28 / 03 / 2024

İstanbulda tüketilen enerji

İstanbulda tüketilen enerji

1965 yılında İ.E.T.T İdaresi'nden verilen bilgiye göre, İstanbul'da 1 milyar kilovat saat elektrik tüketilmiş. 1964 yılında şehirdeki elektrik abone sayısı ise 437 bin 886'ya yükselmiş.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Enerji Bakanlığı 25 adet personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Temmuz! Sakın kaçırmayın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu 25 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruya ilişkin tüm detaylar ve başvuru şartları belli oldu.

Emrah Arslan kimdir? Astor Enerji’de hangi alanlarda görev aldı?

Emrah Arslan hangi üniversiteden mezun oldu? İngilizce biliyor mu? Hangi alanlarda çalıştı? Astor Enerji’de hangi pozisyonlarda çalıştı? İşte Emrah Arslan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

A101 market yine yaptı yapacağını! Fiyatı 62.50 TL'ye düştü

Zamlardan bunaldığımız bir dönemde gereksinimlerimiz arasında yer alan ürünlerden birine zam bile yapılsa bu herkesi mutlu ediyor. A101 markette en çok tüketilen tuvalet kağıdına indirim yaptı. 16'lı tuvalet kağıdının satış fiyatında yüzde 10 indirim uygulandı. İşte detaylar.

Ateş Ahlatçı Kimdir? 

Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ateş Ahlatçı kimdir? Ateş Ahlatçı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ateş Ahlatçı'nın biyografisi..

İftardan sonra 'çay' gibisi olmaz diyenler! o marketlerde çay ve şeker fiyatları dibi gördü! 20 Mart 2023 fiyat listesi

Ramazan ayına sayılı günler kala insanlarda telaş ve heyecan başladı. 2023'e zamlarla giren Türkiye fiyatlar konusunda indirim yapan marketleri araştırıyor. Ramazanda iftardan sonra  en çok tüketilen ''şeker ve çay'' fiyatları araştırması revaçta.

Tarım Kredi'den Ayçiçek yağına indirim bombardımanı! Bu fiyatları görünce şok olacaksınız!

Tarım Kredi Kooperatiflerinden 14 Marta kadar ayçiçek yağına yapılan indirim büyük rağbet gördü. Ayçiçek yağı hemen hemen her şeyde kullanıldığı için temel gıda olarak en çok tüketilen ürün olduğundan yapılan zam yada indirim hemen vatandaşın ilgisini çekiyor.

Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!

En sevilen ve özellikle fiyatının diğer balıklara göre daha uygun olması nedeniyle en fazla tüketilen balıklardan olan hamsi, mevsim itibarıyla tezgahlarda fazlalaşmasına rağmen bu bolluk fiyatlara indirim olarak yansımamış görünüyor. 1 kilo hamsinin fiyatının 75 liraya çıkması ve diğer balıklardaki

Tatlılara lezzet katan o ürün artık yatırım aracı oldu! Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor! Herkes buna yöneldi!

Tatlıların vazgeçilmezi olan, özellikle Ramazan ayında daha çok tüketilen baklavalara lezzet katan Antep fıstığı son dönemde birileri için resmen yatırım aracına dönüştü. Ramazan'a kısa bir süre kala kimileri bunu fırsat bildi ve baklavaya talebin artacağını düşünerek stok peşine düştü. 

İşte 2022’de en çok tüketilen sebze ve meyveler!

İstanbullular 2022'de en çok domates ve portakal tüketti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) alınan verilere göre derlenen listeye gelin birlikte göz atalım…

Meyve yemek de lüks oldu! İşte en çok tüketilen meyveler!

Vatandaşlar birçok şeyden kıstığı gibi temel ihtiyaç ürünlerinden de kısıyor. İstanbullunun meyve tüketiminin azalması verilere de yansıdı. Meyve yemek lüks olurken en çok tüketilen meyveler de belli oldu…

İstanbulda tüketilen enerji Haberi

İstanbulda tüketilen enerji

Geçen yıl 1 milyar kilovat saat elektrik tüketildi.


Şehirde elektrik abone sayısı 437.886'ya yükseldi.


  İ.E.T.T İdaresi'nden verilen bilgiye göre 1964 yılı içinde şehrimizde 32,477,050 metreküp havagazı üretilmiş. 22,331,000 metrekübü tüketilmiştir. Geçen yıl ise havagazı üretimi 31,663,200 metreküp, tüketim 22,211,069 metreküp idi. Geçen yıl havagazı abone sayısı 49 bin 647'ye yükselmiştir. 1963 yılında abone sayısı 47 bin 756 idi. Yine, 1964 yılında şehrimizde 484,088,890 kilovat saat elektrik üretilmiştir. Etibank'tan da 557,459,000 kilovat saat enerji satın alınmış, 900,919,000 kilovat saat elektrik tüketilmiştir. 1963 yılında Etibank'tan 653,630,000 kilovat saat enerji alınmış, şehrimizde 310,356,610 kilovat saat enerji üretilmiş ve 841,085,253 kilovat saat elektrik tüketilmişti.

  Öte yandan, 1963 yılında 418 bin 648 olan elektrik abone sayısı 1964 yılında 437 bin 886'ya yükselmiş bulunmaktadır.


Hürriyet Gazetesi 22...