29 / 03 / 2024

İstanbulda turist kaybı

İstanbulda turist kaybı

İstanbul, İran ve Arap coğrafyasından gelen turistlerde yüksek oranda artış yaşarken, batılı turist sayısında ciddi bir kayıp yaşıyor.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Konut kiralamadaki kurumsallaşma vergi kaybını engelleyecek!

Son senelerde kayıt dışı hususlarla gündeme gelen ve sayıları 10 binleri ilgilendiren kısa ve orta vadeli emlak kiralama sektöründe başlayan kurumsallaşmanın turist sayısını yükseltemesi ve vergi kaybını önlemesi öngörülüyor.

Antalya Konyaaltı Sahili'nde yapılaşmadan dolayı sahil kaybı oldu!

Antalya'da her yıl milyonlarca turist ağırlayan Konyaaltı Sahili'nde 70 metreye varan sahil kaybı olduğu belirlendi. Boğaçayı`nda inşaat için kum-çakıl alınması ve dalgaların oluşturduğu erozyon nedeniyle sahil kaybı olduğu belirlendi.

Galataport inşaatı kruvaziyer gemilerinin rotasını değiştirdi!

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

Antalya'da Rus turist kaybı 1 milyon!

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azaldı. Rus turist sayısı ise yüzde 32,4 geriledi.

2015'te Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 11 azaldı!

Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen turist sayısı 2014'ün aynı dönemine oranla yüzde 11 azalınca, sadece otellerin gelir kaybı 55 milyon euro oldu.

1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp!

Rusya’da ruble ve petroldeki değer kaybı Türkiye'nin ihracatı ve turizminde olumsuz etkisini göstermeye başladı. Bir yılda ihracatta düşüş yüzde 15 oldu. Turizmciler bu yıl, "1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp" bekliyor

Osman Ayık: Antalya'ya gelen Ukraynalı turist sayısı yüzde 19,4 düştü!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık "Bu yıl Ukrayna pazarında yaşanacak turist kaybının İsrail, İran ve Ortadoğu pazarından gelecek ziyaretçiyle telafi edilmesini bekliyoruz" dedi.

Konya Kelebekler Vadisi 1 milyon turist çekecek!

50 milyon dolar yatırımla Konya Selçuklu’da inşaatına başlanan Kelebekler Vadisi tamamlandığında yılda 1 milyon turist çekecek. Bir müzenin de yer alacağı merkez, 10 bin kelebeği buluşturacak...

Kapadokya'da çekilen film, dizi ve belgeseller turist sayısını artırdı!

Kapadokya, dünya sineması ve TV kanallarının doğal platosu oldu. Bölgede son yıllarda 63 ülkeden ekipler film, dizi ve belgesel çekti. Bu filmler Kapadokya’nın dünyada daha çok tanınması ve yüz binlerce turist çekmesini sağladı

İranlı turist sayısında bu sene yüzde 50 artış bekleniyor!

Narkissos Turizm Genel Müdürü Erkan Kaplan, ülkeye gelen İranlı turist sayısında geçen yıla göre bu sene 500 bin artış olmasını beklediklerini söyledi. Kaplan, Türkiye'ye bu sene bir milyon 500 bin İranlı turistin geleceğini tahmin ettiklerini söyledi...

Halim Mete: Son 30 yılda dünyadaki turist sayısı 5 kat arttı!

Mete, Türkiye'nin, dünyanın turizm devlerinden biri haline geldiğini belirterek. "Son 30 yılda dünyadaki turist sayısı 5 kat artarken, ülkemize gelen turist sayısı 120 kat arttı" dedi...

Türkiye 37 milyon turistle dünyanın en çok turist alan 6. ülkesi oldu!

Son 30 yılda dünyadaki turist sayısı 5 kat artarken, ülkemize gelen turist sayısı 120 kat arttı. 2012'de Türkiye, 37 milyon turistle dünyanın en çok turist alan 6. ülkesi oldu...

İstanbulda turist kaybı Haberi

İstanbulda turist kaybı

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2015 yılına ait, ilk 5 ayı içeren raporu önemli bir bulguya işaret ediyor. 2014 yılının aynı dönemi ile kıyaslanarak incelendiğinde İstanbul’a gelen yabancı sayısı yüzde 7 oranında artarken; bu turistler milliyet bazında incelendiğinde ciddi bir değişim göze çarpıyor. 


İran ve Arap ülkelerinden gelen turistlerde yüksek oranda bir artış yaşanırken; batı ülkelerinden gelen turistlerde ciddi bir azalma gözleniyor ve bu tablo İstanbul turizmindeki eksen kaymasını gözler önüne seriyor.


İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre 2014 – 2015 yılları ilk 5 ayı incelendiğinde Avrupalı ve batılı turist oranında ciddi bir değişim göze çarpıyor. 


Rapora göre; Mayıs ayına kadar olan 5 aylık döneme göre; geçtiğimiz seneye oranla İtalyan turistlerde yüzde 17, İspanyolda yüzde 8, Rusya Federayonu’ndan gelen turistlerde ise...