25 / 04 / 2024

istanbulda arap turistler

istanbulda arap turistler

İstanbul, İran ve Arap coğrafyasından gelen turistlerde yüksek oranda artış yaşarken, batılı turist sayısında ciddi bir kayıp yaşıyor.

Arap turistler bu yıl Ramazan ayında İstanbul'u tercih etmedi!

Arap turistler turistler Gezi Parkı olayları nedeniyle bu yıl ramazanda İstanbul'u tercih etmedi...

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Araplar Ordu'da yer arıyor!

ORDU Valisi Balkanlıoğlu, son yıllarda yaptıkları etkin tanıtımlarla körfez ülkelerinden Ordu'ya gelen Arap turist sayısında artış yaşandığını belirterek, "Arap turistler Ordu'dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler" dedi.

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Cemil Öztürk: Arap turistler için özel hazırlık yaptık!

Taka Gazetesi yazarı Yusuf Turgut, Trabzon’un başarılı iş adamlarından Cemil Öztürk'le bir röportaj gerçekleştirdi. İşte Turgut'un o yazısı.

Aydın Didim'de Araplar'a 6 ayda 500 konut satıldı!

Didim'i 10 yıl önce keşfeden ve 15 bine yakın konut alarak ilçeye yerleşen İngilizler başka ülkelere kaçmaya başlarken, bu kez Arap turistler bölgeyi keşfetti. 6 ay içerisinde ilçeye gelen Araplar'dan 500 tanesi ev alarak yatırım yaptı.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Arap turistler rotayı Kastamonu’ya çeviriyor!

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, “Turizmini 12 aya çıkaracak, ülkemizdeki 3 vilayetten birisi, Kastamonu’dur” dedi.

Arap turistler rotayı Kastamonu’ya çevirecek!

Ülkemizin birçok bölgesini gördüğünü anlatan Vali Şehmus Günaydın, tarihi, kültürü, gastronomisi ve 4 mevsim doğanın sunduğu güzellikleriyle Kastamonu’nun, 12 ay turizm fırsatı sunduğunu açıkladı.

Düden Şelalesi'ne Arap turistlerden yoğun ilgi!

Antalya'nın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi'ne özellikle Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Arap turistler rotasına Ayder'e çevirdi!

Yaylalarında Karadenizli ile horon çeken, tulum çalan, mıhlamaya bayılan Araplar’dan bahsetsem şaşırır mısınız? Hiç şaşırmayın çünkü şu sıralar Ayder yaylası bir Arap ovası gibi. Güvenlik, yağmur, serinlik arayan Arap turist sayısı rekor kırıyor.

Arap turistler yeniden Bursa'ya yöneldi!

Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin, ilkbahar ve yaz başında Karadeniz Bölgesi'ne kayan rezervasyonlarının, ağustos ayı itibarıyla yeniden Bursa'ya yoğunlaşmaya başladığı bildirildi.

istanbulda arap turistler Haberi

istanbulda arap turistler

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2015 yılına ait, ilk 5 ayı içeren raporu önemli bir bulguya işaret ediyor. 2014 yılının aynı dönemi ile kıyaslanarak incelendiğinde İstanbul’a gelen yabancı sayısı yüzde 7 oranında artarken; bu turistler milliyet bazında incelendiğinde ciddi bir değişim göze çarpıyor. 


İran ve Arap ülkelerinden gelen turistlerde yüksek oranda bir artış yaşanırken; batı ülkelerinden gelen turistlerde ciddi bir azalma gözleniyor ve bu tablo İstanbul turizmindeki eksen kaymasını gözler önüne seriyor.


İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre 2014 – 2015 yılları ilk 5 ayı incelendiğinde Avrupalı ve batılı turist oranında ciddi bir değişim göze çarpıyor. 


Rapora göre; Mayıs ayına kadar olan 5 aylık döneme göre; geçtiğimiz seneye oranla İtalyan turistlerde yüzde 17, İspanyolda yüzde 8, Rusya Federayonu’ndan gelen turistlerde ise...