26 / 04 / 2024

istanbul susuz mu kalacak

istanbul susuz mu kalacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul'da su kesilecek' dediler, bir sürü baraj resmi gösteriyorlar ben gülüyordum ancak İstanbul'un 2071 yılına kadar suyu var. Su medeniyettir, dolayısıyla suya çok büyük önem veriyoruz" dedi.

Kadir Topbaş: Hiç yağmur yağmasa bile 145 günlük suyumuz var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı" dedi.

İstanbul’un en fazla 50 günlük suyu kaldı!

İstanbul’da kuraklık yüzünden her gün azalan baraj doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesi olan 16.31’e indi. Bu tabloya göre İstanbul’un en fazla 50 günlük suyu kaldı.

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 22!

İstanbul'un suyu bitiyor mu? Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerinden alınan bilgilere göre, İstanbul'daki barajların doluluk oranı gün geçtikçe azalıyor...

İstanbul'da 120 günlük su kaldı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a günde 2.5 milyon metreküp su verildiğini, hazırda ise 300 milyon metreküp su kaldığını belirtti.

Yağmur yağmazsa İstanbul 110 gün sonra susuz kalacak!

İstanbul’da içme suyu barajlarında 110 günlük su kaldı. Sulama maksatlı 204 barajda doluluk oranı yüzde 21’in altında olan kritik baraj sayısı 54’e çıkarken, 88 adet enerji maksatlı barajda ise doluluk oranı yüzde 45 seviyesine geriledi

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla'da 22 adet arsayı satıyor!

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla'da 22 adet arsayı e-ihale usulü ile satıyor. İşte o satışla ilgili merak edilenler...

İstanbul'da deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş!

İstanbul'da günümüzde arsa fiyatları zirveyi görürken 1941 yılında deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş...

Prof. Dr. Osman Bektaş tek tek sıraladı: Büyük İstanbul depreminde zaman doldu mu? Bu sefer ters köşe...

Prof. Dr. Osman Bektaş, beklenen İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve herkesi şaşırttı. Peki büyük İstanbul depreminde zaman doldu mu? İşte ayrıntılar...

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

Kanal İstanbul projesi ile ilgili son durum merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? 

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor mu?

Yatırımcılar, borsanın güne nasıl başladığını sorgularken, yükselişin devam edip etmediğini merak ediyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? İstanbul Borsa'da yükseliş devam ediyor mu? İşte detaylar...

TOKİ İstanbul 2+1, 3+1 kura sonuçları belli oldu mu? Arnavutköy, Başakşehir, Esenler TOKİ kura sonucunda son dakika!

Arnavutköy, Başakşehir, Esenler İstanbul TOKİ kura sonuçları sorgulama ekranı binlerce vatandaş tarafından sık sık araştırılıyor. Peki TOKİ İstanbul 2+1, 3+1 kura sonuçları belli oldu mu?

İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli'den son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un deprem erken uyarı sisteminin çalışmadığını gündeme getirmişti. Peki İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli Rasathanesi, açıklama yaparak sorun bulunmadığını açıkladı.

TOKİ İstanbul projelerinde son dakika! TOKİ İstanbul 2023 kura takvimi belli oldu mu? Kuralar ne zaman çekilecek? 

TOKİ İstanbul projelerinde son dakika... TOKİ İstanbul 2023 kura takvimi belli oldu mu? Kuralar ne zaman çekilecek? Hemen bakın...

TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuran baksın!

TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin peş peşe belirlendiği kura tarihleri merakla araştırılıyor. TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, olası yeni depremler ve İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da Kahramanmaraş'taki gibi deprem olur mu? Deprem uzmanı bir bir açıkladı! Marmara'da paralel faylar...

istanbul susuz mu kalacak Haberi

istanbul susuz mu kalacak


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul'da su kesilecek' dediler, bir sürü baraj resmi gösteriyorlar ben gülüyordum ancak İstanbul'un 2071 yılına kadar suyu var. Su medeniyettir, dolayısıyla suya çok büyük önem veriyoruz" dedi.


Eroğlu, Dinar ilçesindeki Park Ala Toplantı Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da Afyonkarahisar ve Dinar'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.


Milletin, huzura ihtiyacının olduğunu dile getiren Eroğlu, sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda komşu ülkelerde de bu huzura ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bayramların, karşılıklı yardımlaşmaların yapıldığı, küskünlerin barıştığı güzel günler olduğunu anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:


"İnşallah Afyonkarahisar'da ve ülkemizde bayramımız huzur içinde geçiyor. Etrafımız, adeta kan gölü. Biz burada Kurban Bayramını mutlu bir şekilde yaşıyoruz ama Ortadoğu'da yaşanamıyor. Orada büyük bir acı yaşanıyor....