27 / 04 / 2024

İstanbul riskli zemin raporu

İstanbul riskli zemin raporu

İstanbul’un riskli ve sağlam zeminli bölgeleri haritalandırıldı. Çalışmalarda deprem büyütmesi olarak tanımlanan zemin hareketlerinin yüzeye yansıması da araştırıldı.

İstanbul'da zemin sıvılaşması! Büyük deprem için peş peşe açıklandı: Atatürk Havalimanı’ndan denize doğru gidildikçe...

Prof. Dr. Süleyman Dalğıç, İstanbul'daki zemin sıvılaşması tehlikesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dalğıç, yer yer işaret ederek uyarılarını dile getirdi. 

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Tüm İstanbul'un zemin kalitesini ve fay hatlarının geçtiği noktaları öğrenebileceğiniz İstanbul Jeoloji haritası yayınlandı. Siz de evinizin altında fay hattı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız tıklayıp öğrenebilirsiniz.

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

İstanbul'da iki mahalle için riskli alan kararı!

İstanbul Bağcılar ve Güngören ilçeleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli alan ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bağcılar Yenimahalle için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Yenimahalle Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Tozkoparan için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Güngören ilçesi, Tozkoparan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi

En çok riskli yapı İstanbul'da tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 2019 yılının ilk iki ayında riskli yapı tespiti için 1500 kişi başvuruda bulunurken, 2020'nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413'e ulaştı. En çok riskli yapı İstanbul’da tespit edildi…

Avcılar'daki riskli raporu verilen binalarda yaşam sürüyor! 

99 depreminde İstanbul’da en büyük hasarı alan Avcılar'da 246 kişi yaşamını yitirmişti. Avcılar’da yaşayan vatandaşlar, riskli yapı raporuna rağmen evlerinde kalmaya devam ediyor...

Bahçelievler'de riskli binaların yıkımı devam ediyor!

İstanbul'da meydana gelen 5,8 şiddetindeki depremin ardından Bahçelievler’de boşaltılan riskli binaların yıkım çalışmaları devam ediyor...

Fatih Cankurtaran'da 2 riskli yapı yıkılıyor!

İstanbul Fatih Cankurtaran Mahallesi Terbıyık Sokağı'nda yer alan riskli yapı statüsünde olan 2 binanın yıkımına başlandı...

Vatandaşlarımızın riskli binada oturmasını engelleyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, özellikle İstanbul’da riskli binalarda vatandaşların oturmasını engelleyeceklerini dile getirerek, “Dönüşümü bütün belediyelerle birlikte 81 ilde 83 milyon vatandaşımızla birlikte yapmak durumundayız" dedi...

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.

2 milyon riskli konutun yarısı güçlendirilerek kurtarılabilir!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada, "İstanbul'da 2 milyon civarında riskli konut bulunuyor. (Bu konutların) yarısı, bir milyon adedi, güçlendirmeyle kolaylıkla kurtarılabilir" dedi.

İstanbul riskli zemin raporu Haberi

İstanbul riskli zemin raporu

Jeoloji Yüksek Mühendisi Can Akın, İstanbul'un riskli ve sağlam zeminli bölgelerini detaylı olarak araştırdı. Çalışma kapsamında, deprem büyütmesi olarak belirlenen zemin hareketlerinin yüzeye yansıması haritalandırıldı.

Milliyet Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre; olası büyük Marmara depremiyle ilgili en çok merak edilen konuların başında 'zemin-bina' ilişkisi bulunuyor. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nden Jeoloji Yüksek Mühendisi Can Akın, olası büyük Marmara depreminin İstanbul'da yer alan zemin ve bina hareketlerine etkisini ortaya çıkarak önemli bir çalışmalar gerçekleştirdi. İstanbul'un riskli ve sağlam zeminli bölgelerinin detaylı olarak haritalandırıldığı çalışmalarda, deprem büyütmesi olarak tanımlanan zemin hareketlerinin yüzeye yansıması ortaya çıkarıldı.

'YÜZEY BÜYÜTMESİ' NEDİR?

Çalışmayla ilgili konuşan Akın, şu ifadeleri kullandı:

"Depremin şiddeti dediğimiz, ortaya çıkan sarsıntının, titreşimin gücü. Yüzey büyütmesi olan binalar daha uzun titreşip, sallanırken; yüzey büyütmesi olmayan veya en az olan...