19 / 04 / 2024

istanbul yeni otel

istanbul yeni otel

Bu yıl verilen teşviklerle birlikte 55 şehirde 243 yeni otel daha inşa edilecek. Yeni otel projeleri için 3.9 milyar TL yatırım hayata geçirilirken, yeni otellerin 45’i İstanbul, 37’si Antalya’da olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı dünyaya yeni bir pencere açacak!

Adalet Bakanı Gül, "Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünde, dünyanın en prestijli projelerinden birini, İstanbul'da açılacak yeni havalimanını ülkemize kazandırıyoruz" dedi...

Bilal Ekşi'den İstanbul Yeni Havalimanı açıklaması!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, açılışına dakikalar kala İstanbul Yeni Havalimanı'nın İstanbul'u global bir aktarma merkezi haline getireceğini söyledi.

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına saatler kaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla bugün hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına dakikalar kaldı. Dünya liderleri açılış törenine katılmak için İstanbul'da gelmeye başladı...

7 maddede İstanbul Yeni Havalimanı!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı bugün açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili kafalarda bir soru işareti yok. İşte iş cinayetleri, tartışmalı yer seçimi ve devasa pistleriyle İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 7 Madde....

İstanbul Yeni Havalimanı'na NG Kütahya Seramik imzası!

Tasarımı ve geliştirdiği projeleriyle uluslararası arenda ödüller alan İstanbul Yeni Havalimanı projesinde yerli üretim tercih edildi. NG Kütahya Seramik, İstanbul Yeni Havalimanı’nı seramikleriyle donattı. 

TİM'den İstanbul Yeni Havalimanı için tanıtım kampanyası!

TİM İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışını ve ihracata etkilerini dünyaya duyurmak amacıyla uluslararası kampanya başlattı. 

İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin gücünün göstergesidir!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki yeni havalimanına ilişkin, "Bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür." dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı açılıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla saat 16.30'da hizmete açılıyor...

İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde uçuş yasağı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın içinde bulunduğu büyük bir alan üzerinde bugün 11 saatliğine uçuş yasağı getirildi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı bugün belli olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kala, adının ne olacağı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı bugün belli olacak.

İstanbul Yeni havalimanının bağlantı yolu bugün açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul Yeni Havalimanı'na bağlantıyı sağlayacak olan Tayakadın Kavşağı-Odayeri kesimi bugün açılıyor. 

İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde 11 saat uçmak yasak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün resmi açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nın içinde olduğu büyük bir alan üzerinde bugün 11 saatliğine uçuş yasağı getirildi...

İstanbul Yeni Havalimanı'da tarihi açılış öncesi son görüntüler!

Dünyanın sıfırdan inşa edilen en büyük havalimanı unvanına sahip İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

istanbul yeni otel Haberi

istanbul yeni otel

Turizmin çeşitlendirilmesine paralel bu yıl Anadolu illerindeki otel yatırımlarında dikkat çeken bir artış meydana gelirken, turizmin iki lokomotif kenti İstanbul ve Antalya’nın ağırlığı devam ediyor. Bu yıl toplam 62 bin yataklık proje için alınan teşvik belgelerinin yarısı İstanbul ve Antalya’daki yatırımlara gitti. 


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Ekonomi Bakanlığı’nın Ekim 2014 dönemine ait ‘Yatırım Teşvik Belgeleri’ne ilişkin verileri değerlendirdi. Buna göre, Ocak-Ekim 2014 dönemini kapsayan 10 aylık dönemde, 55 şehirde yeni yatırım yapılacak otel sayısı 243’e, yatak sayısı ise 62 bin 253’e yükseldi. Toplam yatırım miktarı 3 milyar 926 milyon dolara ulaşırken, yatırımlar bittiğinde 14 bin 662 kişiye yeni istihdam yaratacak.


Antalya’da devasa oteller


Otel yatırımlarında Ocak-Ekim 2014 döneminde en fazla teşvik belgesi toplam 9 bin 618 yataklık 45 otel...