26 / 04 / 2024

istanbulda konutta en karşı ilçeler

istanbulda konutta en karşı ilçeler

ERA Gayrimenkul Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Tümen: "İstanbul'da amortisman süresi kısa olan ilçelerin başında 13-14 yılla Esenyurt, Tuzla, Küçükçekmece ve Pendik geliyor" şeklinde konuştu.

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

Konutta kredi çıkmazı: Faizler yükselince bankalar muslukları kapattı, en son 5 yıl önce böyle olmuştu!

Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele çerçevesinde başlattığı parasal sıkılaştırma adımları, konut kredisi faizlerine de yansıdı. Bu kapsamda konutta finansmana erişim zorluğu dikkat çekti. Konut kredisi faizleri yüzde 34,09’a ulaştı. Bu son 5 yılın en yüksek seviyesi.

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za

Pendik-Sabiha Gökçen metrosu konuta talebi yüzde 20 artırdı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada Pendik’te hayata geçirdikleri ‘Ondörtüç Pendik’ projesine yürüme mesafesinde olan Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın açılışı sonrasında konutta talebin arttığını kaydetti.

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam konut satışlarında sıfır tabir edilen yeni konutların payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu. Peki o ilçeler hangileri? Ev fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Kovid-19'la beraber başlayan konut sektöründeki hareketlilik şu an da devam ediyor. Peki Türkiye'de konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konutta en çok değer artışı hangi illerde yaşandı? İşte ayrıntılar...

Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri?

Ülkemizde yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin de etkisiyle pek çok alanda bazı fiyat artışları yaşandı. Peki Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri...

Türkiye'nin en pahalı ilçelerinde konut fiyatları ne oldu?

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Türkiye'nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla oldu.

Müstakil konutta en çok hangi kent tercih ediliyor? 

Pandemi ile beraber müstakil konutlara olan ilgi giderek artıyor. Özellikle İzmir'de müstakil evlere olan talep oldukça fazla. 

Türkiye'de ev fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde Eylül ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık 30 değerlendi. Ülke genelinde konutta en çok değerlenen şehir İstanbul oldu. 

istanbulda konutta en karşı ilçeler Haberi

istanbulda konutta en karşı ilçeler

İstanbul'da konut amortisman süresi kısa olan ilçelerin başında Esenyurt, Tuzla, Küçükçekmece ve Pendik geliyor. Amortisman süresinin 13-14 yıl arasında değiştiği bu ilçelerde ev almak diğerlerine kıyasla daha cazip.


ERA Gayrimenkul Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut amortisman sürelerine ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını AA muhabiri ile paylaştı.


Tümen, İstanbul'daki ortalamada konut amortisman süresinin 17,6 yıl olduğunu belirterek, Türkiye ortalamasının 18,04 olduğunu söyledi.


İstanbul'un büyüklüğünün ve şehirde konut arzının yüksekliğinin Türkiye ortalamasını ciddi  şekilde etkilediğini dile getiren Tümen, Türkiye'de konut satışlarının yüzde 20'ye yakın bölümünün bu şehirde yapıldığını aktardı.


Tümen, yakın dönemde konut kredisindeki faiz oranlarının düşmesinin amortisman sürelerinin daha da kısalmasını sağlayabileceğini kaydederek, gayrimenkul yatırımının gelecek yılların yine en popüler yatırım araçlarından biri olmayı sürdüreceğini vurguladı.


- Amortisman süresi en kısa Esenyurt bölgesi

İstanbul'un...