26 / 04 / 2024

istanbulda nüfus artış hızı

istanbulda nüfus artış hızı

1981 yılında Siyasi ve Sosyal Araştırma Vakfı'nın düzenlediği İstanbul Sempozyumu'nda İstanbul'un kaldıramayacağı nüfusa ulaştığı belirtilmiş. İstanbul'a gelen 40 bin ailenin 15-20 bini yasal yapılar da 20-25 bini ise gecekondularda oturuyormuş.

1977 yılında hızla artan nüfusa hizmetler yetişemez olmuş!

1977 yılında İstanbul'da hızla artan nüfusa hizmetler yetişemez olmuş. Resmi olarak 3 milyon 892 bin 792 nüfusu sahip olan ve sürekli nüfus alan İstanbul'da altyapı hizmetleri yetişemez olmuş.

1977 yılında İstanbul'un nüfusu yılda yaklaşık 226 bin artıyormuş!

1977 yılında İstanbul nüfusuna her gün 627 kişi ilave oluyormuş, yılda ise nüfus 226 bin artıyormuş. İstanbul'a göç edenlerle yeni ev açanların sayısı da 627 kişi civarındaymış.

1945 yılında İstanbul'un nüfusu 950 bin kişiymiş!

1945 yılında yapılan nüfus sayımlarında Türkiye'nin nüfusu 19 milyon 200 bin kişiymiş. İstanbul'un nüfusu ise 950 bin kişiymiş. 1940 yılı sayımından sonra şehrin nüfusu 5 yılda sadece 161 bin kişi artmış.

1936 yılında İstanbul'un toplam nüfusu 813,414 kişiymiş!

1936 yılında İstanbul'un nüfusu 813.414 kişiymiş.Nüfusun 740,805'i belediye sınırlarında yaşıyormuş. Bu nüfusun 383.130'u erkeklerden, 357,657 kadınlardan meydana geliyormuş. Belediye sınırlarında kilometre başına 253 insan düşüyormuş.

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Antalya Kirman Calyptus Resort-Spa'nın kapasite artışı için başvuru yapıldı!

Antalya Kirman Calyptus Resort-Spa'nın kapasite artışı için başvuru yapıldı. Manavgat Ilıca'da yer alan otelin kapasite artışının maliyeti 11 milyon 282 bin 544 TL olarak belirtildi.

AK Parti düğmeye bastı! İstanbul’dan Anadolu’ya göç için harekete geçildi! Büyükşehirlerde yaşayanlar dikkat!

AK Parti, İstanbul başta olmak üzere her geçen gün nüfusuyla beraber kentsel problemleri de artan büyükşehirleri rahatlatmak amacıyla düğmeye bastı. İstanbul'da nüfus artışı, yoğun trafik ve betonlaşmayı engellemek isteyen AK Parti, strateji kurullarıyla özel projeler üretiyor. İşte detaylar...

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Bakan Bilgin açıkladı! Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?

"EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?" sorusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasıyla netleşiyor.

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

istanbulda nüfus artış hızı Haberi

istanbulda nüfus artış hızı



İstanbul'a her yıl 40 bin yeni aile geliyor


 SİSAV'ın düzenlediği İstanbul Sempozyumu'nda İstanbul'un kaldıramayacağı bir nüfusa ulaştığı belirtildi. Trafik sorununa tek bir kuruluşun sahip çıkması önerildi. Sempozyuma bugün de devam edilecek. 

  İSTANBUL'un sorunlarına çözüm yolları aramak amacıyla düzenlenen ''İstanbul Sempozyumu'' dün Tarabya Oteli'nde başlandı. 

  Kısa adı SİSAV olan Siyasi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nca düzenlenen toplantıya İmar ve İskan Bakanı Dr. Şerif Tüten, İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, Belediye Bakanı




Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Müsteşarı ile çok sayıda bilim adamı ve...