24 / 04 / 2024

İstanbul trafik maliyeti ekim 2014

İstanbul trafik maliyeti ekim 2014

İBB Ulaştırma Danışmanı Profesör Mustafa Ilıcalı, İstanbul'da sıkışık trafiğin 1 yıllık maliyetinin 6 milyar TL olduğunu açıkladı. Ilıcalı, İstanbul’un toplu taşıma konusunda belli bir mesafe aldıktan sonra servislerin kaldırılacağını söyledi...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Zorunlu trafik sigortasında yeni ücretler belli olduğu kaydedildi. Buna göre, en yüksek trafik sigortası tutarı, 22 bin 236 lira ile İstanbul olduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

İstanbul'da yaşamanın aylık maliyeti 49 bin 159 TL'ye yükseldi: Bir yılda yüzde 78,13 arttı!

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir senede yüzde 78,13 oranında arttı ve Aralık 2023'te 49 bin 159 TL'ye yükseldi. İşte fiyat değişimleri...

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 47 bin 493 TL!

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 47.493 lira olarak hesaplandı.

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 44 bin TL'yi aştı! 

İstanbul'da yaşamanın maliyeti gün geçtikçe artıyor. Geçen senenin aynı ayına göre yüzde 79,42 artan İstanbul'da yaşamanın maliyeti, 44 bin TL'yi aştı. İşte ayrıntılar..

İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 42 bin 593 TL! Megakentte en çok zeytinyağı fiyatları arttı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nda yer alan sonuçlara göre,  İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 2022'nin aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı ve 42 bin 593 TL oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

Aracı olanlar yandı! Sadece kontağı çevirmenin aylık maliyeti 1500 lirayı buluyor!

Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “4-6 yaş arası bir aracın sadece yürütme maliyeti vergi, trafik, kasko, araç muayenesi, yıllık bakımı eklendiğinde aylık 1500 liraya ulaşıyor. Araçtaki motor arızaları 50-300 bin, fren sistemi arızaları 5-20 bin bandında” şekline konuştu.

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti 35 bin 380 lira!

İstanbul Planlama Ajansı verilerine göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin yaşama maliyeti 35 bin 380 TL'ye çıktı.

Düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu! İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

Evlenecek çiftlerin merak ettiği düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu. Sektörden isimler fiyatları tek tek açıkladı. Peki İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

İşte İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin aylık maliyeti! Bir bir hesaplandı! Bir ayda yüzde 90’a yakın zamlandı!

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre 4 kişilik bir hanenin aylık yaşam maliyeti yaklaşık 32 bin TL'ye çıkarken, temel ihtiyaç listesinde yer alan kalemlerin fiyatı geçen aya göre yüzde 86,14 yükseldi.

İstanbul trafik maliyeti ekim 2014 Haberi

İstanbul trafik maliyeti ekim 2014

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Danışmanı Profesör Mustafa Ilıcalı CNN Türk’te canlı yayına katıldı. Yeni servis düzenlemesiyle ilgili olarak konuşan Ilıcalı İstanbul’un toplu taşıma konusunda belli bir mesafe almasının ardından servis araçlarının kaldırılacağını ifade etti.


"METROBÜSE GÜNDE 900 BİN KİŞİ BİNİYOR"

Ilıcalı İstanbul’da trafik sıkışmasının 1 yıllık maliyetinin 6 milyar TL olduğunu anlatırken,"Cumartesi günü açılacak Yenikapı metrosu İstanbul trafiğinin üzerinden belli bir yükü alacak. Metrobüse günde 900 bin kişi biniyor" diye konuştu.


TRAFİĞİ YÜZDE 10 AZALTTI

Kent merkezlerine girişin paralı olması konusunda dünyada bilinen örneklerden biri Londra… Londra’da kent merkezine giriş için 11 pound yani yaklaşık 40 TL ödeniyor. Yapılan bir araştırmaya göre Londra’da kent merkezine girişin paralı olması 10 yıl içinde trafiği yüzde 10.2 azaltmış.


Milliyet...