18 / 04 / 2024

istanbul yüksek katlı bina

istanbul yüksek katlı bina

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılacak yüksek katlı binalarla ilgili bir çalışma yaptıklarını belirti. Başkan Topbaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da üzerinde durduğu 'az serbest', 'yükselti serbest' mantığını artık geride bırakıyoruz." dedi.

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek 10 şirket!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,12 kazançla 7.628,73 puandan tamamladı. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek 10 şirketi açıkladı.

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı: BIST 100'den tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışına imza attı. İşte Borsa İstanbul'daki bugünkü rakamlar...

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

Borsa İstanbul günü rekorlarla tamamladı! En yüksek günlük kapanış…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,02 yükselişle 4.360,96 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştiridi, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 4.426,62 puana taşıdı.

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! En yüksek seviye rekoru tazelendi

Borsa İstanbul, rekorlara doymazken bugün yine her zaman olduğu gibi rekor haberi geldi. BIST 100 endeksi, en yüksek seviye rekorunu 3. 188, 68 puana taşıdı. İşte detaylar…

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçtiğimiz günü % 0, 60 kazanç ile 3. 164, 96 puandan bitirerek tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yapmış oldu. İşte detaylar…

istanbul yüksek katlı bina Haberi

istanbul yüksek katlı bina

Kadir Topbaş, İstanbul Valiliği'nde düzenlenen İstanbul Kalkınma Ajansı'nın projelerinin anlatıldığı basın toplantısına katıldı.


Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehirleşmede yüksek katlı binalarla ilgili açıklamalarını hatırlatarak İstanbul'da bununla ilgili bir düzenlemenin olup olmadığına yönelik bir sorusu üzerine Kadir Topbaş açıklamalarda bulundu.


Topbaş, "Bir çalışma yaptık. Esasında kentte yüksek yapılı binalar yapılır mı yapılamaz mı diye şehir plancıları bunu devamlı tartışırlar. Doğru yerlerde doğru yapılar yapmak lazım. Yüksek yapılar da yapılabilir. Paris'te 'La Defense' bölgesini bir örnek olarak bilebiliriz.


İstanbul'un 5400 kilometrekarelik alanının yüzde 50'sinde yapılanma var. 4 milyon civarında birim olarak konut olarak düşündüğünüzde 100 metrekarelik bu konutları yata haline getirdiğinizde sığması mümkün değil. Ortak alanlar, yollar bir takım donatı alanlarını da koyduğunuz zaman yetmez. Demek ki katlanması gerekiyor. Ama doğru çözümler...