19 / 04 / 2024

istanbul yabancı konut satışları

istanbul yabancı konut satışları

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

İstanbul'da konut metrekare fiyatı 24 bin 534 TL oldu! Konut fiyatları 2023'te düşecek mi?

MARS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konut satış istatistiklerine bakıldığında en pozitif görünümün yabancı yatırımcı tarafında yaşandığına dikkat çekti. Bucak, konut fiyatlarıyla beraber sektörü de değerlendirdi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Yabancı konut yatırımcıların Antalya’ya ilgisi arttı!

ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, yabancılara konut satışında ilk sıralarda yer alan Antalya’nın virüsten etkilendiğini söyledi. Sert, satışlarda azalma olduğunu ve olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yabancı konut yatırımcısı Yalova'yı sevdi!

Beyttürk Yalova'nın 2019 yılında 1696 adetle yabancıların en çok konut satın aldığı il olduğunu açıkladı. Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Yalova'da konut alan her 100 yabancıdan 19'u bizi tercih etti" dedi...

Yabancı yatırımcı en çok İstanbul'dan konut aldı!

Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, yabancılara konut satışında en çok tercih edilen il İstanbul oldu...

Yabancı konut yatırımcısı Türkiye'den vazgeçmeyecek!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, "Yabancı yatırımcıların önümüzdeki dönemde yatırımlarını artıraraki ülkemizde konut yatırımı yapmaya devam edeceklerdir" dedi...

Yabancı konut yatırımcılar Bodrum'u sevdi!

Markalı konut üreticileri ve lüks otel zincirlerinin ardı ardına projelerin inşa edildiği Bodrum, yabancıların da gözdesi oldu. Çağdaş Holding İcra Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar, Muğla’da tapu alan yabancı sayısının 19 bini geçtiğini söyledi.

Yabancı konut alıcısı suistimal edilemeyecek!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yabancılara konut satışında değerleme raporunun zorunlu hale gelmesini değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcının suistimal edilmesini önleyeceğini, ayrıca vergi ve harç kayıplarının engelleneceğini söylüyor.

Yabancıya konut satışından 5,9 milyar dolarlık gelir!

Nevita International'ın araştırmasına göre geçen sene ev alan yabancı konut başına ortalama 148,7 bin dolar öderken, yabancılara konut satışından elde edilen gelir 5,9 milyar dolara ulaştı.

istanbul yabancı konut satışları Haberi

istanbul yabancı konut satışları

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Neşeli "İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcı yoğun ilgi gösteriyor" dedi.


Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul  Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli,  "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi.


Neşeli, yaptığı yazılı açıklamada, konut satışlarını değerlendirirken  Türkiye'de son yıllarda önem kazanan ve satış potansiyeli olan yabancı  yatırımcıların konut edinim hızını da değerlendirmek gerektiğini belirtti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2014'te toplam konut  satışlarının yüzde 2'ye yakın bir kısmının yabancılara yapıldığını hatırlatan  Neşeli, Antalya'dan sonra yabancılara en çok konut satılan ilin yüzde 29'luk  satış oranıyla İstanbul olduğu bilgisini verdi.


Neşeli,...