19 / 04 / 2024

istanbulda emlak fiyatlarının en yüksek olduğu caddeler

istanbulda emlak fiyatlarının en yüksek olduğu caddeler

Bir emlak firmasının yaptığı ve perakende satış yapan dükkan fiyatlarının incelendiği araştırmaya göre; İstiklal, Abdi İpekçi, Vali Konağı ve Bağdat caddeleri dünyada emlak fiyatlarının en pahalı olduğu caddeler arasında yer alıyor...

Suni olarak şişen emlak fiyatlarının patlaması bekleniyor!

Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Ercağ yaptığı açıklamada "Sahte ve suni olarak şişen emlak sektörünün patlayacağı belli. 50-55 bin sterlin olan konutlar 200 binin üzerine çıkarken, 20 bin sterlinlik arazi 300 bine kadar dayandı” dedi.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarının seyrini merak ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatlarında düşüş olacağını ümit eden vatandaşlara konu hakkında açıklamalar yaptı.

Konut fiyatlarını kim yükseltiyor?

Ticaret Bakanlığı tarafından, son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak ilanlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, Konut fiyatlarını emlakçıların değil mülk sahiplerinin yükselttiğini söyledi.

Konut fiyatlarını düşürecek hamle! Yeni yöntemle 100 bin yeni konut arzı sağlanabilecek!

Konut ve kira fiyatlarını düşürmek isteyen hükümet çareyi boş ofislerde buldu. Atıl durumdaki boş ofislerin eve dönüştürülmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Emlak sektörü konuyu değerlendirdi...

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev fiyatlarına yönelik önlemlerin alınıp alınmayacağı, fiyatların düşüp düşmeyeceği Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından sonra araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, gittikçe artan emlak fiyatlarının ne zaman inişe geçeceğini merak ediyor. İşte detaylar!

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Emlakçıların rayiç kurnazlığı

Konut fiyatları ve kiraların artmasında büyük rol oynayan kötü niyetli emlakçılar piyasayı balon gibi şişiriyor. Akıl almaz bir oyunla kendi komisyonlarını artırmanın yolunu bulan emlakçılar, ev sahiplerini de kendi oyunlarına alet etmeye çalışıyor. İşte emlakçıların yeni oyunu

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov, emlak fiyatlarının bu sene yüzde 20 artabileceğine dikkat çekerek, kiralardaki artışın da yüzde 30'a ulaşabileceğini dile getirdi.

Ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi!

Kiralık evlerin fiyatlarının artması dolandırıcıları da harekete geçirdi. Hukukçu Murat Can Pehlivanoğlu, sahte emlak ilanlarına dikkat edilmesi konusunda önemli uyarılar yaptı.

İklim krizi ev fiyatlarını nasıl etkiliyor?

ABD Ulusal Ekonomi Araştırmaları Bürosu tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre emlak fiyatları ve iklim değişikliği arasında bir bağlantı bulunuyor. Araştırmada iklim değişikliği sebebiyle emlak fiyatlarının gerilediği kaydedildi. 

istanbulda emlak fiyatlarının en yüksek olduğu caddeler Haberi

istanbulda emlak fiyatlarının en yüksek olduğu caddeler


İstiklal, Abdi İpekçi, Vali Konağı ve Bağdat caddeleri, emlak fiyatlarıyla dünyada en pahalılar liginde yer alıyor.



Dünyada emlak fiyatlarının en yüksek olduğu caddelerin 4'ü İstanbul'da... Bir emlak firmasının yaptığı ve perakende satış yapan dükkan fiyatlarının incelendiği araştırmaya göre; İstiklal, Abdi İpekçi, Vali Konağı ve Bağdat caddeleri dünyada emlak fiyatlarının en pahalı olduğu caddeler arasında yer alıyor. 


300 BİN LİRALIK KİRA


İstiklal Caddesi'nde dükkanın boyutuna göre kiralar yaklaşık 20 bin liradan başlıyor, 300 bin liraya kadar çıkıyor. Dükkan satın almak isteyenler içinse rakamlar milyon liralarla ifade ediliyor. Vali Konağı ve Abdi İpekçi caddelerinde ise dükkan kiraları metrekare birim fiyatı üzerinden değil, dükkanın bulunduğu konum ve o konumun popülaritesine göre ölçülüyor. En pahalı caddeler listesinin ilk 3 sırasını ise Hong Kong'daki Causeway Bay Caddesi,...