20 / 04 / 2024

İstanbul trafik sorunları

İstanbul trafik sorunları

2004 yılında İstanbul'da, trafik ve ulaştırmayı tek elde toplamak için yasa teklifi verilmiş. Teklife göre, İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü kurulacakmış ve kamu kuruluşlarına dağılan yetkiler bu müdürlükte toplanacakmış.

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Zorunlu trafik sigortasında yeni ücretler belli olduğu kaydedildi. Buna göre, en yüksek trafik sigortası tutarı, 22 bin 236 lira ile İstanbul olduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

İstanbul'da 7 kritik sorun acil çözüm bekliyor!

İstanbul'da yaşamak her ne kadar güzel görünse de faturası vatandaşlara ağır şekilde kesiliyor. Deprem riski, trafik, susuzluk tehlikesi, barınma sorunu gibi sorunların acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

Müteahhitlerden son dakika çağrısı: Sorunlarımız çözülsün konut üretmeye başlayalım!

Müteahhitler, son iki senedir yaşanan sorunlar sebebiyle konut üretemediklerini, İstanbul başta olmak üzere deprem riskine karşı büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün hızlanması için hükümetten çözüm beklediklerini belirttiler..

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunları mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Ümit Beyaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

İstanbul Barometresi: En önemli üç sorun deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım!

"İstanbul Barometresi” araştırmasının Aralık Raporu yayınlandı. İstanbulluların ev içi gündeminde ekonomik sorunlar ve Kovid-19 salgını ön plana çıktı. En önemli üç sorun ise, deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım olarak belirlendi.

Hasan Akgün: Deprem sorununu çözelim, İstanbul bizi alkışlasın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmak yerine kısır tartışmalarla zaman geçirdiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  İstanbul depremi sorununun çözümü için çağrıda bulundu. 

İmamoğlu'ndan İstanbullulara müjde! Hızray projesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un kronik sorunlarından biri olan trafik için müjdeyi verdi. İmamoğlu, 5 milyar dolarlık maliyete sahip Hızray projesinin inşaatına 2021 yılının haziran ayında başlanacağını açıkladı.

Emlakçıların sorunları İTO çalıştayında konuşuldu!

İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi, sektörel sorunlarını ve ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ilgili yapılması gerekenleri düzenledikleri çalıştayda konuştu.

İstanbul trafik sorunları Haberi

İstanbul trafik sorunları



İstanbul trafiği tek elde toplanıyor


15 milyonlu İstanbul'da, trafik ve ulaştırmayı tek elde toplamak için AKP yasa teklifi verdi. Teklife göre, İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü kurulacak, emniyet müdürlükleri dahil kamu kuruluşlarına dağılan yetkiler bu birimde toplanacak, otoparklar da bu müdürlüğü bağlanacak.


   AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifle, 15 milyon nüfusu olan İstanbul'un il sınırları içindeki toplu ulaşım (otobüs, dolmuş, taksi, minibüs, servis araçları, her türlü kara ve hava raylı sistem, tünel, teleferik, deniz taşıma gibi ulaşım) yeni kurulacak olan İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü'nün çatısı altında toplanıyor. Bu birim, Büyükşehir Belediyesi'nce üstlenilen kavşak, viyadük,...