26 / 04 / 2024

istanbulda deprem bekleniyor mu

istanbulda deprem bekleniyor mu

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan yaptığı açıklamada "Bugün Marmara 17. depremini bekliyor. Baktığımızda yaklaşık 2045 çıkıyor, olası yıl 2075'e doğru gecikebilir." dedi

Deprem tehlikesi açısından en sıcak nokta: İstanbul!

İTÜ Vakfı Dergisi’nin 66. sayısında “ Deprem ” konulu geniş bir dosya yayımlandı. Dosyada Marmara bölgesinde deprem tehlikesi açısından en sıcak nokta olarak İstanbul gösteriliyor.

İstanbul için korkutan deprem araştırması!

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği son araştırma, en büyük riskin kilitlenme yaşandığı tahmin edilen Bakırköy - Silivri arasındaki fay hattında olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar 7’den büyük bir deprem bekliyor

İstanbul depreminde en tehlikeli yer Adalar!

Marmara Denizi, Fransızlarla takibe alındı. Çıkan ilk sonuç korkuttu. Kuzey Anadolu Fayı’nın orta kısmının sürekli hareket halinde olduğunu belirten Prof. Dr. Şengör, “Kilitlenen yer Adalar önü. Çok çok tehlikeli bir yer” dedi

Türk Kızılayı olası İstanbul depremine hazır!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılayı' nın olası bir İstanbul depremi için Türkiye genelindeki depolarının hazır olduğu bildirildi.

İstanbul'da 2045'e kadar deprem beklenmiyor!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan, Suriçi'nin yeniden yapılmasını isteyerek, “Kentsel dönüşüme hız verilmeli” dedi

Uzmanlar o illeri uyardı: 6 ve üzerinde deprem bekleniyor!

Uzmanlar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması konusunda uyarıda bulundu. 

Marmara'da 16 tane yıkıcı deprem oldu, şimdi 17'ncisi bekleniyor! Deprem uzmanı en yakın tarihi verdi!

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası büyük İstanbul depremi için tarih verdi ve riskli yerleri tek tek sıraladı. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması!

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

4 deprem bilimci uzlaştı: O ilde 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Dönüşüm önceliği verilmeli!

Jeofizik Y. Mühendisi ve deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi X sosyal medya hesabından Hakkari'nin deprem riski ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Hatay'da 33 noktada deprem konutlarının inşaat çalışmaları devam ederken konutların yıl sonunda 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Yakın zamanda tehlike gördüğünüz fay hattı var mı?" sorusuna korkutan bir cevap verdi. Görür, "Ben ilk defa söyleyeceğim. Tunceli’de 7,4'e kadar deprem olabilir. Eli kulağında. Şakası yok" dedi.

Deprem bölgesine 62,5 milyar liralık konut ve okul yatırımı! TOKİ 73, Emlak Konut GYO 4 projeye imza atacak!

Deprem bölgesinde inşası devam eden konut ve okul inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Hayata geçirilecek projelerin toplam bedelinin 62,5 milyar TL olması bekleniyor.

Dikkat! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama: 7.3 büyüklüğünde yıkıcı deprem bekleniyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Ercan, o ili işaret edip tarih vererek 7,3 büyüklüğünde deprem beklediğini açıkladı.

KOBİ'lere müjde: Deprem bölgesindeki 100 bin işletme desteklenecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği kentlerdeki KOBİ'lere kapsayan destek paketinin deprem bölgesindeki ticari hayattaki hareketliliği artırması ve toparlanma sürecini hızlandırması bekleniyor.

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve 11 ilde büyük yıkımlare meydana gelmişti. Deprem için korkutan uyarılar gelmeye devam ederken en son uyarı o il için geldi. Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Olası Marmara depreminin en riskli bölgesi: Tamamen taşınacaktı fakat...

Bursa'nın Gemlik ilçesi deprem riskinin azaltılması için 2017'de yayınlanan KHK ile taşınacaktı fakat bu durum gerçekleşmedi. Naci Görür'ün "Gemlik'i de etkileyecek 7.6’lık deprem bekleniyor" sözleri gözleri yeniden bu ilçeye çevirdi. İşte detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika deprem uyarısı! Bu fay kırılabilir! Tam bu şiddette deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için hem vatandaşlara hem de yöneticilere yeni bir uyarıda daha bulundu. En az 7.2 ile 7.6 şiddetinde deprem beklediklerini söyleyen Naci Görür, “Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

istanbulda deprem bekleniyor mu Haberi

istanbulda deprem bekleniyor mu


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, "Bugün Marmara 17. depremini bekliyor. Baktığımızda yaklaşık 2045 çıkıyor. 2030 yılında olabilir mi, olamaz. Hiçbir zaman erken olmamış. Olası yıl 2075'e doğru gecikebilir. Hatta 2150 yılına kadar dahi gidebilir" dedi.


Başbakanlık Afet ve Acil Yönetimi ile Karabük Üniversitesi işbirliğinde organize edilen ve üniversitenin Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen "Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu"nda konuşan Ercan, Türkiye'de bir deprem olmasa da kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi.


Türkiye'nin birinci derece deprem ülkesi olmadığını ve 7,9'dan daha büyük deprem yaşamadığını vurgulayan Ercan, Türkiye'de deprem bölgelerinin oranlarını aktardı ve güvenli bölgeleri haritadan göstererek, İstanbul'da sadece kıyı kısımlarının etki altında, büyük kısmının sağlam kabul edildiğinin altını çizdi.


İstanbul'da ve Marmara'da...