29 / 03 / 2024

İstanbul tramvayları

İstanbul tramvayları

İstanbul'un son tramvayları, trafikten kaldırıldıktan sonra taşındığı kamp yerinde çürümeye yüz tutmuş ve ardından 1 milyon liraya hurdacılara satılmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1966 yılında İstanbul tramvayları seferden tamamen kaldırılmış!

Bir asırdır İstanbul'a hizmet eden tramvaylar, trafik sıkışıklığı yarattığı gerekçesiyle 1966 yılında seferden tamamen kaldırılmış. İşsiz kalan tramvay sürücüleri ise, topluca Almanya'ya gitme kararı almışlar.

1957 yılında tramvaylar kaldırılacak yerine troleybüs işletilecekmiş!

1957 yılında tramvayları ve atlı arabalarını kaldırma kararı alınmış. Tramvayların kaldırılması işine 1958 yılının mart ayında başlanacakmış. Troleybüs hattı, Topkapı'nda Aksaray'a, Saraçhane'den Taksim'e Harbiye'ye ve oradan Mecidiyeköy'e ulaşacakmış.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Konak ve Karşıyaka Tramvayları'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda konforu artırmak ve çevreci toplu ulaşım araçlarını çeşitlendirmek amacıyla yapımına başladığı “Konak ve Karşıyaka Tramvayları Projesi” kapsamında, ilk deneme seferini 28 Aralık’ta gerçekleştirecek.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının inşaatı hızlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yaz tatiline girmesi ve trafik yoğunluğunun azalmasıyla birlikte Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarında da vites yükseltecek.

İşte İzmir'in tramvayları!

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in tramvaylarının dış ve iç tasarımını belirledi. Tasarımda deniz kenti İzmir teması öne çıktı.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının ilk ray döşemesi 25 Mart'ta!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandırması beklenen önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına gelindi..

Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşıma yeni bir ivme kazandırması beklenen önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına gelindi. İlk ray cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

İzmir’de tramvayların ilk rayı Cumartesi günü döşenecek!

İzmir’de Konak ve Karşıyaka tramvayları için ilk ray Cumartesi günü döşenecek. Tramvaylar, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının rayları döşeniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak en önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına geldi. 377 milyon liralık dev projede ilk ray Cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

İstanbul tramvayları Haberi

İstanbul tramvayları

İstanbul'un en eski kitle ulaşım aracı olan tramvaylar, trafikten kaldırılmalarıyla alındıkları kamp yerinde çürümeye yüz tutmuşlar. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın haberine göre; 1975 yılında parçalara ayrılan tarihi tramvaylar, bir milyon liraya hurdacılara satılmış.

Haberin devamı için...