25 / 04 / 2024

İstanbulda devlete ait gayrimenkuller

İstanbulda devlete ait gayrimenkuller

2002 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon projesiyle devlete ait gayrimenkullerin taraması yapılmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2002 yılında İstanbul'un yüzde 28'i devlete ait!

2002 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon projesiyle devlete ait gayrimenkullerin taraması yapılmış. Yapılan otomasyon verilerine göre İstanbul'da devlete ait taşınmazın sayısı 60 bin 772 adetmiş.

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa

Paladyum fiyatı sıçradı!

Paladyum, Rus devlete ait iki rafineriden yapılan teslimatların Londra Platin ve Paladyum Borsası garantili akreditasyon listesinden çıkarılmasının ardından arz endişeleri nedeniyle yükselmeye devam etti.

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Kamu kurumlarından ev almak isteyenler dikkat!

Devlete ait birçok kamu kuruluşu kendilerine ait gayrimenkulleri internet üzerinden satışa çıkardı. Farklı nitelikli satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında uygun fiyata konutlar da yer alıyor.

Devlete ait taşınmaz kiralamasında KDV alınır mı?

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sayıştay raporlarını dayanak göstererek otoyol hizmet tesisi işletmecilerinden KDV tahsil etti. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, konuyu ele aldı...

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye çıktı!

Meksika'da devlete ait olan petrol şirketi Pemex'in (Petroleos Mexicanos) eski yöneticisi Emilio Lozoya hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı.

Huayuan Grup'un eski yöneticisi Çin Komünist Partisinden ihraç edildi!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i Kovid-19 salgınıyla mücadele konusunda açıkça eleştiren, devlete ait bir emlak şirketinin eski yöneticisi Çin Komünist Partisinden ihraç edildi. 

İzmir'de 140 bin liralık vurgun! Devlet arazisini ‘2B’ diye sattılar!

Yatırım için satın aldıkları arazinin kendilerine orman vasfı yitirmiş arazi gibi gösterilip 140 bin liraya satıldığını iddia eden Uraz çifti, arazinin devlete ait olduğunu Milli Emlak Dairesi’ne gidince öğrendi. Çift, İrfan Ş. ile Birol A’dan şikayetçi oldu.

Tank Palet Fabrikası'nın arazisi devlete ait kalacak!

Sakarya mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nın arazisinin satışıyla ilgili iddialara cevap verdi.

İstanbulda devlete ait gayrimenkuller Haberi

İstanbulda devlete ait gayrimenkuller

2002 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon projesiyle devlete ait gayrimenkullerin taraması yapılmış. Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı habere göre; İstanbul'un yüzde 28'i, İzmir'in yüzde 19'u, Ankara'nın ise yüzde 18'i devlete aitmiş. 


Haberin devamı için...