19 / 04 / 2024

İstanbula gelen batılı turist sayısında azalma

İstanbula gelen batılı turist sayısında azalma

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2015 yılına ait, ilk 5 ayı içeren raporu önemli bir bulguya işaret ediyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı! Marmara Bölgesi'ndeki 5 kent diken üstünde!

Yurt genelinde meydana gelen orta ölçekli depremler, vatandaşları maalesef tedirgin etmeye devam ediyor. Son zamanlarda bilim insanları tarafından yapılan uyarılar giderek artıyor.

Altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş'ten gelen eylül öngörüsüne göre altın ve gümüş piyasasında neler bekleniyor?

Altınla ilgili son gelişmeler 2023 Ağustos'un son haftası itibariyle devam ediyor. Vatandaşlar bu yatırım piyasasındaki durumları ilgi ile takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımı olan vatandaşlar hakkında uyarı niteliğinde bir görüşünü paylaştı.

İslam Memiş altında alım fırsatını açıkladı! Rekora günler kaldı

Altın fiyatları ABD'den gelen güçlü verilerle düşüş trendine girdi. Ons altında yaşanan düşüşle gram altın 1700 TL'nin altına kadar indi. Altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında İslam Memiş, alım fırsatı olabileceğini söyledi. İşte İslam Memiş'in rekor tahmini...

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Kaspersky tarafından yapılan Dijital Batıl İnançlar adlı yeni bir ankete göre, Türkiye’deki katılımcıların %28’inin internette kendileri hakkında hangi verilerin kamuya açık olarak bulunabileceği hakkında bilgisi yok.

İngilizlerden Maraş depremi analizi: Binalar uygun yönetmeliğe göre yapılmamış!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ölüm sayısı her geçen dakika yükselirken İngiliz medyasına konuşan uzmanlar bölgedeki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Ekmek zammı tartışmaları yapılırken Bakan Kirişci,yurt dışından gelen tahılın fakir ülkeler için ücretsiz olarak işleneceğini açıklamıştı. Türkiye, Rusya’dan gelecek tahılı parasız işleyerek yoksul ülkelere göndermek için hazırlıkları tamamladığını ilan etti.

Rus gazı için yeni hamle! Değişiyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle "dost olmayan" Batılı ülkelerin, Rus doğal gazına yönelik borçlarını dolar veya avro gibi yabancı para birimleriyle ödemelerine izin verildi.

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Borsada rekorlar sürüyor! İşte son dönemin en çok kazandıran şirketleri

Borsa İstanbul, beklentilerin üzerinde gelen güçlü 9 aylık bilançoların etkisiyle 4.400 puanın da üzerini gördü. İşte son dönemde öne çıkan şirketler...

Her yemeğin yanına mutlaka yapılıyor! Fiyatını duyanlar menüyü değiştirecek

Kuru fasulye-pilav müdavimlerini üzecek haber geldi. Her sofrada her yemeğin yanında görmeye alıştığımız, ekmek yemeden doymaya çalışanların vazgeçilmezi pirinç son zamanlarda üst üste gelen zamlarla lüks gıda kategorisine doğru ilerliyor.

Altında büyük göç başladı! Rüzgar yön değiştiriyor

Batılı yatırımcının altın alımı düşerken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya ülkelerinde hem sikke hem de mücevherat talebinde artış görülüyor. Mart ayında yaşanan zirvesinden bu yana altın, dolar bazında yüzde 18 değer kaybetti ve bu durum Asyalı alıcıları harekete geçirdi.

Rusya pazarı Çinlilere kaldı

Batılı otomobil, teknoloji ve ev eşyası devlerinin Rusya’daki operasyonlarını sonlandırmasının ardından Çinli şirketlerin ürünlerine yönelik talep hızla artıyor.

İstanbula gelen batılı turist sayısında azalma Haberi

İstanbula gelen batılı turist sayısında azalma


İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2015 yılına ait, ilk 5 ayı içeren raporu önemli bir bulguya işaret ediyor. 2014 yılının aynı dönemi ile kıyaslanarak incelendiğinde İstanbul’a gelen yabancı sayısı %7 oranında artarken; bu turistler milliyet bazında incelendiğinde ciddi bir değişim göze çarpıyor.

İran ve Arap ülkelerinden gelen turistlerde yüksek oranda bir artış yaşanırken; batı ülkelerinden gelen turistlerde ciddi bir azalma gözleniyor ve bu tablo İstanbul turizmindeki eksen kaymasını gözler önüne seriyor.


İstanbul, şehre gelen turist profilinde büyük bir eksen kayması yaşanmaktadır. Bu profil değişimi, artan toplam turist oranına ragmen, otelcileri tedirgin ediyor. İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre 2014 – 2015 yılları ilk 5 ayı incelendiğinde Avrupalı ve batılı turist oranında ciddi bir değişim göze çarpıyor. 


Mayıs ayına kadar olan 5...