18 / 04 / 2024

istanbul turizmi

istanbul turizmi

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

İstanbul'da turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul'a 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artışla 5 milyon 680 bin 398 turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre hava yoluyla gelenler yüzde 5,4, deniz yoluyla gelişler ise yüzde 10,6 artış gösterdi.

2002 yılında 11 Eylül Saldırıları, İstanbul otellerini vurmuş!

2002 yılında New York Times Gazetesi, ABD'de yaşanan 11 Eylül Saldırıları nedeniyle İstanbul'a gelen ABD'li turist sayısında büyük azalma olduğunu ve lüks otellerde doluluk oranının yüzde 50'nin altına indiğini yazmış.

İstanbul turizmde dünya 5'incisi oldu!

MasterCard' ın gelenekselleştirdiği ve dünyanın önde gelen 132 şehrini inceleyen turizm trendleri raporu yayımlandı.

İstanbul'u 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti!

İstanbul'u beş ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti.

İstanbul'u Ocak ayında 691 bin turist ziyaret etti!

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik, Zeytinburnu ve Karaköy limanlarından geçen ay İstanbul'a gelen yabancı sayısı yüzde 9 arttı.

1981 yılında Sultanahmet turizm merkezi olacakmış!

1981 yılında Sultanahmet Meydanı yapılacak düzenlemelerle turizm merkezi haline getirilecekmiş. Meydanın çevresindeki tarihi eserlerin onarılmasına ve ışıklandırılmasına karar verilmiş. Nostaljik tramvaylar ise Gülhane ile Sultanahmet Meydanı arasında sef

İstanbul turist rekoru kırdı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2014 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 5,5 arttığını, İstanbul'un ise yaklaşık 12 milyon ziyaretçiyle rekor kırdığını belirtti.

İstanbul’daki yataklar turistin önüne geçti!

Butik otelcilerin Başkanı Ufuk Arslan; İstanbul’da yatak kapasitesinin 300 bini geçtiğini, bu kapasitelerin dolması için yıllık 12 milyon değil 109 milyon turist gelmesi gerektiğini söyledi

İstanbul'a acilen 109 milyon turist lazım!

Sultanahmet, Karaköy, Kadırga şantiye gibi. Hanlar, apartmanlar hatta konaklar butik otele dönüştürülüyor. Ancak İstanbul’a gelen mevcut turist sayısının bu kadar çok oteli doldurması mümkün değil.

İstanbul 2014'te 11 milyon 842 bin turist ağırladı!

İstanbul'u 2014 yılında 11. milyon 842 bin 983 turist ziyaret etti. İstanbul Kültür ve Turizm Müdüdüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl İstanbul'a gelen yabancı sayısı, önceki yılla karşılaştınldığında yüzde 13 arttı.

İstanbul 2014'te yaklaşık 11 milyon turist ağırladı!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, kente gelen yabancı sayısı geçen yılın ocak-kasım dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13 arttı, kasım ayındaki gelişler de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 yükseldi.

İstanbul'a en çok Almanlar geliyor!

İstanbul'a en çok Almanlar geliyor. İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13 arttı, ekim ayında gelişler geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 artış gösterdi.

İstanbul'a gelen turist sayısı 10 milyonu aştı!

İstanbul'a gelen turist sayısı 10 milyonu aştı. Kente yılın ilk 10 ayında gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 10 milyon 142 bin 888 oldu.

İstanbul turizminin büyümesi otellerdeki doluluk oranlarına yansımıyor!

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliğinden (TUROB): "İstanbul’a gelen turist sayısı çift haneli büyüyor ancak bu büyüme otellerin doluluk oranlarına ve fiyatlara arzu edildiği kadar yansımıyor"

Reina'nın kapatılması İstanbul turizmi için büyük kayıp!

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina'nın kapatılmasının İstanbul turizmi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

World İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Enerji Turizmi Sanayi Ticaret Limited Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

World İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Enerji Turizmi Sanayi Ticaret Limited Şti. İstanbul Şubesi, Emre Coşkun Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 18 Mayıs'ta Sancaktepe, Osman Gazi Mahallesi'nde açıldı.

Concord İstanbul'da son 80 daire için yüzde 10 indirim!

Concord istanbul'da ramazan ayına özel kampanya düzenlendi. "Erken Bayram Fırsatı" olarak adlandırılan kampanyada, son 80 daire için yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor. Projesinin ilk etabında 622 rezidans yer alıyor.

Ahmet Savaşan: Sağlıktaki başarı, turizmi etkiliyor!

Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan katıldığı bir televizyon programında, sağlık turizminin ülkelerin ekonomilerini yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek, sağlıktaki başarının, turizmi tetiklediğini vurguladı.

İstanbul Finans Zirvesi 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek!

Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu ve bu yıl beşinci kez yapılacak olan İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Resim İstanbul'da fiyatlar 207 bin TL'den başlıyor!

Ortadoğu Grup tarafından hayata geçirilen Resim İstanbul projesinde fiyatlar 207 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Resim istanbul 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden meydana geliyor.

İstanbul, turizmde sanatla büyüyecek!

Zorlu Center AVM işbirliği ile hayata geçirilen dans projesi 'Spirit of Istanbul' 7 Ağustos'tan itibaren Zorlu Center PSM’de sahnede.Ahmet Zorlu, "New York ve Londra'dan sonra müzikallerin yeni adresiyiz” dedi.

Denizli'de Termal Sağlık Turizmi Yatırım ve Teşvik Tanıtım Toplantısı gerçekleşti!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş: " Termal sağlık turizmi için çok büyük potansiyele sahip ülkemizde, bunun tanıtımını yapmada çok gerideyiz " dedi.

Abdülkadir Demir: Denizli termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, bu kaynakların nitelikle hale getirilerek turizme kazandırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi turistlerin ilgisini çekiyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gelişmekte olan sanayisi ile yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Erzincan, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi'yle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekiyor...

Gökhan Darılmaz: Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak!

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, kentteki kültürel turizme sağlık turizminin de eklenmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi. Darılmaz, 'Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak' dedi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi canlandı!

Bodrum'da kruvaziyer turizmi canlandı. Bodrum Limanı'na demir atan Bahamalar bayraklı "Star Pride" kruvaziyeri ile çoğunluğu ABD'li 204 turist ilçeye geldi. Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Star Pride" Bodrum'a geldi.

Türkiye'de sağlık turizmi gelişiyor!

Artık turistlerin ülkemize tedavi olmak için geldiğini söyleyen Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kumlu Başkanı Birdal " turistler ülkemize geldiğinde bir sağlık sorunu yaşamayacağını biliyor" dedi.

istanbul turizmi Haberi

istanbul turizmi

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.


Bu yılın ilk yarısında ağırlıklı olarak Arap turistleri misafir ettiklerini kaydeden Ahırkapı’da bulunan BW Citadel Hotel’in Genel Müdürü Aytekin Güç, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıllarda, genelde Taksim bölgesini tercih eden Araplar, bu yıl tarihi ve kültürel zenginlikleri görmek için Sultanahmet Bölgesi’ne yoğun ilgi gösteriyor. Ocak- Haziran 2015 tarihleri arasında, otelimizde en çok Arap turistleri misafir ettik. Ardından, Amerikalı turistler konuğumuz oldu. Otelimizde, Ortadoğu ve Amerika pazarlarının yanı sıra, Almanya, Fransa, Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinden turistleri ağırlamaktayız. Arap turistler, Sultanahmet Bölgesini yoğun ziyaret ederken, konaklama olarak da Tarihi Yarımadayı tercih etmeye başladılar. Haziran ayı...