16 / 04 / 2024

istanbulda deprem olacak mı

istanbulda deprem olacak mı

Türkiye'nin bazı bölgelerinde dün meydana gelen depremden sonra akıllara beklenilen İstanbul depremi geldi.  Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan yaşanan depremlere ilişkin açıklamalar yaptı.

İstanbulluları korkutan uyarı!

Harita Yüksek Mühendisi Uğur ÖRS, İstanbul’da yaşanacak olası bir depremde en az 8 ilçede 60 bin bina ağır hasar göreceğini, 100 binlerce binanın orta ve üstü hasar alacağını açıkladı.

Uzmanlar o bölgeyi işaret etti!

İzmir'i vuran depremin ardından Marmara Bölgesi'nde bulunan aktif fay hatlarını işaret eden Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, korkutucu açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özhaseki: Kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bilim adamlarına göre İstanbul'da 10 yıl içerisinde en az 7 şiddetinde deprem olacağı belirterek, "Bizim en az 25-30 milyonu ilgilendirecek kadar bir hızla 3-5 sene içerisinde bu kentsel dönüşümü yapmamız icap ediyor" dedi.

İstanbul depreme hazır değil!

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: "Bakırköy ve Tekirdağ arası şiddeti 7.5 artı ve eksi 2 derece değişiklik gösteren bir deprem bekleniyor. İstanbul depreme hazır değil." dedi.

Ahmet Ercan: İstanbul'da 2045'ten önce deprem olmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul’da ise 7,5 şiddetinde bir deprem olması için 500 yıl geçmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul için korkutan deprem araştırması!

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği son araştırma, en büyük riskin kilitlenme yaşandığı tahmin edilen Bakırköy - Silivri arasındaki fay hattında olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar 7’den büyük bir deprem bekliyor

İstanbul'da 7 şiddetinde deprem meydana gelebilir!

Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki deprem olasılıklarını inceleyen MIT'de görevli ABD'li ve Türk bilim adamları, İstanbul'un 8 kilometre açığında 7 şiddetinde veya daha büyük bir depremin meydana gelebileceğini açıkladı...

Mustafa Erdik: İstanbul risk altında!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremin yıldönümünde İstanbul'un büyük risk altında olduğunu söyledi: "30 bin bina yıkılır, ölüm de o oranda olur" dedi.

Mustafa Erdik: İstanbul'da meydana gelecek depremle 30 bin bina yıkılır!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, İstanbul'da deprem olasılığının yıllık yüzde 3 olduğunu söyledi. İstanbul'da 30 bin binanın ağır hasar görüp yıkılacağını vurguladı...

Türk Kızılayı olası İstanbul depremine hazır!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılayı' nın olası bir İstanbul depremi için Türkiye genelindeki depolarının hazır olduğu bildirildi.

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

İTÜ'lü uzmandan son dakika deprem açıklaması: Kırılmayan faylar var: 6.5, 7 ve 7.5 büyüklüğünde depremler olacak!

İTÜ'den  Prof. Dr. Tuncay Taymaz, bir son dakika deprem açıklamasında bulundu ve tek tek riskli bölgeleri sıraladı. İşte o açıklama... 

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il işaret etti! Ercan'dan er ya da geç deprem olacak uyarısı...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekerek gerilmenin sürdüğünü kaydediyor. Dün gece meydana gelen Sivas ve Adıyaman'daki depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hattına dikkat çekerek önemli uyarılar yaptı.

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Beklenen İstanbul depremi 11 şehri etkileyecek! Deprem Bilimci tek tek açıkladı: Bu bir bölge depremi olacak!

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, beklenen İstanbul depreminin 11 şehri etkileyeceğini açıkladı. Peki bu iller hangileri? İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması...

Kandilli'den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

İstanbul’da beklenen deprem hem tsunamiye neden olacak hem de 7 ili etkileyecek. Doç. Dr. Doğan Kalafat, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Deprem uzmanından flaş Karadeniz uyarısı: 5 ilde yıkım büyük olacak! En az 6.6 şiddetine hazır olun! 

Türkiye'de deprem riski en düşük illeri arasında gösterilen Trabzon, Karadeniz fayı sebebiyle yeniden gündem oldu. Deprem uzmanı Trabzon dahil Karadeniz'deki 5 ili uyardı. İşte o flaş açıklama...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Büyük depremler yine olacak! Deprem uzmanı 3 madde ile açıkladı! Son dakika! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yaptığı bir son dakika açıklaması ile büyük depremlerin yine olacağını belirtti. İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Altında büyük deprem için tarih verildi! Gram altın o gün tam anlamıyla 2.500 TL olacak! Hazır olun

Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı altında bnüyük deprem için tarih verdi. Gram altının 2.500 lira olacağını söyleyen Memiş, yatırımcıları uyardı.

Milyarder yatırımcıdan son dakika uyarısı geldi: Gayrimenkulde büyük deprem olacak!

Milyarder yatırımcı Jeff Greene yaptığı son dakika açıklamasında gayrimenkul sektörünün her alanda sarsılacağını söyledi. İşte Milyarder yatırımcı Jeff Greene tarafından yapılan o açıklamalar...

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğuna dikkat çekerek, bölgedeki deprem riskini değerlendirdi. Görür, İstanbul depremi ile ilgili de son dakika değerlendirmelerini paylaştı. 

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da geçtiğimiz saatlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı?

istanbulda deprem olacak mı Haberi

istanbulda deprem olacak mı

Türkiye'nin bazı bölgelerinde dün meydana gelen depremden sonra akıllara beklenilen İstanbul depremi geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan yaşanan depremlere ilişkin "Marmara Denizi ve çevresinde özellikle de Kuzey Marmara’da 7 ve üzeri bir depremin olacağını ön görüyoruz. 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem meydana gelirse en iyimser senaryoda can kaybı 14 bin olacak, en kötümser senaryoda ise 53 bin olacak" açıklamasını yaptı.

Muğla Datça'da dün 4.0 büyüklüğünde deprem yaşandı. Ege’deki depremin ardından Marmara sallandı. AFAD Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğün deprem meydana geldiğini duyurdu.

Karar Gazetesi'nden Kübra Köklü'nün haberine göre, yaşanan depremin ardından Yer bilimci Prof.Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, yaptığı paylaşımda konumu gereği depremin uyarıcı niteliği taşıdığını belirterek “Arkadaşlar, biraz önce Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4,2’lik bir...