsel dönüşüme engel oluyor.

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Büyük İstanbul depremi: En riskli ilçeler hangileri?

TBMM'ye sunulan İstanbul'un deprem raporunda korkutan ayrıntılar gözler önüne serildi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, raporu değerlendirdi.

İstanbul depreminde 150 bin bina hasar görecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl genelinde 850 bin civarında bina olduğunu söyleyen İmamoğlu, bu binaların 150 bininin yüksek risk teşkil ettiğini söyledi.

İstanbul’daki 1 milyon 166 bin binada deprem riski yüksek!

2020'de yaşanan Elazığ ve İzmir depremlerinin ardından, gözler yeniden İstanbul'a çevrildi. Uzmanların İstanbul depremi uyarıları devam ediyor. 1999 depreminden bu yana beklenen büyük İstanbul depremi, İstanbul’daki 1 milyon 166 bin binayı tehdit ediyor...

İstanbul depremi: 48 bina ağır, 150 bin bina orta hasar görecek!

İzmir depreminin yıkıcı etkisinden sonra dikkatler yeniden İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da olası 7 ve üzeri şiddette bir depremde hasarın ne olacağı sürekli tartışılan konulardan. 48 bin binanın çok ağır veya ağır, yaklaşık 150 bin binanın ise orta seviyede hasar göreceği öngörülüyor...

İstanbul depreme hazır değil: Eksikler çok!

Bu yıl deprem maalesef Türkiye'yi oldukça salladı. Birçok şehirde yüzbinlerce kişi geceleri uykusuz geçirdi. Fakat en büyük endişe, beklenen İstanbul depremi... İstanbul gelecek büyük depreme hazır mı? İşte uzman yorumları...

İstanbul'da 300 bin konut acilen dönüşmeli!

Bakan Kurum, geçen yıl kentsel dönüşümde yatırım bedeli 39 milyar TL olan 110 bin konutun dönüşümünü başlattıklarını, 30 milyar TL tutarlı 85 bin konutun inşaat çalışmalarının da fiilen sürdüğünü ifade etti.

20 yıl geciktik! Artık 20 dakikamız yok!

Elazığ’da önceki gün yaşanan 5,6 büyüklüğündeki deprem ile sonrasında meydana gelen artçı sarsıntılar, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha anımsattı. Evet, Türkiye bir deprem ülkesi. İstanbul'da ise en az 7.6 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor...

Türkiye'nin birincil ve temel sorunu depreme dayanıklı konut!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Deprem sonrası çalışmalar çok konuşuluyor ancak Avcılar için bu işin yüzde 5'i bu. İşin büyük ve önemli kısmı deprem öncesi hazırlık. Amaç güvenli yapılar oluşturmak" diye konuştu.

194 bin bina riskli!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin konuştu. İBB'nin çalışmalarına göre İstanbul’da en az 100 bin bina göçme riski ile karşı karşıya. Bu 600 daire anlamına geliyor.

İşte o depremin bilançosu: 48 bin bina yıkılacak, 96 bin bina hasar görecek!

Economist dergisi bu haftaki sayısında "Yaraları sarmak" başlıklı bir makalede, İzmir depremini işaret ederek "Türkiye bir depremin yaralarını sarıyor ve daha fazlasına hazırlanıyor" diyor, İstanbul'un bir sonraki büyük depreme hazır olmadığına dikkat çekiyor.

İstanbul'da 790 bin adet var!

İstanbul'da eski deprem yönetmeliğine göre yapılan 790 bin bina bulunuyor. Bu binaların tüm tespitleri 2023'e kadar yapılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un tam dönümü için 485 milyar TL gerektiğini vurguladı.

Fethi Açıkel: 11 yılda İstanbul'daki 800 bin riskli binadan sadece 84 bini dönüştü!

Büyük depremin beklendiği İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları Meclis gündeminde konuşuldu. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, riskli bina sayısı ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

İstanbul'daki 77 bin yapı riskli!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin gerçekleştirdiği 9. Türkiye Deprem Mühendisliği Konferansı kapsamında İstanbul’da bulunan yapıların depreme dayanıklılığı gündeme taşındı. Peki Türkiye'de kaç riskli bina var? Bu binaların kaçı İstanbul'da? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. İşte riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021...

Riskli bina hattı telefon numarası!

1999 yılından önce inşa edilen binalarda oturan vatandaşlar binalarının riskli olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki riskli bina nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina hattı telefon numarası...

Riskli bina ihbar hattı!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina ihbar hattı...

istanbul riskli bina sayısı Haberi

istanbul riskli bina sayısı

Türkiye’de 1.5 milyonu acil olacak şekilde deprem riskine karşı 6.5 milyon konutun dönüşmesi gerekli. Son 9 senede 240 bin yapı için riskli raporu alındı. Bu yapılardan 215 bin tanesi içinde yer alan 720 bin bağımsız birimin yıkımı yapıldı. Fakat İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği verilerine göre 25 bin bina ve bu yapılardaki 90 bine yakın bağımsız bölümün ise üçte iki çoğunluk kararı alınamaması sebebiyle suyu elektriği kesik biçimde yıkılmadan bekletildiği öngörülüyor. Bu açıdan dönüşüme hız kazandırılması amacıyla üçte iki çoğunluk kararı yerine 1/2 oranın uygulanması istenirken, kentsel dönüşüm kredilerinde geri ödeme sürelerinin uzatılması, krediyle beraber kira desteğinin de aynı anda verilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

“Kat karşılığı bina azalınca dönüşüm yavaşladı”

Kentsel dönüşümde meydana gelen son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul...