27 / 04 / 2024

istanbulda gecekondu sorunu

istanbulda gecekondu sorunu

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

1995 yılında İstanbul'un gecekondu envanteri çıkarılacakmış!

1995 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İstanbul'daki gecekonduların envanterini uzaktan algılama sistemiyle çıkaracakmış. 60 milyar liraya kurulacak ''Uzaktan Algılama Sistemi''yle uydu aracılığıyla İstanbul'un gecekonduları tespit edilecekmiş.

İstanbul'a kentsel dönüşüm şart

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, gecekondu sorununun bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu en önemli sorunlardan biri olduğunu belirterek, "Türkiye, gecekondu problemini çözmeden kalkınmadan bahsedemez" dedi.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 250 dükkan müjdesi!

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin 90 dönümlük arazisinde 30 yıldır yaşanan gecekondu sorunu çözüme kavuşuyor. 

Gecekondu sorunu kökten çözülecek!

Gayrimenkul sektörü rotasını 2023'e çevirdi, hedeflerini belirledi. Her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme amaçlanırken, 7.5 milyon konut yapılacak. 60 yıldır süren gecekondu sorunu kökten çözülecek.

Ankara Yenimahalle'deki gecekondu sorunu 8 yılda çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'deki gecekondu sorununu 8 yılda çözdüklerini, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Keçiören Yükseltepe'de gecekondu sorunu çözülüyor!

Keçiören Belediyesi’nin çarpık kentleşmenin önüne geçme, güvenli ve sağlam bir Keçiören inşa etme amacıyla başlattığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, hızla ilerlemeye devam ediyor. Dönüşüm alanının ilk etabında 1.600 konut inşa ediliyor.

Mamak'ta gecekondu sorunu kentsel dönüşümle çözüldü!

MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül,Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ağırladı. Son derece samimi bir ortamda gerçeklesen ziyaretle Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Vali Yazıcı ya Mamak hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Mamak'ta gecekondu sorunu çözüldü!

Mamak Belediyesi, Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezini bu değişimin sembolü haline getirdi.

ODTÜ Yolu'nda gecekondu sorunu çözülemiyor!

Büyük tartışmalara neden olan ve açıldığında trafiği rahatlatan ODTÜ Yolu'nun devamı olan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında gecekondu krizi devam ediyor. Kriz 7 yıldır çözülemiyor.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde gecekondu sorunu çözüldü!

İmar düzenlemeleriyle çehresi değişen Ünsal Mahallesi’nde miting düzenleyen Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi içinde kalan gecekonduculara müjde verdi.

Mamak'ın gecekondu ve çöplük sorunu çözüldü!

Mesut Akgül, göreve gelmeleriyle beraber Mamak'ta çok ciddi bir sorun olan gecekondu ile çöplük sorununu çözdüklerini söyledi. Akgül, Mamak'ın çöplük arazilerinin olduğu alanların şimdi en değerli yerler olduğunu söyledi.

Keçiören gecekondu sorunu kentsel dönüşümle çözülecek!

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçede trafiği rahatlatmaya yönelik ciddi atılımlar yapıldığını belirterek, "Geleceğin Keçiören'i günden güne şekilleniyor. Keçiören'i güzel yarınlar bekliyor" dedi.

1960 yılında ilk gecekondu tapuları verilecekmiş!

1960 yılında gecekondu sahiplerine tapularının verileceği hususunda yapılan açıklamalar büyük memnuniyet karşılanmış. Bin 500 adet tapu dağıtılacakmış ve gecekondu mahalleleri modern bir site haline getirilecekmiş.

Denizli'nin içme suyu sorunu çözülüyor!

Denizli'nin içme suyu sorunu çözülüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Baklan'a bağlı 5 mahallenin içme suyu ihtiyacını gidermek için hat döşedi.

istanbulda gecekondu sorunu Haberi

istanbulda gecekondu sorunu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın İletişim Ofisi'nde açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yıllardır, İstanbul da kangren olmuş hazine arsaları üzerinde yaşayan yüz binlerce kişiye Binali Yıldırım'dan çözüm müjdesi geldiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Gecekondu olarak nitelendirilen, geçmişte tapu tahsis belgesi almış İstanbullular ve Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup imar barışından faydalanan İstanbulluların tapularını 2B vasfındaki arsaların satışında olduğu gibi makul bedel ve taksitle alabilmelerini sağlayacağız.

Yine, Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme ile birlikte ceza miktarlarını da bina maliyetinin yüzde 5-10'una çekeceğiz. Böylece hemşehrilerimizin tapu sahibi olurken önlerinde ilave bir maliyet olan...