25 / 04 / 2024

İstanbul turizm alanları

İstanbul turizm alanları

İstanbul'u, Ocak-Ekim 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla dünyanın dört bir köşesinden 10 milyon 744 bin 448 turist ziyaret etti.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Villa World İstanbul Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Villa World İstanbul Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Maral tarafından kuruldu.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Fatih İstanbul Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Fatih İstanbul Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hamza Tali tarafından kuruldu.

KİPTAŞ, Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'deki restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor! 

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. ve Tic. A.Ş., Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'de yer alan restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Seven Hılls İstanbul Turizm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Seven Hılls İstanbul Turizm Danışmanlık Limited Şirketi Bakırköy'de Engin Barış, Oktay Yarışoğlu ve Şebnem Pekin ortaklığında kuruldu.

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 

Çanakkale’de inşaatında sona gelinen Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını iki katına çıkardı. Köprünün güzergâhında bulunan konutlarda yüzde 35-40 artış olurken turizm alanlarında ise yüzde 37-50 arasında artış yaşandı.

Müstesna İstanbul Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Müstesna İstanbul Turizm Limited Şirketi bugün Fatih'te kuruldu.

Qtı İstanbul Turizm Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Qtı İstanbul Turizm Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de  250 bin TL sermaye bedeli ile Aylin Sezerse, Hayreddin Gökalemin tarafından kuruldu.

Visions İstanbul Turizm Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Visions İstanbul Turizm Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  150 bin  TL sermaye bedeli  ile Adnan Al Mhamıd tarafından kuruldu.

Şems İstanbul Turizm Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şems İstanbul Turizm Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te  100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Güneş tarafından kuruldu.

Revol İstanbul Turizm İnşaat Gıda Organik Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Revol İstanbul Turizm İnşaat Gıda Organik Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ergün Üngör tarafından kuruldu.

Çiftay İnşaat Batıçim'i satın almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu!

Maden, enerji ve turizm alanlarında faaliyetlerini sürdüren Çiftay İnşaat, yeni bir yatırım için harekete geçti. Firma, Batıçim'in yüzde 30'unu satın alacak. Bur kapsamda Rekabet Kurumu'na başvuru gerçekleştirildi.

İstanbul turizm alanları Haberi

İstanbul turizm alanları

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik ve Karaköy limanlarından Ocak-Ekim döneminde kente gelen yabancı sayısı geçen yıla oranla yüzde 6, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 azaldı.


Geçen yılın ilk 10 ayına göre ise havayoluyla geliş yüzde 6 yükselirken, denizyoluyla geliş yüzde 2 azaldı.


Ocak-Ekim döneminde kente gelen 10 milyon 744 bin 448 yabancı ziyaretçinin 368 bin 370'ni Karaköy Limanı'na gelen günübirlik ziyaretçiler oluşturdu. Havayoluyla gelen yabancıların yüzde 19'u Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı.


- Almanlar ilk sırada


Yılın 10 ayında İstanbul'a gelenlerin milliyetlerine bakıldığında ilk sırada yüzde 10,4 ile Almanlar yer aldı.


Almanları, İranlılar yüzde 5,9, Amerikalılar yüzde 4,7, İngilizler yüzde 4,3, Ruslar yüzde 4, Fransızlar ve Iraklılar yüzde 3,8, Suudi Arabistanlılar yüzde 3,5,...