26 / 04 / 2024

istanbul surlar

istanbul surlar

UNESCO Dünya Miras Alanlan listesinde yer alan tarihî surlar, İstanbul’a yeniden kazandı­rılıyor. Amerikalı turist Sarai Sierra’nın Cankurta­ran civarındaki sur bölgesinde ölü bulunmasından sonra tarihî surların güvenliği gündeme gelmişti...

İstanbul'da tarihi surlar için 800 bin TL ayrıldı!

Kara surlarındaki 138 yıllık bostan alanı, yeşil alan olarak korunacak. Surlara 2012’de 1 milyon 350 bin lira harcanırken, 2013’te 800 bin lira ayrıldı...

İstanbul Surları projelendirmesi 2013 sonuna kadar tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tarihi Yarımada’yı çevreleyen İstanbul Surlarındaki planlama ve projelendirme çalışmalarının bu yılsonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Surlar turizme kazandırılıyor...

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Mimarlar, İstanbul surlarını yerinde inceledi!

Sur Çelik Kapı, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un tarihi surlarını gezen mimarlar, Ortaçağ’dan günümüze kadar gelen İstanbul surlarını yerinde inceleme şansı yakaladı.

İstanbul Surları'nın tahrip edildiği iddiaları TBMM'de!

İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş soru önergesi hazırladı..

İstanbul'daki tarihi surların restorasyonu mecliste!

İstanbul'daki tarihi surların restorasyon ve bakım çalışmalarına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

İstanbul Surları'ndaki tahribatlar meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Surları'ndaki tahribatlara ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

İstanbul'un Surları'nda beklenen temizlik başladı!

İstanbul’un surları uyuşturucu çetelerinin ve evsizlerin mekânı olmuş, bir çöplüğü andıran tarihi yapı içler acısı duruma gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi surlarda kapsamlı bir temizlik başlattı...

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış!

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış. Eski İstanbul'u çevreleyen 19.5 kilometre uzunluğundaki, 45 kapı, 400 kule ve 2 metre kalınlığında taş duvarlardan oluşan surların restorasyonu için 15 milyar lira harcanacakmış.

1979 yılında İstanbul Surları'nın çevresindeki tüm binalar yıktırılacakmış!

1979 yılında Kültür Bakanlığı ile İstanbul Belediyesi işbirliği yaparak İstanbul Surları'nın çevresindeki tüm binalar yıktırılacakmış. Surların restore edilmesi de dahil tüm çalışmalara 600 milyon lira harcanacakmış.

1977 yılında İstanbul Surları kaderine terk edilmiş!

1977 yılında tarihi Bizans Surları kaderine terk edilmiş. Ayvansaray'dan Yedikule'ye kadar devam eden şehir surlarının etrafı binlerce imalathane, bostanlar, depolar ve gecekondular ile çevrilmiş vaziyetteymiş.

istanbul surlar Haberi

istanbul surlar

İs­tanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) surların güvenli hale gelmesi için çalışmalara başladı. Kara Surları ve Marmara Surlan’nın projelendirme çalışmaları önü­müzdeki yıl tamamlanacak. Surların restorasyondan sonra nasıl kullanılacağı ise geniş katılımlı bir çalıştay ile belirlenecek. Proje hakkında bilgi veren İBB Başkanı Kadir Topbaş “Kara surlan önemli bir de­ğer. Surların yeniden İstanbul’a kazandırılmasında koruma-kullanma dengesi çok önemli. Projelendir­me çalışmalarımız sürüyor. Çok farklı fikirler var. Bu yüzden bir çalıştay yapılacak.” diyor.


1985 yılında Dünya Miras Alanlan listesine alı­nan, İstanbul Surlan’nın önemli bir bölümünü Kara Surlan oluşturuyor. Zamanla yıpranan ve yer yer çö­küntüye uğrayan 7 kilometre uzunluğundaki Kara Surlan’nın, iyileştirilmesini ve korunmasını amaçla­yan restorasyon projesi çalışmaları başladı. Topkapı Kültür Parkı’na cephe olan 400 metrelik 5 burcun uy­gulama projesi 1. etabı tamamlandı. Tüm etapların projesi Koruma...