26 / 04 / 2024

istanbulda emlak

istanbulda emlak

1970 yılında vergiler ve piyasadaki para darlığı yüzünden inşaat piyasasında durum alt üst olmuş. İstanbul'da inşa halindeki 15 bin apartmanda faaliyet durmuş, tamamlanan konutlar ise fiyatların düşürülmesine rağmen alıcı bulamamaktaymış.

1957 yılında Kanlıca'da 2.500 liraya arsa!

Reşat Altın'ın 131 liraya satıldığı 1957 yılında, Kanlıca ve Anadoluhisarı'nda bulunan arsalar 2 bin 500 lira ile 10 bin liraya, 12 ay vade ile satın almak mümkünmüş.

1946 yılında Çiftehavuzlar'da metrekaresi 20 liraya arsa satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Kadıköy Çiftehavuzlar'da bin 787 metrekare arsa metrekaresi 20 liradan 191 adet altın parasına, 35 bin 740 liraya satılacakmış.

1945 yılında Kadıköy Altıyol'da bir ev 9.000 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1945 yılında Kadıköy Altıyol'da 3 odalı bir ev 237 altın parasına, 9 bin liraya satılacakmış. Göztepe'de 3 dönüm bahçe içinde bir köşk ise kiraya verilecekmiş.

1943 yılında Ayazpaşa'da 18 daireli apartmanın yarısı 90 bin liraya satılacakmış!

1943 yılında Ayazpaşa'da 18 daireli bir apartmanın yarı hissesi 90 bin liraya satılacakmış. Aynı semtte 360 metre kare denize nazır 360 metrekare arsa 60 bin liraya satılacakmış.

1942 yılında Sütlüce'de 135 metrekare arsa 40 liraya satılacakmış!

1942 yılında İstanbul Defterdarlığı'nın verdiği ilanda Sütlüce'de 135 metrekare arsaya biçilen tahmini değer 40 liraymış. Mecidiyeköy'de 6 bin 30 metrekare arsa ise bin 809 liraya satılacakmış.

1942 yılında Fatih'te iki mağazası bulunan bir ev 135 bin liraya satılacakmış!

1942 yılında Fatih Tarakçılar Caddesi'nde iki mağazası bulunan kagir bir ev 135 bin liraya satılacakmış. Altının 33 lira olduğu yılda 4 bin 554 altın değerinde yüksek fiyata satılacakmış.

İstanbul’da yeni emlak trendi villalar!

Satılık ve kiralık villalar İstanbul emlak piyasasının en çok talep edilenleri arasında yerini aldı. Özellikle Boğaz’ın sahil şeridinde yer alan ilçelerde satılık ve kiralık villalara olan ilginin büyük olduğu gözlendi...

Emlak İstasyonu İzmit ve İstanbulda franchise ofis açıyor!

Bünyesinde 15 franchise ofis bulunduran Emlak İstasyonu, ofisleşme hızını kesmiyor. Emlak İstasyonu Franchise Direktörü Dilara Kılınç, "Biz bu ay 1'i İzmit / Gölcük, diğeri İstanbul’a açarak franchise ofis sayımızı 17'ye çıkıyoruz'' dedi.

Emlak Pazarlama İnşaat, İstanbulda 3 arsa satıyor!

Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret Anonim Şirketi; İstanbul’da yer alan 3 arsanın satışını teklif alma usulü 11 Şubat 2011 günü gerçekleştirecek…  

Milli Emlak İstanbulda 1 milyon 405 bin TLye arsa satıyor!

İstanbul Defterdarlığı Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Pendik, Esenyalı Mahallesi’nde bulunan 3 bin 500 metrekare arsayı satışa çıkardı

Milli Emlak İzmir'de bağ satacak

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Konak Emlak Müdürlüğü, Armutlu Beldesinde bulunan 5 bin 930 metrekare yüzölçümlü ham toprak ve bağı satışa çıkardı.

Polat Alemdar emlak zengini çıktı

Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz diziden kazandığı paraları emlak yatırımı yaparak değerlendiriyor.

New York'ta emlak fiyatları yerle bir

Dünyanın en lüks ofislerinin olduğu New York'ta emlak fiyatları yerle bir oldu.

Emlak Fuarı'na bakmaya değil almaya gelecekler

En iyi yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alanındaki yenilikler İstanbul CNR Expo'da 2.EUROEMLAK Fuarı'nda "Emlak Festivali"nde tanıtılacak.

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

istanbulda emlak Haberi

istanbulda emlak



Fiyatlar düştü, yine müşteri yok


15 bin yapıda faaliyet durdu, Müteahhitler iflas tehlikesi içinde...


  Son vergiler ve piyasadaki para darlığı yüzünden diğer mevzularda olduğu gibi inşaat piyasasında da durum alt üst olmuş, inşa halindeki 15 bin apartmanda faaliyet durmuş, inşaatı tamamlanan konutlar ise fiyatların düşürülmesine rağmen alıcı bulamamıştır. Çoğunluğu işletme sermayesinden yoksun ve temeli atıldıktan sonra kat satışı yaparak inşaatını tamamlayabilen inşaat firmaları, iki aydan beri hiç bir satış yapmadıkları için iflas durumuyla karşı karşıya kalmışlardır. Bir çok inşaat müteahhidi, devalüasyon kararından sonra maliyetin yüzde 30 oranında yükselmesine rağmen, fiyatları aynı ölçüde düşürdüklerini bildirmişler, ''Yine de satış olmuyor'' demişlerdir....