29 / 03 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı açılış

İstanbul Yeni Havalimanı açılış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstanbul'da açılacak yeni havalimanı ile 2023 hedeflerimize bizi bir adım daha yaklaştık" dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı bugün açılıyor!

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı bugün açılıyor. Toplam 26.1 milyar Euro yatırımla inşa edilen havalimanı yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek.

İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde 11 saat uçmak yasak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün resmi açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nın içinde olduğu büyük bir alan üzerinde bugün 11 saatliğine uçuş yasağı getirildi...

İstanbul Yeni Havalimanı ilkleriyle tarihe geçecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim'de ilk fazı hizmete alınacak İstanbul Yeni Havalimanı, büyüklüğünden altyapısına, güvenlik sistemlerinden mimarisine kadar pek çok alana ilkleriyle damga vuracak...

İstanbul Yeni Havalimanı çekim merkezi olacak!

Toplam 7.5 milyar Euro harcanarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı açılış için gün sayıyor. IGA İstanbul Yeni Havalimanı, tek bir havalimanından 300 ayrı destinasyona uçuş imkânı sağlayarak, Türkiye'nin küresel havayolu taşımacılığındaki iddiasını perçinleyecek bir 'çekim merkezi' olacak.

Firuz Bağlıkaya: Yeni Havalimanı elzem bir proje!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin yeni turizm hedeflerine ilişkin açıklamalar yaptı. 

İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım!

29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım başladı. Açılış öncesi 9 bin kişi ve 10 uçak ile 3 entegre deneme yapılıp, havalimanı tüm bileşenleriyle test edilecek.

İstanbul Yeni Havaliman'ında 9 bin kişi 10 uçakla test yapılacak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, “Havalimanına taşınma sürecimiz için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Özellikle ORAT’taki ilk bölüm operasyona hazırlık kısmında çok ciddi ilerleme sağladık" dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı dünyayı hayran bırakacak!

29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın her tarafı teknolojik yeniliklerle donatıldı. Sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak proje dünyayı hayran bırakacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda hazırlıklar hızlandı!

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, inşaat çalışmaları devam eden Yeni Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına yönelik hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni havalimanı marka olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul'un yeni havalimanının Türkiye markaları arasında yerini alacağını ve 150 milyon yolcu hedefiyle hizmet vereceğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli OVİT ile enerjinin İpek Yolu olarak anılan TANAP'ın da stratejik önemde

İstanbul Yeni Havalimanı'nda özel önlem!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı 29 Ekim'de açılacak. Havalimanında 143 adet yolcu köprüsünün birincisi ile sonuncusu arasındaki mesafe Taksim-Şişli arasına denk gelen 1 kilometre 800 metrelik yürüme mesafesi kadar olacak...

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002'de alınmış!

Girişindeki tabelada “İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport” yazan İstanbul Yeni Havalimanı’nın alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış. 

Bilal Ekşi'den İstanbul Yeni Havalimanı açıklaması!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, açılışına dakikalar kala İstanbul Yeni Havalimanı'nın İstanbul'u global bir aktarma merkezi haline getireceğini söyledi.

Yeni Havalimanı'nın ilk yapay zeka teknoloji denemeleri Vodafone'den!

 Vodafone, İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk çağrısını yapan ve ilk yapay zeka teknoloji denemelerini gerçekleştiren operatör oldu...

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına saatler kaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla bugün hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına dakikalar kaldı. Dünya liderleri açılış törenine katılmak için İstanbul'da gelmeye başladı...

7 maddede İstanbul Yeni Havalimanı!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı bugün açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili kafalarda bir soru işareti yok. İşte iş cinayetleri, tartışmalı yer seçimi ve devasa pistleriyle İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 7 Madde....

THY'yi yeni havalimanına Arkas taşıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. THY'nin büyük yer ekipmanları Arkas Lojistik tarafından taşınıyor. Büyük taşınmanın toplamda 5 binden fazla TIR ile 45 saatte tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'na NG Kütahya Seramik imzası!

Tasarımı ve geliştirdiği projeleriyle uluslararası arenda ödüller alan İstanbul Yeni Havalimanı projesinde yerli üretim tercih edildi. NG Kütahya Seramik, İstanbul Yeni Havalimanı’nı seramikleriyle donattı. 

TİM'den İstanbul Yeni Havalimanı için tanıtım kampanyası!

TİM İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışını ve ihracata etkilerini dünyaya duyurmak amacıyla uluslararası kampanya başlattı. 

Yeni Havalimanı açılışında HAVAİST otobüsleri hizmet verecek!

Bugün açılışı gerçekleşecek İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek misafirler HAVAİST otobüsleri tarafından havalimanı otoparkından etkinlik alanına taşınacak.

Yeni Havalimanı markalara fuar etkisi yaratacak!

İstanbul Yeni Havalimanı, Türk ürünleri ve markalarının tanıtılması için en önemli platformlardan biri olacak. Markalar, terminal mağazası ile fuar etkisini yaşayacak ve ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacaklar. 

Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemi dünyaya örnek olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi, Taksim ile Tuzla arası bir mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip olacak. Havalimanına erken gelen yolcular, bagajlarını istedikleri anda teslim alma şansına sahip olacaklar. 

Yeni Havalimanı'nın temizliği UFS Tesis Yönetimi’ne emanet!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın temizlik hizmetini United Group şirketi olan UFS Tesis Yönetimi yapacak. Şirket, tüm süreçlerde gelişmiş teknolojileri kullanacak.

Türk Telekom, Yeni Havalimanı'nı dünyaya bağlayacak!

Türk Telekom, bugün açılışı gerçekleştirilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda en yeni teknolojileri ve güçlü altyapısı ile hazır olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı açılış Haberi

İstanbul Yeni Havalimanı açılış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, yeni havalimanına ilişkin paylaşımda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Koca, cumhuriyetin 95. yılında yeni havalimanının açılışının görkemli bir şekilde gerçekleştirileceğini belirterek, "2023 hedeflerimize bizi bir adım daha yaklaştıracak olan dünyanın en büyük havalimanı milletimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.
 

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kaldı!

45 soruda...