25 / 04 / 2024

İstanbulda otel doluluğu

İstanbulda otel doluluğu

Türkiye'nin en fazla turist çeken şehri İstanbul'da her köşe başına bir otel dikilmesi, oda fiyatlarının yanı sıra doluluk oranlarını da vuruyor. Megakent'te otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

İSKİ açıkladı! Yağan sağanaklar İstanbul'un barajlarında doluluğu yükseltti...

İstanbul'a su sağlayan barajlar son günlerde yağışlarında artması ile 11 milyon 931 bin metreküp su alırken, doluluk oranı ise yüzde 17,08'e kadar çıktı. İşte ayrıntılar...

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

Kırmızı alarm! Son 9 senenin en düşük su oranı: İstanbul'da barajların doluluğu yüzde 40,33'e düştü...

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk, 7 gün içinde yüzde 1,7 düşerek yüzde 40,33 olarak ölçüldü. Peki, hangi barajda ne kadar su kaldı? İşte detaylar...

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

9 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor. Uçak bilet satışları yüzde 320 oranında artarken, otel rezervasyonlarının da yüzde 70 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.

Kurban Bayramı’nda tatile çıkacaklara Tatilsepeti'nden yüzde 50 indirim fırsatı!

Yoğun bir iş temposu ve uzun kış günlerinin ardından keyifli bir tatili hak ettik. Ancak otel ve uçak fiyatlarındaki astronomik fiyat artışları düşünülürse tatil hayalini gerçekleştirmek o kadar da kolay değil. Tatilsepeti ise tatilcilere çeşitli otellerde yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor.

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Telefonda yavaşlama ve donma sorunlarına yol açan hafıza doluluğu sorunu en fazla iphone telefonlarda yaşanıyor. Peki telefonunuzun hafızasını nasıl temizlersiniz? İşte püf noktaları…

İsa Uçar otel odasında ölü bulundu! Uçar Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsa Uçar Kimdir?

Bugün saat 10.00 sıralarında İstanbul Büyükçekmece'de bir otele giriş yapan Uçar Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsa Uçar, kaldığı otel odasında ölü bulundu. 

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Putin'in Sarayı denilen Gelencik'teki tesisin otel olduğu öğrenildi!

Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın 'Putin'in Sarayı' olduğunu ileri sürdüğü ve henüz inşaat halindeki tesisin otel olduğu öğrenildi. 

Marmaris'te riskli yapı olduğu belirlenen apart otel yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde riskli yapı olduğu belirlenen apart otel iş makinalarıyla yıkıldı...

Çin'de koronavirüslü hastaların bulunduğu otel çöktü!

Çin’in Çüencou kentinde yeni tip koronovirüs hastalarının karantinada bulunduğu otel çöktü. Enkazdan 28 kişi kurtarıldı...

Otel fiyatları uçtu, kiralık ev gözde oldu!

Otel fiyatlarındaki fahiş artış kiralık konuta talebi artırdı. Tatilcinin yeni trendi kiralık konut oldu. Günlük kiralık fiyatları yüzde 50 artsa da otele göre fiyat avantajı sunuyor.

İstanbulda otel doluluğu Haberi

İstanbulda otel doluluğu

İstanbul'da plansız turizm yatırımları bir taraftan konaklama tesislerinin fiyatını düşürürken, öte yandan doluluk oranlarım olumsuz etkiliyor. Avrupa'nın en nitelikli otellerinin İstanbul'da olmasına rağmen, sıra oda fiyatına gelince megakentte fiyatlar yerlerde sürünüyor. Booking.com, hotel.de gibi internet üzerinden otel rezervasyonu yapan internet sitelerindeki verilere göre İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde konaklamanın bedeli 170 TL'ye kadar iniyor. Oysa Avrupa'nın genelinde bu fiyata 3 yıldızlı otel bile bulabilmek zor. 



Yatak sayısı artıyor 

Gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & VVakefiled'ın 2014 yılı Türkiye gayrimenkul pazarı raporuna göre, İstanbul'da A sınıfı ofis arzı yüzde 30, kişi başına düşen AVM alanı yüzde 7, konut satışı ise geçen yıla kıyasla yüzde 2 artarken, otellerin doluluk oranı azaldı. 



Ziyaretçi sayısını yüzde 12 artıran İstanbul'da otellerin doluluk oranı ise yüzde 65'e geriledi. Genel...