28 / 03 / 2024

İstanbulda yıllara göre turist sayısı

İstanbulda yıllara göre turist sayısı

1958 yılında Yeşilköy'de bulunan Atatürk Havalimanı'na 7 bin 445 uçak gelmiş ve İstanbul'a 67 bin 578 yolcu taşımız. Uçaklardan, 1 milyon 604 bin 905 lira alana konuş ücreti alınmış.

Türkiye nüfusu yaşlanıyor! Toplam nüfusun yüzde 38’i büyük şehirlerde yaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, nüfus artış hızının geçtiğimiz yıllara göre oldukça azadığını belirterek ''Nüfusun artış hız oranı son 10 yılda yüzde 1,34’ten yüzde 0,11’e geriledi.'' dedi.

Borsada geçen yıla göre daha çok temettü dağıtacak şirketler açıklandı

Borsa yatırımcısının tercihi olan temettü hisseleri bu sene yüzleri güldürecek. Şirketlerin bu yıl dağıtacakları temettüler bir önceki yıla göre artış gösterdi. İşte Borsa’da geçen yıla göre daha çok temettü verecek şirketler

Emekli ikramiyesiyle 2018'de 5.20 gram altın alınıyordu, bugün 1,5 gram alınabiliyor! İkramiyeler de eridi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyesinin yüzde 50 artış ile 3 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından emekli ikramiyelerini yıllara göre, dolar ve altın ile karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

Uzayan Kurban Bayramı tatili kredi arayışlarını hızlandırdı!

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması tatil yapmak isteyen vatandaşları da para bulma konusunda hareketlendirdi. Kredi için yapılan aramalar yüzde 20 oranında artarken geçen yıllara göre bayram kampanyası düzenleyen bankaların az olması dikkat çekti.

İkinci el araç alacaklar dikkat! Talep 2 katına çıktı

İkinci el araç pazarı geçtiğimiz yıllara göre hareketli bir sezon geçiriyor. Öyle ki piyasada araç bulunamıyor. Peki ikinci el araç satışının bu kadar artmasının sebebi ne? İşte detaylar...

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Yılın ilk çeyreğinde konut sektöründeki fiyat artışlarını içeren Endeksa raporuna göre konutlarda fiyat artışı yüzde 154’ü buldu. Kiralarda ise  artış oranı yüzde 197’ye ulaştı.

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

İstanbulda yıllara göre turist sayısı Haberi

İstanbulda yıllara göre turist sayısı

Yeşilköy'e bir yılda 7.445 uçak geldi.


2 MİLYON LİRA DÖVİZ BIRAKAN UÇAKLAR ŞEHRİMİZE 67.578 YOLCU TAŞIDI.


  1958 senesi zarfında Yeşilköy Hava Alanı'na muhtelif hava yolları şirketlerine ait 7.445 uçak gelmiş ve 1 milyon 604 bin 905 lira alana konuş ücreti ödenmiştir. Konaklama ücreti ve bakım masrafları ile 2 milyon lira döviz bırakan uçaklarla bir yılda şehrimize 67.578 yolcu gelmiş. 96.276 yolcu transit geçmiş ve 74.637 yolcu da şehrimizden gitmiştir. 

  Bu suretle Türkiye dışına çıkanlar ve girenlerin nisbeti geçen seneye nazaran azalmış, transit geçenlerin ise nispeti artmıştır. Alanda, her dışardan gelen yolcunun ortalama 10 dolar bozdurduğu ileri sürülmektedir.


Milliyet Gazetesi 9 Ocak 1959 



Abdullah Kutalmış...